• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: پنجشنبه 7 اسفند 1404, 9 رمضان 1447, Thursday 26 February 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 12735
منتشر شده در چهارشنبه, 07 خرداد 1399 00:17
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
«کرونا» مسیر بازنویسی تقویم تعطیلات را کوتاه‌تر می‌کند؟

نرمش مخالفان آخرهفته دو روزه

توضیحات

چهار سالی است که از در‌خواست جمعی از فعالان اقتصادی کشور برای «دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته» جهت ایجاد شرایط مناسب برای مسافرت رفتن خانوارها می‌گذرد. این درخواست که در اولین گام‌ها از سوی برخی از فعالان بخش‌خصوصی مطرح شده در یک‌ماه اخیر نیز توسط گروهی از مسوولان دولت در حوزه گردشگری مطالبه شده که هدف اصلی از این طرح رونق بخشیدن به سفر و حوزه گردشگری است. زیرا با توجه به تداوم تعطیلات دو روزه در آخر هفته میزان سفرهای داخلی روند افزایشی به خود می‌گیرد و توزیع سفر نیز به‌صورت متعادل در طول سال رخ خواهد داد.

اغلب گردشگران داخلی، تعطیلات عید نوروز و معدود تعطیلات مناسبتی در فصل تابستان را برای سفر خود انتخاب می‌کنند که همین امر موجب کاهش کیفیت در ارائه خدمات به مسافران از سوی فعالان حوزه گردشگری می‌شود، چراکه حجم بالای سفر در تعداد اندک تعطیلات مناسب سفر باعث بروز بی‌تعادلی در بازار خدمات گردشگری می‌شود. علاوه بر آن قیمت خدمات نیز به علت محدود بودن خدمات قابل عرضه افزایش می‌یابد و همچنین با ترافیک‌های سنگین جاده‌ای در مسیرهای پر رفت و آمد نیز در این دوره‌های زمانی مواجه می‌شویم.  در واقع این امر یکی از مشکلات سفر در ایران محسوب می‌شود که با توجه به این نوع برنامه‌ریزی در صورت بروز مشکلی در این عرصه به راحتی توریست‌های داخلی سفر را از سبد خانوار خود حذف می‌کنند. در صورتی که اگر تعطیلات آخر هفته دو روز باشد گردشگرانی که به هر دلیلی در این دو دوره زمانی نتوانسته‌اند به سفر بروند می‌توانند در دو روز تعطیلی آخر هفته به یکی از اماکن گردشگری در اطراف استان خود سفر کنند و در نتیجه، جریان پایدار سفرهای آخر هفته در کل کشور شکل می‌گیرد.  سفر نه‌تنها بر چرخه اقتصادی و رونق گردشگری تاثیرگذار است، بلکه از نظر روحی نیز موجب ایجاد نشاط در کارکنان شده که همین امر موجب افزایش بهره‌وری در آنها می‌شود. اما با این وجود در پی درخواست برخی از کارشناسان اقتصادی و فعالان در بخش‌خصوصی برخی از صاحبان کسب‌وکارها با اجرایی شدن این طرح مخالفت کردند که اغلب آنها در پاسخ به علت مخالفت خود عنوان کردند: «درحال‌حاضر تعداد تعطیلات مناسبتی در کشور زیاد است و با این روش تولید در کشور دچار افت شده که این کاهش تولید آسیب اقتصادی جدی به حوزه تولیدی کشور وارد می‌کند.» در صورتی که تحقیقات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد تعداد تعطیلات آخر هفته و مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است اما در ایران با احتساب ۲۶ روز تعطیلی رسمی و ۵۲ روز تعطیلی جمعه تعداد آن تنها به ۷۸ روز می‌رسد. اگر پنج‌شنبه‌های نیمه‌تعطیل هم به آن اضافه شود کل تعطیلات در کشور ما ۱۰۴ روز می‌شود. بنابراین اگر روزهای تعطیلی آخر هفته به دو روز تبدیل شود کل تعطیلات در ایران ۱۲۵ روز خواهد شد که در چنین شرایطی تعطیلات کشور ما نیز به میزان تعطیلات سایر کشورها نزدیک خواهد شد. اما با وجود اجرایی شدن این طرح نیز تعطیلات ایران از اغلب کشورها کمتر هم خواهد بود. 

این طرح بارها به مجلس ارسال شده اما هر بار با مشکل مواجه بوده است، زیرا برخی از کمیسیون‌ها آن را تایید و برخی دیگر رد می‌کردند. از سوی دیگر نمایندگان مجلس نیز بارها اعلام کرده‌اند: «پنج‌شنبه‌ها تعطیل است و این تعطیلی برای همه آشکار است و نیازی به ثبت آن در تقویم رسمی نیست.» در صورتی که در واقعیت اصلا چنین حالتی (تعطیلی) برای پنج‌شنبه‌ها وجود ندارد. برخی از بخش‌های ادارات روزهای پنج‌شنبه باز و برخی دیگر تعطیل هستند. مدارس و برخی مراکز آموزشی کشور روز پنج‌شنبه تعطیل هستند. برخی از دانشگاه‌ها نیز پنج‌شنبه‌ها تعطیل و برخی دیگر کلاس‌های خود را برگزار می‌کنند. در واقع می‌توان گفت پنج‌شنبه‌ها در تهران یک روز شبه تعطیل و در تقویم رسمی کشور، روز بلاتکلیف است، زیرا غالب کسب‌وکارها و ادارات در این روز به شکل پاره‌وقت، فعالیت می‌کنند. درحال‌حاضر این مطالبه وجود دارد که طرح «ساماندهی تقویم تعطیلات برای دستیابی به آخر هفته دو روزه» هرچه سریع‌تر در کشور صورت پذیرد تا تعطیلات آخر هفته به‌صورت رسمی دو روزه شده و در تقویم رسمی نیز ثبت شود تا گردشگران در همه استان‌های کشور بتوانند از این تعطیلات بهره‌مند شده و برنامه‌ریزی مناسبی برای سفر داشته باشند. 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

بازدید نمایندگان وزارت راه و شهرسازی از روند اجرای پروژه هزار واحدی اقدام ملی مسکن خمینی‌شهر
ظرفیت شبکه برق کشور در آستانه عبور از ۱۰۰ هزار مگاوات /۵۷ شهر در تنش آبی قرار دارند
طرح نورانت، تجربه کاربران از اینترنت و تلفن ثابت را متحول می‌سازد
افتتاح پروژه‌های صنعت برق استان اصفهان با حضور وزیر نیرو و استاندار اصفهان
پروژه احداث فاز دوم فیدرگیری از پست ۶۳ کیلوولت برق
فرهنگ‌سازی مصرف بهینه گاز، مکمل گازرسانی و رفاه عمومی است
حضور پتروشیمی رجال در سومین مجمع ملی دیپلماسی برند؛ تأکید بر نقش صنعت در ارتقای تصویر اقتصادی ایران
در مراسمی از سامانه جامع خدمات مشترکان آبفای استان اصفهان «رایاب» رونمایی شد
بورس انرژی؛ معاملات میلیاردی و رونق برق و نفت
وقتی انرژی از مزیت ملی به گلوگاه تولید تبدیل می‌شود
هم‌افزایی هوشمند؛ آینده‌ای درخشان برای صنعت
کشف دخانیات ۲۵ میلیاردی قاچاق در اصفهان
برگزاری ایران اکسپو ۱۴۰۵ در خرداد سال آینده
۷۵ درصد حجم بارش‌های کشور تبخیر می‌شود
کیش؛ سکوی تثبیت برند صنعتی اصفهان
آفتاب شرق؛ الگویی برای بومی‌سازی انرژی خورشیدی
خط بخار اختصاصی كوره بلند یك ذوب آهن اصفهان احداث شد
تلاش ذوب آهن اصفهان برای رسیدن به دوران طلایی؛
سامانه یکپارچه مدیریت شوراهای شهرهای استان رونمایی شد
صاحب تكنولوژی شدن یكی از مأموریت‌های گروه فولاد مباركه
تمركز گروه فولاد مباركه بر توسعه زیرساخت‌های دانشی با راه‌اندازی پارك تخصصی فناوری و نوآوری فولاد
دست‌یابی به رکورد بازده‌وزنی جدید در ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه
اعتراف به یک خلأ تاریخی در مدیریت مهم‌ترین میدان جهانی ایران
تصمیم‌های پرهزینه، مخزن‌های خالی
رکورد 45 سالۀ احداث نیروگاه برق شکست
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا