• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: پنجشنبه 1 آبان 1404, 1 جمادی‌الاول 1447, Thursday 23 October 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 15686
منتشر شده در پنج شنبه, 30 بهمن 1399 01:38
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
اونس طلا به سکه پشت کرد

ترفند جدید بازارساز دلار

توضیحات

روز چهارشنبه، بازارساز نوع قیمت‌گذاری صرافی‌های بانکی را تغییر داد، عاملی که موجب شد قیمت دلار در بازار آزاد کاهش پیدا کند. قیمت صرافی‌های بانکی که چند روز روی عدد ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان ثابت باقی مانده بود، روز چهارشنبه به بالای کانال ۲۵ هزار تومانی رفت.

همزمان با افزایش قیمت دلار صرافی‌ها، ارزش این ارز در بازار آزاد،‌ ۳۰ تومان پایین آمد و تا ساعت ۳ بعدازظهر به ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. افت قیمت دلار موجب شد که سکه بازان بیشتری نیز در موقعیت فروش قرار بگیرند. اونس طلا هم روز چهارشنبه تا ساعت ۳ بعدازظهر زیر مرز هزار و ۸۰۰ دلاری باقی ماند. به این ترتیب، فشار همزمان قیمتی اونس طلا و دلار موجب شد که سکه تمام بهار آزادی ۱۵۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست بدهد و به بهای ۱۱ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان برسد. به گفته فعالان، اگر اونس طلا کاهش پیدا نمی‌کرد، امکان محدود شدن بیشترافت قیمت سکه وجود داشت.

رشد ۱۹۰ تومانی دلار صرافی ها

روز چهارشنبه، دلار بر تابلوی صرافی‌های بانکی، ۲۵ هزار و ۱۷۰ تومان قیمت خورد که ۱۹۰ تومان بیشتر از روز سه شنبه بود. بازارساز در هفته جاری، هرگز حاضر نشده بود قیمت دلار را به کانال ۲۵ هزار تومانی هدایت کند و این موضوع موجب شده بود که تقاضای کاذبی در بازار ایجاد شود. در واقع برخی از معامله‌گران خرد به صرافی‌های بانکی مراجعه می‌کردند تا ارز را با قیمت پایین تری نسبت به قیمت بازار تهیه کنند. آنها می‌توانستند این ارز را هزار تومان بالاتر از قیمت بازار به فروش برسانند و در ازای خرید ۲ هزار دلار، ۲ میلیون تومان سود کسب کنند. بازارساز با افزایش روز چهارشنبه توانست فاصله قیمتی با بازار آزاد را به حدود ۶۰۰ تومان برساند. به گفته فعالان، هراس از افزایش دوباره قیمت در بازارساز و افت قیمت این ارز در بازار آزاد موجب می‌شد که معامله‌گران تمایل کمتری برای خرید ارز ارزان داشته باشند.

یکی از بازیگران باتجربه بازار عنوان می‌کرد، زمانی که بازارساز قیمت دلار صرافی‌های بانکی را به بازار آزاد نزدیک می‌کند، میزان احتیاط معامله‌گران برای خرید ارز، رشد بیشتری می‌کند. به گفته دسته‌ای از فعالان، چنین دیدگاهی در میان برخی معامله‌گران وجود دارد که هدف بازارساز از افزایش قیمت صرافی‌های بانکی، بالا بردن میزان عرضه ارز است. از نگاه آنها، همین تصور احتمال افزایش عرضه ارز موجب می‌شود که خریداران از بازار عقب‌نشینی کنند. در کنار این، با کاهش فاصله قیمتی صرافی‌های بانکی و بازار آزاد، خود به خود، تقاضای آربیتراژی نیز در بازار کاهش پیدا می‌کند.

تغییر مسیر اسکناس آمریکایی

دلار که دو روز قبل بالای ۲۰۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود، در بیست و نهمین روز بهمن ماه افت ۳۰ تومانی را تجربه کرد و به بهای ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. برخی فعالان عنوان می‌کردند که پس از ساعت ۳ بعدازظهر،‌ اسکناس آمریکایی حتی افت بیشتری را تجربه کرد.

به باور تحلیلگران فنی، ‌در صورتی که قیمت دلار زیر محدوده ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومانی تثبیت شود، موج جدیدی از فروش‌ها به بازار ارز وارد خواهد شد و ارزش اسکناس آمریکایی را تا محدوده ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان پایین خواهد برد. اگر دلار خود را به بالای ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان برساند،‌ احتمال رشد دوباره تا ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان وجود خواهد داشت.

در این میان، برخی فعالان باور دارند معامله‌گران تا مشخص شدن واکنش آمریکا نسبت به خروج ایران از پروتکل الحاقی، خرید و فروش خاصی را صورت نخواهند داد و با احتیاط رفتار خواهند کرد. بر اساس دیدگاه این گروه، بازار تا پنجم اسفندماه می‌تواند نوسان سنگینی را تجربه نکند؛ با این حال، هر خبر تازه‌ای می‌تواند بازار را وارد فاز تغییرات جدیدی کند.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

تقدیر رئیس جمهور از عملکرد صادراتی درخشان «شرکت نفت سپاهان»
گام بزرگ مخابرات برای تجربه اینترنت پر سرعت و پایدار در منازل
هشدار فعالان معدنی درباره عوارض صادرات
«آمارنامه ۱۴۰۳»، «تجربه شهر« و «بودجه‌ریزی مشارکتی»، از دستاوردهای شاخص شهرداری اصفهان در حوزه برنامه‌ریزی
فولاد مبارکه با دستاوردهای نو در هامکس ۲۰۲۵
"همایش نقش جهان، نقش زنان" با رویکرد تسهیلگری در فعالیت اقتصادی زنان
كشف ۶۲۰۰ ماینر غیرمجاز در واحدهای صنعتی
گسترش همكاری‌های ایران و روسیه در انتقال برق و توسعه فناوری‌های نوین انرژی
مذاکره برای صادرات محصولات ذوب آهن به اروپا
فولاد توان‌آور آسیا در مسیر خودکفایی ورق قلع‌اندود
رونق دستوري بورس
تحول در حكمراني مالياتي
ترور زرد شمخاني
بازتنظیم ساعت نوآوری
پیگیری قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران و تأمین مالی بنگاه‌های کوچک در کانون میز اقتصادی استاندار
چهار زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور منتقل شدند
فولاد مبارکه، موتور محرک صنعت کشور؛ ضرورت حمایت راهبردی برای جهش تولید و صادرات
*تامین کمی و کیفی آب از اولویت‌های وزارت نیروست*
اینترپایپ در مسیر فناوری انرژی پاک اروپا
کربن‌زدایی فولاد در گرو انرژی هسته‌ای
کاهش ۵۰ درصدی هزینه مسکن با واگذاری زمین‌های دولتی
درخشش گروه فولاد مباركه در عرصه بین‌المللی با كسب 3 عنوان برتر
نیروی انتظامی مظهر اقتدار و صلابت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
توجه به مهارت؛ کلید احیای نیروی انسانی و شکوفایی صنعتی کشور است
تجهیز ۳۰ سالن ورزشی در محلات توسط شهرداری اصفهان
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا