• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: جمعه 5 دی 1404, 6 رجب 1447, Friday 26 December 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 12735
منتشر شده در چهارشنبه, 07 خرداد 1399 00:17
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
«کرونا» مسیر بازنویسی تقویم تعطیلات را کوتاه‌تر می‌کند؟

نرمش مخالفان آخرهفته دو روزه

توضیحات

چهار سالی است که از در‌خواست جمعی از فعالان اقتصادی کشور برای «دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته» جهت ایجاد شرایط مناسب برای مسافرت رفتن خانوارها می‌گذرد. این درخواست که در اولین گام‌ها از سوی برخی از فعالان بخش‌خصوصی مطرح شده در یک‌ماه اخیر نیز توسط گروهی از مسوولان دولت در حوزه گردشگری مطالبه شده که هدف اصلی از این طرح رونق بخشیدن به سفر و حوزه گردشگری است. زیرا با توجه به تداوم تعطیلات دو روزه در آخر هفته میزان سفرهای داخلی روند افزایشی به خود می‌گیرد و توزیع سفر نیز به‌صورت متعادل در طول سال رخ خواهد داد.

اغلب گردشگران داخلی، تعطیلات عید نوروز و معدود تعطیلات مناسبتی در فصل تابستان را برای سفر خود انتخاب می‌کنند که همین امر موجب کاهش کیفیت در ارائه خدمات به مسافران از سوی فعالان حوزه گردشگری می‌شود، چراکه حجم بالای سفر در تعداد اندک تعطیلات مناسب سفر باعث بروز بی‌تعادلی در بازار خدمات گردشگری می‌شود. علاوه بر آن قیمت خدمات نیز به علت محدود بودن خدمات قابل عرضه افزایش می‌یابد و همچنین با ترافیک‌های سنگین جاده‌ای در مسیرهای پر رفت و آمد نیز در این دوره‌های زمانی مواجه می‌شویم.  در واقع این امر یکی از مشکلات سفر در ایران محسوب می‌شود که با توجه به این نوع برنامه‌ریزی در صورت بروز مشکلی در این عرصه به راحتی توریست‌های داخلی سفر را از سبد خانوار خود حذف می‌کنند. در صورتی که اگر تعطیلات آخر هفته دو روز باشد گردشگرانی که به هر دلیلی در این دو دوره زمانی نتوانسته‌اند به سفر بروند می‌توانند در دو روز تعطیلی آخر هفته به یکی از اماکن گردشگری در اطراف استان خود سفر کنند و در نتیجه، جریان پایدار سفرهای آخر هفته در کل کشور شکل می‌گیرد.  سفر نه‌تنها بر چرخه اقتصادی و رونق گردشگری تاثیرگذار است، بلکه از نظر روحی نیز موجب ایجاد نشاط در کارکنان شده که همین امر موجب افزایش بهره‌وری در آنها می‌شود. اما با این وجود در پی درخواست برخی از کارشناسان اقتصادی و فعالان در بخش‌خصوصی برخی از صاحبان کسب‌وکارها با اجرایی شدن این طرح مخالفت کردند که اغلب آنها در پاسخ به علت مخالفت خود عنوان کردند: «درحال‌حاضر تعداد تعطیلات مناسبتی در کشور زیاد است و با این روش تولید در کشور دچار افت شده که این کاهش تولید آسیب اقتصادی جدی به حوزه تولیدی کشور وارد می‌کند.» در صورتی که تحقیقات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد تعداد تعطیلات آخر هفته و مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است اما در ایران با احتساب ۲۶ روز تعطیلی رسمی و ۵۲ روز تعطیلی جمعه تعداد آن تنها به ۷۸ روز می‌رسد. اگر پنج‌شنبه‌های نیمه‌تعطیل هم به آن اضافه شود کل تعطیلات در کشور ما ۱۰۴ روز می‌شود. بنابراین اگر روزهای تعطیلی آخر هفته به دو روز تبدیل شود کل تعطیلات در ایران ۱۲۵ روز خواهد شد که در چنین شرایطی تعطیلات کشور ما نیز به میزان تعطیلات سایر کشورها نزدیک خواهد شد. اما با وجود اجرایی شدن این طرح نیز تعطیلات ایران از اغلب کشورها کمتر هم خواهد بود. 

