نوروزی ادامه داد: در اطراف نمایشگاه اصفهان، نقاط مهمی همچون کنارگذر شرق، رینگ چهارم، سالن اجلاس سران و فرودگاه بین المللی اصفهان قرار دارد و در این نقطه همه تجار، تولیدکنندگان، بازرگانان و همه علاقمندان به پیشرفت کشور هنر خود را به نمایش می گذارند و تولیدات خود را عرضه می کنند. شهردار اصفهان افزود: اتفاقی که امروز افتاده بیانگر فعال شدن اقتصاد شهر، اشتغال و رونق کسب و کار است. وی تصریح کرد: سه سال پیش گفتیم در اولین فرصت این نمایشگاه را می سازیم و امروز شاهد بهره برداری از آن هستیم؛ این یک نمونه از کارهای بزرگی است که با همت والای همه مدیران شهری و با حمایت های بی دریغ اعضای شورای شهر به نتیجه رسیده است.

میوه چینی ازطرح های شهری

نوروزی افزود: ما در آینده نزدیک سالن اجلاس سران، جاده فرزانگان، پل آفتاب، سالن گلستان شهدای اصفهان و تا پایان امسال پل شهید سلیمانی را افتتاح می کنیم؛ همچنین پروژه بزرگ مترو با قوت در حال پیشروی است و این نشان از هماهنگی بین همه اجزای یک مجموعه بزرگ برای پیشرفت کشور دارد. وی ادامه داد: به همه کسانی که این حماسه ها را آفریدند و شهر را به کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل کردند خسته نباشید، می گویم و به مردم قول می دهم با حمایت همه اعضا و شرکای نمایشگاه بین المللی اصفهان، مهرماه سال آینده فاز دوم این طرح آغاز خواهد شد چراکه هم اکنون همه زیرساخت ها برای آغاز فاز دو آماده است. شهردار اصفهان اظهار کرد: به مردم قول می دهم امسال همه طرح های شهری میوه خود را خواهد داد و با توجه به اینکه امسال طرح “هر یکشنبه یک افتتاح” برگزار می شود، تا پایان سال چندین افتتاح بزرگ در شهر خواهیم داشت که نوید برای زندگی بهتر، آرامش و آسایش است.

افزایش ۲۰ هزارمتری

فضای نمایشگاهی کشور

در این مراسم، بهمن حسین زاده، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: با تلاش های شرکت نمایشگاه های بین المللی و مدیران اصفهان، به خصوص در یک سال اخیر پروژه به مرحله بهره برداری رسید و به مردم اصفهان و فعالان صنعتی تقدیم شد که امیدواریم با این اقدام، شاهد اتفاقات موثر و پرخیر و برکت برای کشور و اصفهان که قطب صنعتی کشور است، باشیم. وی با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور ۷۰۰ هزار مترمربع سالن نمایشگاهی مسقف و غیرمسقف که در ۴۱ سایت دائمی و موقت قرار دارد، میزبان برگزاری نمایشگاه های مختلف در ایران است، افزود: از این تعداد سایت، ۳۲ مورد دائمی است.

مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران افزود: با افتتاح نمایشگاه بین المللی اصفهان، بیش از ۲۰ هزار متر مربع در فاز اول به صنعت نمایشگاهی کشور اضافه می شود که این کار این ارزش افزوده زیادی دارد پراکه هر یک مترمربع برگزاری نمایشگاه، چهار شغل و ۱۵۰ رسته شغلی را در ارتباط با صنعت نمایشگاهی فعال می کند. وی با اشاره به تدوین چهار پروتکل برای صنعت نمایشگاهی کشور که به صورت علمی تدوین شده و به تایید وزارت بهداشت نیز رسیده است، تصریح کرد: از ۲۴ خرداد مجوز برگزاری نمایشگاه ها با حضور افراد متخصص به صورت محدود گرفته شد و نمایشگاه ها همزمان به صورت مجازی هم پخش می شود.

حسین زاده با بیان اینکه در تهران حدود ۹۲ هکتار فضای نمایشگاهی وجود دارد و اصفهان ۴۷ هکتار فضا دارد، گفت: در تهران ۴۱ سالن نمایشگاهی داریم که از نظر وسعت در منطقه آفریقا و خاورمیانه بی نظیر است ولی هیچ کدام از سالن ها به اندازه سالنی که در اصفهان ساخته شده، نیست چراکه سالن اصفهان، به صورت فلت ۱۵ هزار مترمربع با ۶ هزار متر ریجیستری را شامل می شود. وی ادامه داد: استانداردهای جهانی به خصوص در تجهیزات برق و مکانیک، در ساخت نمایشگاه بین المللی اصفهان رعایت شده است. مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران افزود: ما ۱۰ سالن کنفرانس در نمایشگاه تهران داریم که همه به اسم مفاخر ایران و یکی از آنها به نام “اصفهان” نامگذاری شده است و پیشنهاد می کنم، یک سالن از نمایشگاه اصفهن را برای پیوند خواهرخواندگی میان اصفهان و تهران به نام “تهران” نامگذاری کنید.

دریچه ای برای

تجارت و اقتصاد

همچنین، علی یارمحمدیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی اصفهان در این مراسم با اشاره به اینکه فرصت امروز بزنگاهی برای سرنوشت نمایشگاهی کشور و برگ زرینی بر افتخارات اصفهان است، اظهار کرد: اصفهان یک شهر معمولی نیست بلکه خلاقیتی که در این شهر وجود دارد آن را در پهنه گیتی نامور کرده است. وی ادامه داد: در این شهر بزرگانی چون شیخ بهایی و میرداماد می زیسته اند، از نظر معماری بناهایی مثل عالی قاپو، پل ها و دروازه ها در این شهر نشان از خلاقیت مردم سخت کوش اصفهان دارد و آینده و مسیر آینده را به ما نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی اصفهان افزود: از لحاظ اقتصادی در سده های گذشته اصفهان سرآمد شهرهای دنیا بوده است و جهانگردان این شهر را تحسین می کردند به طوریکه میدان نقش جهان را شاید بتوان اولین و بزرگترین نمایشگاه بین المللی جهان دانست، جایی که بازرگانان از دنیا به این مکان می آمدند و به خرید و فروش می پرداختند. وی تصریح کرد: برای ساخت نمایشگاه اصفهان نه تنها از تکنولوژی بلکه از گنجینه هنر معماری استفاده شده تا گذشته پرافتخار را به آینده پیوند بزنیم. یارمحمدیان افزود: ساخت چنین پروژه ای جز به مدد عشق و ایمان امکان پذیر نبود و در تار و پود نمایشگاه این موضوع متجلی است.

وی با بیان اینکه اگر عشق و ایمان حاکم نبود در سه سال گذشته که ایران تحت شدیدترین تحریم های اقتصادی، رکود تورمی و بیماری کرونا بود به این اهداف و مسیر نمی رسیدیم، گفت: امروز بعد از سه سال تلاش بی وقفه، نمایشگاه بین المللی اصفهان را که از استانداردترین نمایشگاه های ایران است به مردم تقدیم می کنیم و امیدوارم با رفع موانع کسب و کار این نمایشگاه دریچه ای برای فعالیت های تجاری و اقتصادی باشد.

تجلی هم افزایی

و همراهی مدیران

در ادامه این مراسم، مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان با اشاره به اینکه با بهره برداری از نمایشگاه اصفهان، اتفاق مهمی در چرخه اقتصادی در حال رونمایی است، اظهار کرد: از دست اندرکاران این رخداد مهم که اگر عشق و همت نبود، این مهم محقق نمی شد، قدردانی می کنم. وی ادامه داد: در این مسیر از هیئت مدیره شرکت نمایشگاه ها، همه کارکنان که این رخداد مهم را رقم زدند، شهردار و شورای اسلامی شهر اصفهان که به عنوان یکی از سهامداران شرکت ایده را متجلی و عملیاتی کردند و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تشکر ویژه دارم. وی ادامه داد: ساخت نمایشگاه اصفهان نشان داد که اگر بخواهیم در اقتصاد ملی اتفاق مثبت بیفتد با هم افزایی و با تکیه بر داشته های خود می توانیم این خواسته را محقق کنیم. گلشیرازی افزود: نمایشگاه بین المللی اصفهان تجلی هم افزایی و همراهی نهادهای مرتبط در بهبود فضای کسب و کار است. وی افزود: این مسیر در بیش از یک دهه طی شده است و از پیشینیان نیز تشکر می کنیم.