پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402, 9 رمضان 1445, Tuesday 19 March 2024
تشدید تراز منفی تجاری ایران با بخشنامه بانک مرکزی؛

دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه براساس بخشنامه بانک مرکزی تمامی صادرکنندگان باید ارز خود را به کشور برگردانده و برای تامین نیازهای خود تخصیص بگیرند، گفت: این سیاست تراز منفی ایران را تشدید و زمینه ورشکستگی بازرگانان را فراهم می‌کند.
سهم محصولات لبنی ایران در بازارهای جهانی

صنعت لبنیات، یکی از پایه‌های بازار غذای جهانی، در سال ۲۰۲۳ با مجموعه‌ای از تغییرات و چالش‌ها مواجه بود. به نظر می‌رسد که پیش‌بینی فروش محصولات لبنیات با کاهش قابل‌توجهی در قیمت‌ها نسبت به سال‌های گذشته همراه بوده است. این کاهش فروش سایه‌ای روی درآمدهای بسیاری از شرکت‌های برجسته لبنیاتی انداخته است که با حجم‌ ثابت فروش، توانایی مقابله با روند نزولی قیمت‌ها را ندارند.
دومين تراز تجاري منفي ايران در يك دهه رقم خورد

براساس آمارهاي گمرك صادرات كشور در ۱۱ ماهه امسال كمتر از 45 ميليارد دلار بوده كه با توجه به واردات حدود 60 ميليارد دلاري، تراز تجاري غيرنفتي كشور منفي 15 ميليارد دلار به ثبت رسيده است. بررسي آمار گمرك از ميزان تجارت بين‌الملل ايران در 11 ماه نخست امسال نشان مي‌دهد كه ميزان واردات همچنان بسيار بيشتر از صادرات بوده و اختلاف این دو شاخص تجاري به 15 ميليارد دلار رسيده است.
در رویداد اتاق بازرگانی ایران و آلمان صورت گرفت

دومین دوره دموی نکسژن توسط اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان در هفته گذشته برگزار شد. در این رویداد استارت‌آپی با حمایت و همراهی تریگ‏‏‏‏‏‌آپ، هشت استارت‌آپ فرصت داشتند محصولات و راهکارهای خود را به اکوسیستم نوآوری و فناوری ایران با هدف جذب سرمایه و سایر حمایت‌ها معرفی کنند.
عضو کمیسیون صنایع مجلس: مرغ پخته هم به بهانه‌های دولت می‌خندد

سال ۹۷ بنا به محدودیت‌های ارزی تحمیل‌شده به کشور و طبق تصمیم شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، واردات خودرو تا ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ ممنوع اعلام شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، فاطمی‌امین وزیر صمت وعده داد که تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۱ واردات خودرو تعیین‌تکلیف و آیین‌نامه‌ای به این منظور تصویب خواهد شد.
یک گزارش پژوهشی، روند ۱۰‌ساله واردات محصولات اساسی را بررسی کرد

تجارت خارجی محصولات کشاورزی یکی از ارکان اساسی در اقتصاد بدون‌نفت ایران به‌شمار می‌رود. بخش کشاورزی ایران با داشتن خصیصه‌هایی مانند بهره‌مندی از وضعیت جغرافیایی مناسب و نیروی کار ارزان، امکان تولید و صادرات محصولات در فصول مختلف سال‌را دارد. سیاستگذاران این بخش باید سیاست‌های راهبردی خود را در چارچوب ملاحظات آمایش سرزمینی و الگوی کشت مناسب به سمت افزایش صادرات محصولات کشاورزی و کاهش واردات این...
گزارش صادرات ایران در هفت ماه ابتداي سال جاري

بخش بزرگي از صادرات ايران خام‌فروشي در كنار محصولاتي با سطح فناوري متوسط بوده است
بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه در هفت ماه ابتداي سال جاري، فقط یک‌دهم درصد از ارزش صادرات غير نفتي ايران به كالاي با فناوري بالا اختصاص داشته و بخش بزرگي از صادرات ايران در اين مدت، محصولات اوليه يا خام‌فروشي در كنار محصولاتي با سطح فناوري متوسط بوده است.
تركيه و گرجستان جاي ايران را در حمل و نقل جاده‌اي بين‌المللي گرفته‌اند

هيچ كشور اروپايي به رانندگان ترانزيت ايراني ويزا نمي‌دهد
ورود كاميون‌هاي ايراني به خاك اروپا از خرداد ماه سال جاري با بحران «عدم صدور ويزا» براي رانندگان به مانع بزرگي برخورده، اما با گذشت نزديك به 8 ماه اين بحران همچنان پابرجاست و هيچ كشور اروپايي به رانندگان ترانزيتي ايران ويزا نمي‌دهد. رانندگان ترانزيت مي‌گويند كه گاهي براي اخذ ويزاي ترانزيت اروپا حتي 11 ماه يا بيشتر در نوبت اخذ ويزا هستند و گروهي از رانندگان نيز به سمت كشور روسيه رفته‌اند و با اخذ...
تنگه‌ای که اشک اروپا را درآورد؛

انصارالله یمن با شروع جنگ رژیم‌صهیونیستی و حماس، حملات خود را به کشتی‌هایی که از دریای سرخ می‌گذرند، تشدید کرده‌ و نگرانی‌ها را در مورد تاثیر آن بر انتقال نفت، غلات و کالاهای مصرفی از طریق این شریان تجاری بزرگ جهانی افزایش داده‌اند.
مصوبه جديد دولت جايگزين واردات خودروي كاركرده مي‌شود؟

دبير شوراي عالي مناطق آزاد از مصوبه دولت براي واردات خودروهاي جديد به مناطق آزاد خبر داد و گفت: به‌ازاي هر يك خودرويي كه از منطقه آزاد به سرزمين اصلي وارد مي‌شود، اجازه واردات يك خودرو به منطقه آزاد با سقف ۲۰هزار دلار داده شده است.
این روزها پای پرونده فساد 22 میلیون‌دلاری واردات لاستیک به رسانه‌ها کشیده شده است؛ پرونده‌ای که آغاز آن به بحران ناترازی در بازار لاستیک در سال 1397 برمی‌‌گردد؛ زمانی که کمبود لاستیک باعث اعتراض رانندگان کامیون شد و زنجیره حمل‌ونقل کالا با اختلال مواجه شد.
اثر حذف ارز 28500 توماني بر بازار كالاها و تورم سال آينده چه خواهد بود؟

پس از حذف اختصاص ارز ترجيحي با نرخ ۴۲۰۰ توماني به واردات 4 قلم كالاي اساسي و جايگزين شدن آن با نرخ ارز 28500 توماني براي 28 قلم كالا، حالا زمزمه حذف 200 كد تعرفه‌اي از مجموعه بيش از 400 كد تعرفه‌اي كه ارز 28500 توماني دريافت مي‌كردند، شنيده مي‌شود.
فعالان اقتصادی برای تعطیلات دو‌روزه بیانیه صادر کردند

موضوع تعطیلات دو‌روزه که قرار است در صحن مجلس مطرح شود، فعالان اقتصادی را بر آن داشت تا بیانیه‌ای منتشر کنند و درآن خواستار تعطیلی شنبه به‌جای پنج‌شنبه شوند. این بیانیه که از سوی هیات‌نمایندگان اتاق تهران به تایید رسیده، عنوان می‌کند؛ اعلام تعطیلی روزهای پنج‌شنبه و جمعه، ایام کاری مشترک با اغلب کشورهای جهان را به سه روز در هفته تقلیل داده و خسارت قابل‌توجهی به مبادلات تجاری وارد می‌کند. از سوی...
روایت اتاق تهران از کاهش 7 درصدی واردات کالاهای اساسی در هشت ماهه 1402

در ششمین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیل اتاق تهران چنین عنوان شد که باوجود کاهش ۷/۲درصدی ارزش واردات کالاهای اساسی، ارزش کل واردات در هشت ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۴/۱۲ درصدی روبه‌رو شده و این روند نشان‌دهنده آن است که افزایش واردات مربوط به کالاهایی غیر از کالاهای اساسی بوده و درآمد ارزی بیشتر صرف کالاهای غیراساسی شده است.
نسخه جدید توافقنامه تجارت آزاد ایران امضا شد؛

روز گذشته اولین موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل (کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس)، توسط وزیر صمت ایران و مقامات پنج کشور عضو آن اتحادیه و کمیسیون اقتصادی اوراسیا، طی مراسمی در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سنت‌پترزبورگ روسیه امضا شد. انعقاد موافقتنامه‌های تجاری و بازرگانی میان ایران و شرکای تجاری همواره یکی از دغدغه‌های مسئولان بخش...
فعالان بخش‌خصوصی و مقامات ایرانی و سوری در مورد ظرفیت‌های تجارت گفت‌وگو کردند

روابط سیاسی نزدیک ایران و سوریه، سابقه طولانی به قدمت بیش ازهفتاد سال دارد. دو کشور در برهه‏‏‏‏‌های مختلف همکاری سیاسی و نظامی گسترده‌ای داشته‏‏‏‏‌اند، با این‌وجود میزان همکاری‌های اقتصادی دو متحد سنتی، نسبتی با نزدیکی سیاسی دو کشور ندارد. در سال‌۱۴۰۱، ایران در حدود ۲۴۳‌میلیون دلار به سوریه کالا صادر کرده و در مقابل تنها ۲۸.۵‌میلیون دلار از این کشور واردات داشته‌است. میزان مبادلات تجاری ایران و...
سوال مجلس از وزیر صمت بابت کندی ورود خودرو

پرسش تعدادی از نمایندگان از وزیر صمت درباره دلایل اجرا نشدن قانون ساماندهی صنعت خودرو با محوریت واردات خودروهای نو در شرایطی اعلام وصول شد که به نظر می‌رسد کندی ورود خودرو ریشه در مشکلات ارزی و مخالفت‌های پنهان دارد. با این حال افکار عمومی می‌پرسد چرا برای مواردی همچون چای و گوشی همراه، ارز هست، اما برای خودرو ارزی تخصیص نمی‌یابد.
دولت در تصمیم گیری به نظرات بخش خصوصی توجهی ندارد؛

عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران با تاکید بر اینکه تفاوت قائل شدن میان بنگاه­های رانتی و سایر بنگاه­ها در تخصیص ارز ضربه مهلکی به تولید می­زند گفت: موضوع بازگردانی و تخصیص ارزِ حاصل از صادرات برای بقای صادرات و ادامه تجارت الزامی است و مشخصا تولیدکنندگان و صادرکنندگان مشکلی با این امر ندارند اما سیستم معیوب تخصیص ارز موجب می شود افرادی بتوانند از سیستم ارزی سوء استفاده کنند.
۴ اقدامی که دولت طی یک سال انجام داده است؛

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد: براساس گزارش‌های رسمی، بیش از 80 درصد از نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود. این مقدار وابستگی به واردات نهاده‌های دامی و اقلام اساسی باعث شده ایران در رتبه‌های یکم تا دهم جهان در واردات اغلب نهاده‌ها همچون ذرت، کنجاله، دانه‌های روغنی و جو دامی قرار گیرد. این موضوع از این منظر حائز اهمیت است که بررسی‌های اجمالی نشان می‌دهد حدود ۷۰ درصد قیمت...
رئیس گروه ارز و موازنه پرداخت‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح کرد؛

نشست «پیمان سپاری ارزی صادرکنندگان؛ ضرورت و الزامات» در روزهای اخیر با حضور جمعی از اساتید و صاحب‌نظران و فعالان این حوزه در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. این نشست، دومین نشست تخصصی از دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در بازه آبان تا اسفندماه سال جاری با موضوع «حکمرانی ارزی؛ ثبات و رونق اقتصادی» در حال برگزاری است. در دومین نشست از این همایش اهمیت، چالش‌‌ها و راهکارهای مرتبط با...

آخرین اخبار