این طرح بارها به مجلس ارسال شده اما هر بار با مشکل مواجه بوده است، زیرا برخی از کمیسیون‌ها آن را تایید و برخی دیگر رد می‌کردند. از سوی دیگر نمایندگان مجلس نیز بارها اعلام کرده‌اند: «پنج‌شنبه‌ها تعطیل است و این تعطیلی برای همه آشکار است و نیازی به ثبت آن در تقویم رسمی نیست.» در صورتی که در واقعیت اصلا چنین حالتی (تعطیلی) برای پنج‌شنبه‌ها وجود ندارد. برخی از بخش‌های ادارات روزهای پنج‌شنبه باز و برخی دیگر تعطیل هستند. مدارس و برخی مراکز آموزشی کشور روز پنج‌شنبه تعطیل هستند. برخی از دانشگاه‌ها نیز پنج‌شنبه‌ها تعطیل و برخی دیگر کلاس‌های خود را برگزار می‌کنند. در واقع می‌توان گفت پنج‌شنبه‌ها در تهران یک روز شبه تعطیل و در تقویم رسمی کشور، روز بلاتکلیف است، زیرا غالب کسب‌وکارها و ادارات در این روز به شکل پاره‌وقت، فعالیت می‌کنند. درحال‌حاضر این مطالبه وجود دارد که طرح «ساماندهی تقویم تعطیلات برای دستیابی به آخر هفته دو روزه» هرچه سریع‌تر در کشور صورت پذیرد تا تعطیلات آخر هفته به‌صورت رسمی دو روزه شده و در تقویم رسمی نیز ثبت شود تا گردشگران در همه استان‌های کشور بتوانند از این تعطیلات بهره‌مند شده و برنامه‌ریزی مناسبی برای سفر داشته باشند. 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

به عنوان یک ایرانی از پیشرفت شرکت‌های فناور اصفهانی خرسندم
کسب تندیس زرین خدمات پس از فروش کشور توسط انتخاب سرویس
بررسی مشکلات شرکت ذوب‌آهن اصفهان در دیدار استاندار با وزیر کار
بازدید میدانی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان از فولادسازی و کارگاه ریخته‌گری و مدلسازی این شرکت
روابط عمومی واحدی تصمیم‌ساز و تاثیرگذار بر کیفیت همکاری با دیگر نهادها
شهرداری اصفهان در اعتراض حقوقی به وزارت نیرو خواستار توقف انتقال آب زاینده‌رود به یزد شد
انعقاد تفاهم‌نامه خرید ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی
بررسی مشکلات فرش در کارگروه اقتصادی استانداری اصفهان
اصفهان در مسیر پیشگامی انرژی ساختمان
مهم‌ترین دغدغه ما؛ رقابت‌پذیری و بهره‌وری‌ بالاتر است
ثبت افتخاری دیگر در کارنامه هلدینگ خدمات جامع انتخاب
ارزیابی خسارت واحدهای تخریب شده از بارندگی در حال انجام است
حمایت و توانمندسازی اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر در قالب تشکیل قرارگاه ویژه در استان
تخصیص بودجه برای بازسازی شبکه فرسوده فاضلاب شهر اصفهان
دستگیری سارقان ۲۰ فقره سرقت کابل مخابراتی در اصفهان
سرفصل هاى درسی رشته گردشگرى نجوم در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان تدوین می شود
اقتصاد ایران در کانون توجه شورای عالی جوانان اتاق بازرگانی اصفهان
برای نخستین‌بار در کشور، پلاک انرژی ساختمان در اصفهان رونمایی می شود
استفاده حداكثری از پساب‌های شهری و كاهش فشار بر منابع آب خام در فولاد مباركه
پرداخت بیش از ۱۹۴ هزار فقره وام در سال ۱۴۰۴
نشست استاندار اصفهان با رئیس سازمان حفظ نباتات و مدیرعامل شرکت بهاران
آیین کلنگ‌زنی مجتمع کود و گیاه‌پزشکی شرکت بهاران برگزار شد
افتتاح نیروگاه ۲۵ کیلوواتی خورشیدی در اداره کل منابع طبیعی اصفهان
مجمع نمایندگان استان، محور اصلی پیگیری و حل مسائل شهرستان‌هاست
حفظ نباتات نقشی راهبردی در تضمین امنیت غذایی ایفا می‌کند
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا