پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: جمعه 7 اردیبهشت 1403, 17 شوال 1445, Friday 26 April 2024

پیشنهاد سردبیر

اخبار ویژه

اقتصاد بین الملل

بمب ساعتی اقتصاد جهانی
آثار و پیامدهای اقتصادی تقویت ارزش دلار بررسی شد
بمب ساعتی اقتصاد جهانی

اقتصاد شهری

سیگنال مثبت به تداوم کاهش تورم
پایین‌ترین نرخ تورم تولیدکننده در ۴۵ ماه ثبت شد؛
سیگنال مثبت به تداوم کاهش تورم

بازار

ابررشد بورس
روز شنبه شاخص کل بازار سرمایه 77 هزار واحد افزایش یافت
ابررشد بورس

گردشگری

آژیر قرمز از میراث اصفهان
سکانس آخر «خشکسالی» در «نصف جهان» چه شکلی است؟؛
آژیر قرمز از میراث اصفهان

بازرگانی

فرصت ناب بازاریابی صادراتی
در نشست خبری مطرح شد؛ میزبانی از بیش‌ از دو ‌هزار تاجر از۸۰ کشور در ایران اکسپو ۲۰۲۴
فرصت ناب بازاریابی صادراتی
کد خبر: 15242
منتشر شده در سه شنبه, 16 دی 1399 01:11
تعداد دیدگاه: 0

حدس و گمان‌ها درباره وضعیت جک ما بنیان‌گذار بزرگ‌ترین شرکت تجارت الکترونیکی چین - علی‌بابا - و یکی از میلیاردرهای مشهور بازار تکنولوژی بالا گرفته؛ به‌خصوص حالا که حدود دو ماه است او در مجامع عمومی ظاهر نشده.  

بنیان‌گذار علی‌بابا نتوانسته طی برنامه قبلی خود در فینال مسابقات استعدادیابی آفریقا که با عنوان Africa’s Business Heroes برگزار می‌شد، حضور یابد. او این برنامه را خودش تامین مالی کرده بود و در آن کارآفرینان جوان شانس به‌دست آوردن ۵/ ۱ میلیون دلار را دارند. جک ما قرار بود به‌عنوان داور بخش نهایی در این رویداد حضور یابد، اما عکس او از وب‌سایت این رویداد برداشته و یک مدیر اجرایی علی‌بابا جایگزین او شد. سخنگوی شرکت علی‌بابا گفت که جک ما به‌دلیل « تداخل برنامه‌ها» قادر به شرکت در این رویداد نیست. ماجراها از ۲۴ اکتبر گذشته شروع شد وقتی جک ما در یک سخنرانی در شانگهای از سیستم رگولاتوری چین و سیستم مالی جهانی به‌دلیل سرکوب نوآوری انتقاد کرد. جک ما گفته بود: سیستم مالی امروز، میراث عصر صنعتی است. ما باید برای نسل جدید یک سیستم جدید ایجاد و این وضعیت را متحول کنیم. کمی بعد از این سخنرانی بود که ورود شرکت Ant (شرکت فین‌تک متعلق به گروه علی بابا با ارزش ۳۷ میلیارد دلار) به بورس‌ که قبل از آن مجوزهای لازم را گرفته بود، به حالت تعلیق درآمد. پس از آن بورس اوراق بهادار شانگهای اعلام کرد که شرکت Ant به‌دلیل تغییر در مقررات فناوری‌های مالی دچار مشکلات زیادی (برای عرضه سهام) است.

اما «مارک موبیوس» یک سرمایه‌گذار آمریکایی معتقد است که ایجاد چنین محدودیتی به‌دلیل جلوگیری از بزرگ‌ شدن بیش از حد نهادهای مالی (نوگرا) است. او به یاهو فایننس می‌گوید: من معتقدم دولت چین جلوی این کار را گرفته، چرا که تشخیص داده‌اند این شرکت‌ها نباید بیش از اندازه بزرگ شوند. دولت چین در حال رسیدن به این حقیقت است که نباید به این شرکت‌های خصوصی اجازه تسلط بر بخش مالی را بدهند. مقامات چینی در اواخر دسامبر به بهانه انحصار تحقیقاتی را از شرکت علی‌بابا شروع کردند و به شرکت Ant هم اعلام کردند که در ساختارهای عملیاتی خود باید تغییراتی ایجاد کند.

جک ما در جریان پاندمی کرونا میلیون‌ها ماسک را به کشورهای مختلف اهدا کرد. او همچنین خیریه‌ای با نام بنیاد جک ما را دارد که بر حوزه‌هایی مثل آموزش، کارآفرینی، توانمندسازی زنان و محیط‌زیست تمرکز دارند. این بنیاد تاکنون ۳۰۰ میلیون دلار در این عرصه‌ها هزینه کرده است. جک ما در شهریور ۹۸ بازنشستگی خود را از علی‌بابا اعلام کرده بود.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آخرین اخبار

تحلیل