• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: شنبه 11 بهمن 1404, 12 شعبان 1447, Saturday 31 January 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 10449
منتشر شده در سه شنبه, 19 آذر 1398 08:33
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
گزارشی میدانی از تحریک فروشندگان خانگی دلار

کف بازار ارز چه خبر است؟

توضیحات

تسنیم نوشت: گزارش میدانی امروز از میدان فردوسی حاکی است، در هیاهوی افزایش خریدهای هیجانی در بازار ارز، دلال‌های خیابان فردوسی به مردم توصیه می کنند که الان وقت خرید نیست و به احتمال قوی بانک مرکزی قیمت‌ها را به شدت کاهش خواهد داد.

 

 قیمت دلار و سکه در بازار آزاد طی روزهای اخیر درحالی سیر صعودی را طی می کند که کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار معتقدند هیچ دلیل اقتصادی برای افزایش قیمت‌ها وجود ندارد و تنها دلیل گرانی های اخیر جو روانی حاکم در بازار است.

فعالان بازار ارز می گویند: قیمت ارز در تمام دنیا به شدت تحت تاثیر شایعات و اخبار قرار می گیرد؛ طبیعی است که بعد از افزایش قیمت بنزین و اتفاقاتی که در هفته های اخیر رخ داد،‌ قیمت ارز تغییر کند.

رئیس کل بانک مرکزی هم البته معتقد است که گرانی قیمت بنزین در افزایش قیمت ارز تاثیر داشته است؛ وی می گوید: شوک قیمتی بنزین و عوارض ناشی از آن که در کشور رخ داد در افزایش نرخ ارز تاثیر داشته است.

همتی با تأکید براینکه جو روانی حاکم در داخل و فضاسازی‌ها از خارج کشور سیر نزولی قیمت ارز را صعودی کرد، گفت: به تدریج ثبات را به بازار ارز بازمی‌گردانیم و امیدواریم مانند گذشته به تدریج شرایط بازار ارز را کنترل و ثبات را در نرخ‌ها حاکم کنیم.

همزمان با تشدید نوسان قیمت ارز در بازار آزاد، خبرنگار تسنیم به خیابان فردوسی رفت و از فعالان حاضر در بازار ارز علت افزایش قیمت ارز را سوال کرد؛ هرچند که برخی بازاری ها در جواب می گفتند: این سوال را باید از دولت بپرسید! خودشان میدانند که چرا دلار بعد از گرانی بنزین گران شد.

نکته جالب در اظهارات تمام این افراد این است که قیمت ارز با دلایل اقتصادی گران نشد بلکه خریدهای هیجانی و ورود تقاضای کاذب باعث افزایش قیمت شده است.

یکی از دلال های خیابان فردوسی که هر روز در این محل مشغول خرید و فروش ارز است، به خبرنگار تسنیم که از او درباره قیمت دلار سوال کرد، گفت: قصد خرید دلار دارید؟ الان اصلا زمان خرید نیست!

وی با تأکید براینکه افزایش قیمت دلار خیلی دوام نخواهد داشت، گفت: درحالی این روزها مردم و خریداران خانگی بازهم وارد بازار ارز شده اند که پیش بینی می شود بانک مرکزی خیلی سریع قیمت ارز را به شدت کاهش دهد.

او می گوید: قبلاً هم این وضعیت اتفاق افتاد؛ خیلی از مردم در قیمت های بالا خرید کردند و بعد از آن بانک مرکزی، قیمت ها را به شدت پایین آورد تا جایی که اکثر خریداران دلار ضرر کردند.

این فعال بازار ارز که خودش نیز تجربه ضرر سنگین در خریدهای هیجانی را دارد توصیه کرد که در این ایام اصلا دلار نخرید و گفت: اگر قیمت دلار ارزان شد، خیلی شدید کاهش خواهد یافت.

البته این توصیه تنها از سوی این فرد مطرح نشد بلکه برخی دیگر از افرادی که شغل‌شان خرید و فروش دلار در حاشیه ی بازار است نیز درحالی که افزایش قیمت دلار را درک نمی کنند، می گویند: اگر به قصد سرمایه گذاری قرار است دلار بخرید فعلاً دست نگه دارید!

یکی از این افراد می گوید: بخاطر اینکه دلار بی دلیل و فقط به خاطر جو روانی گران شده است، حتماً به زودی ریزش خواهد داشت؛ به همین دلیل الان زمان برای خرید نیست.

او با تأکید براینکه خیلی از افرادی که در زمان هیجانی خرید می کنند، با ضرر سنگین مواجه می شوند، تصریح کرد: هیچکس از گرانی دلار سود نمی برد و این گرانی به نفع نه مردم است نه دولت!

دلال‌های خیابان فردوسی که در نقاط مختلف این خیابان تجمع دارند، در بین صحبت های خودشان می گفتند: بعد از ژانویه دولت قیمت دلار را حتماً کم می کند! اما عده ی دیگری می گفتند: مردم دیگر قدرت خرید ندارند و در این روزها تقاضای زیادی برای ژانویه نداشتیم.

برخی هم می گفتند: احتمالاً دولت برای جبران کسری بودجه دلار را گران کرده است. عده ی دیگری اما معتقد بودند: دولت مقصر اصلی افزایش قیمت دلار است؛ آیا دولت نمی دانست که با گرانی بنزین قیمت دلار هم گران می شود؟

بحث دلال های ارز در خیابان فردوسی این روزها داغ‌تر از قبل است؛ آنها می گویند تا همین یک ماه قبل تمام مردمی که به خیابان فردوسی می آمدند: فروشنده دلار بودند و می ترسیدند که بیشتر ضرر کنند. اما بعد از اینکه اعلام کردند بنزین گران می شود استارت افزایش قیمت ارز زده شد.

اکثر صرافی های خیابان فردوسی قیمت دلار را برای فروش به مردم روی تابلو ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان زده اند؛ صرافی های بانکی نیز با دستور بانک مرکزی ساعت کاری خود را افزایش داده و تا ساعت ۱۷ هر روز به متقاضیان ارز می فروشند.

دلار در صرافی ها از ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان تا ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان و در بین دلال های بازار آزاد، ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان قیمت خورده است.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

زلزله در بازار جهانی طلا
از چرخه‌هاي معيوب تا بحران‌هاي پيوسته
رشد ۵۰ درصدی معاملات بازار ارز تجاری
تورم خوراکی‌ها به ۹۰ درصد رسید
تورم دو موتوره شد
رکورد وزنی صادرات زمان برجام شکست
دلارهاي آبي تقلبي جدی است؟
زورآزمایی در جهش قیمت‌ها
برندگان و بازندگان مالیاتی
ضرورت حمایت دولت و اجرای تعهدات طبق قانون
1320 تن کود یارانه‌ای بین کشاورزان کاشان توزیع شد
کمبود 500 ردیف خالی و ضرورت جذب نیرو در بخش درمان
گامی پولادین در امتدادِ ایران؛ تجلی ۳۳ سال همزیستی مسئولانه
بنگاه‌های بزرگ؛ پیشرانان توسعه ملی
برگزاری جلسه تعیین تکلیف نهایی هدهای الکترواستاتیک موجود در انبار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان
دانش سازمانی در تار و پود شهر ثبت می‌شود
بازدید معاونت فنی و تولیدی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان از گروه تولیدی تکنو زرع
توزیع بیش از4528 تن کود کشاورزی کمک به تولید اقتصادی کشاورزان شهرستان سمیرم
ما را از ورشکستگی نجات دهید
تحرک کالاها با تنش جهانی
قمار روی اخبار
فولاد مبارکه الگوی ملی تاب‌آوری
چالش‌های بخش خصوصی در صنعت نفت‌وگاز
بازنمايي سوخت موتور اعتراض
جراحي ديرهنگام يا تصميمي شجاعانه؟
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا