• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: شنبه 28 فروردین 1400, 5 رمضان 1442, Saturday 17 April 2021
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بانک و بیمه
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • استارتآپ
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
  • دکوراسیون داخلی
کد خبر: 15772
منتشر شده در شنبه, 09 اسفند 1399 08:51
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
فلز زرد در آستانه ثبت دومین ماه منفی در ۲۰۲۱ قرار گرفت

خروج پول از صندوق‌های طلا

توضیحات

محمد تقی‌پور : شواهد در بازار جهانی حکایت از آن دارد که در شرایط کنونی، علاقه سرمایه‌گذاران به طلا کاهش پیدا کرده است. علاوه‌بر اینکه فلز زرد با سقوط به میانه کانال ۱۷۰۰دلاری در آستانه ثبت دومین بازدهی ماهانه منفی در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است، آمارها حکایت از خروج سرمایه‌ها از صندوق‌های قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا دارد. این روند متاثر از واکسیناسیون است.

  طلا در آخرین روز از معاملات هفتگی بازار جهانی به زیر مرز ۱۷۵۰ دلاری سقوط کرد تا همچنان روزهای تیره فلز زرد ادامه داشته باشد؛ با ثبت معاملات دیروز، طلا دومین هفته نزولی خود را به ثبت رساند تا در آستانه ثبت دومین بازدهی ماهانه منفی در آغاز سال ۲۰۲۱ قرار بگیرد. این در حالی است که طلا با ثبت بازدهی مثبت ۷/ ۶ درصدی در آخرین ماه از سال گذشته میلادی، امیدواری‌ها را برای سالی صعودی برای این فلز افزایش داده بود اما سقوط قیمت در ماه‌های ژانویه و فوریه سبب شد تا اکنون قیمت طلا به مقدار ابتدای ماه دسامبر بازگردد. مهم‌ترین عامل ریزش ارزش طلا در هفته‌های اخیر افزایش نرخ بازدهی اوراق خزانه‌داری در آمریکا بوده که سبب افزایش هزینه‌فرصت نگهداری این فلز ارزشمند شده است. نرخ بازدهی اوراق با سررسید ۱۰ ساله در آمریکا روز گذشته در حوالی مرز ۵/ ۱ درصدی در حال نوسان بود در حالی که فدرال رزرو توانسته بود با اقدامات انبساطی خود برای حدود یک سال نرخ بازدهی این اوراق را زیر مرز یک درصد نگه دارد. اما با آغاز فرآیند واکسیناسیون در اکثر نقاط جهان و بهبود چشم‌انداز اقتصادی، نرخ بازدهی این اوراق افزایش پیدا کرد. نرخ بازدهی اوراق ۱۰ ساله فقط در ماه فوریه بیش از ۳۶ درصد افزایش پیدا کرده است. میزان نرخ بازدهی اوراق هم‌اکنون در بالاترین سطح یک‌ساله خود قرار دارد. همچنین آمارها نشان می‌دهد مقدار دارایی بزرگ‌ترین صندوق قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا در روزهای گذشته در پایین‌ترین میزان خود از ماه مه ‌۲۰۲۰ قرار گرفته است. 

  کاهش جذابیت طلا

کارستن فریتچ، تحلیلگر ارشد در Commerzbank آلمان درباره فشار بالا بر قیمت طلا عنوان کرد مهم‌ترین فاکتور کاهش قیمت طلا، افزایش نرخ بازدهی اوراق است؛ این موضوع سبب شده طلا که نرخ بازدهی صفر دارد، دیگر جذابیت کمتری برای سرمایه‌گذاران داشته باشد. این کارشناس در ادامه صحبت‌های خود درباره کاهش جذابیت طلا در هفته‌های اخیر افزود: روشن‌ترین نشانه درباره کاهش علاقه به طلا در بازارها جریان مداوم خروج سرمایه از صندوق‌های قابل معامله در بورس با پشتوانه طلاست. ذخایر بزرگ‌ترین صندوق با پشتوانه طلا (SPDR Gold Trust)، روز پنج‌شنبه با کاهش ۶/ ۰ درصدی به پایین سطح خود از ماه مه ‌سال گذشته میلادی رسیده است. 

تحلیلگران تکنیکال بازار طلا نیز وضعیت را به نحوی ارزیابی می‌کنند که هنوز هم احتمال ریزش بیشتر قیمت طلا وجود دارد. بعد از اینکه فلز زرد مرز حمایتی ۱۸۰۰ دلاری را از دست داد بسیاری از سرمایه‌گذاران امیدوار بودند که خط حمایتی بعدی طلا یعنی مرز ۱۷۷۵ دلاری دست نخورده باقی بماند. اما بعد از اینکه این خط حمایتی هم شکسته شد، اکنون شرایط برای سقوط بیشتر قیمت آماده است. در حال حاضر بزرگ‌ترین خطر برای سقوط بیشتر قیمت طلا آغاز روند صعودی برای ارزش دلار آمریکاست. در صورتی که نرخ بازدهی اوراق قرضه افزایش پیدا کند تقاضا برای دلار نیز افزایش پیدا خواهد کرد. شاخص دلار آمریکا اکنون در میانه کانال ۹۰ واحدی در نوسان است و ارزش آن در ماه فوریه تقریبا بدون تغییر باقی مانده است. دلار در حقیقت اکنون در میانه جدال عوامل متضاد هم قرار گرفته است. از طرفی نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا سبب شده تا فشارهای صعودی به ارزش اسکناس‌ آمریکایی وارد شود ولی از سوی دیگر اقدامات انبساطی دولت‌ها و بانک‌های مرکزی در سال گذشته و همچنین احتمال تصویب بسته هزار و ۹۰۰ میلیارد دلاری مدنظر جو بایدن همچنان سبب افزایش انتظارات تورمی در اقتصاد شده است. همین عوامل متضاد سبب شده تا دلار همچنان در نقطه‌ای بایستد که ماه فوریه را در آن آغاز کرده بود. 

نوشتن دیدگاه


ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

اهم اقدامات شاخص بهزیستی استان اصفهان در سال ۱۳۹۹
ابرتورم در کمین ۱۴۰۰
تولیدکننده پاسوز اختلافات دولت و مجلس است
پیش بینی قیمت بیت کوین پس از 64 هزار دلار
تعیین تکلیف مالیات صادرکنندگان
موج تغییر کاربری سینماها در عصر پاندمی
پايان طلسم 20ساله
بورس نیازمند تغییر نگرش سیاستمداران
مچ‌اندازی انتخاباتی
مجادله بازیگران بودجه
روايت تازه از چاپ پول
پرونده جنجالي حسن رعيت
تلاش وزارت صمت راه اندازی هرچه سریعتر پروژه نورد گرم 2 است
تنطیم برنامه های ورزشی با هدف حداکثر استفاده از ورزش در ماه مبارک رمضان
افتتاح اولین آشپزخانه طرح اطعام مهدوی کمیته امداد اصفهان
افزایش و رشد شاخص صدور مجوز تاسیس و بهره‌برداری واحدهای تولید محصولات گلخانه‌ای و پرورش دام و طیور در استان اصفهان
راه اندازی سرویس پست ویژه تحویل در باجه
آبرسانی به مجتمع 41 روستایی تیران و کرون
اصفهان درمیان پر جمعیت ترین شهرهای دیابتی کشور است
کسب بالاترین آمار عملکردی حوزه های کسب و کار و مسئولیت اجتماعی توسط اتاق بازرگانی اصفهان
با روزه داری، روح و جان انسان آماده پذیرش عبودیت می گردد
وقف مشارکتی قرآن در اصفهان ثبت می‌شود
تشکیل بیست و سومین دبیرخانه جشنواره بین المللی قصه گویی در استان اصفهان
ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای کنترل شیوع بیماری کرونا
پروژه توسعه در حوزه پسماند شهر اصفهان تا خردادماه 1400 بهره برداری می شود
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا