فرزانه احمدی :رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی و معاونان وی دیدار کردند تا راهکارهای همکاری خانه صنعت، معدن و تجارت با بانک مرکزی برای نحوه تخصیص اعتبارات به صنایع استان اصفهان را بررسی کنند.
در این دیدار که با حضور نماینده دفتر معاون اول رییس جمهور، یک عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، روسای انجمن های صنعتی، شعب شهرستانی خانه، نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و جمعی از صنعتگران اصفهانی برگزار شد، طرحی بررسی شد که در آن قرار است خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان به عنوان پایلوت برای تخصیص منابع به صنایع استان در شناسایی واحدهای واجد شرایط با بانک مرکزی همکاری کند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این نشست گفت: خانه در زمینه شناسایی واحدهای تولیدی که در صورت کمک به آنها، احیا خواهند شد، از طریق تشکل ها با بانک مرکزی همکاری خواهد کرد.
سیدعبدالوهاب سهل آبادی ادامه داد: پیشنهادمان اینست که این واحدها با کمک تشکل ها شناسایی، به خانه صنعت و معدن معرفی شوند و خانه آنها را به بانک مرکزی معرفی کند. وی افزود: واحدهای منتخب باید در حال حاضر فعال و پویا باشند، در حال حاضر صنایع نیاز به نقدینگی دارند، باید ببینیم چه کنیم که منابع به آنها تزریق شود و البته بازگشت این وام ها نیز به موقع انجام گیرد.
آرمان خالقی، عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران هم در ادامه گفت: این همکاری میان خانه و بانک مرکزی در اصفهان، برای کل کشور مهم است چراکه می تواند یک الگو برای سایر استان ها شود.
ادامه داد: باید دید این منابع محدود را چگونه می خواهیم توزیع کنیم که یک آدم بدهکار را بدهکار تر نکنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان هم در این جلسه گفت: نرخ بیکاری استان از میانگین کشور بالاتر است. در حوزه آب، خشکسالی 25 درصد از مجموعه زیرکشت استان یعنی نزدیک به 100 هزار متر مکعب را از بین برده که افزایش نرخ بیکاری را به دنبال دارد.
غلامعلی قادری با بیان اینکه موضوعات مرتبط با سیستم های بانکی در استان بسیار زیاد است، به موانع و مشکلات سیستم بانکی که اداره کار استان جمع آوری کرده، اشاره کرد و گفت: عدم پذیرش محل اجرای طرح و ماشین آلات به عنوان وثایق و الزام مجریان بانک ها به وثایق ملکی، درخواست وثایق سنگین، پایین بودن زمان بازپرداخت تسهیلات و در نظر نگرفتن زمان تنفس تا راه افتادن طرح، نرخ سود تسهیلات پرداختی بالا از جمله این موانع هستند.
وی تصریح کرد: مهلت استفاده از اعتباری که امسال برای کمک به صنایع استان در نظر گرفته شد، 6 ماه بود که سه ماه دیر ابلاغ شد، بانک ها هم 2 ماه دیر ابلاغ کردند، بنابراین در یک ماه چه طور می شد این منابع را جذب کرد؟
وی افزود: نرخ سود تسهیلات خود اشتغالی هم بالاست یعنی 22% که رغبتی برای جذب آن در استان وجود ندارد.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان هم در ادامه گفت: اصفهان در شاخصهای صنعتی و معدنی امتیاز 1400 و مقام اول کشور را دارد.
بگی افزود: این استان در بخش معدن هم با 682 واحد فعال و 123 واحد تولید شن و ماسه مقام اول معدنی کشور را دارد.
این مقام مسوول با بیان اینکه 3 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش باید به استان تزریق شود، افزود: متاسفانه یک بیستم آن هم محقق نمی شود.
وی مطرح کرد: شورای مشورتی تشکل ها در کنار بانک ها می توانند کمک کنند که به افراد دارای اهلیت تسهیلات پرداخت شود.
بگی با اشاره به اینکه 54 درصد واحدهای ما معوقات بانکی دارند، اعلام کرد: در سال 91 تنها 25 درصد از تسهیلاتی که توسط سازمان ما به صندوق توسعه ملی معرفی و تایید شد، محقق گردید.
از این 120 هزار میلیارد ریال پرداخت شده در سال 93 احتمالا حدود 90 درصد به واحدهای بزرگ پرداخت شده است.
یک عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان همچنین بیان کرد: کارآفرینان اساس توسعه کشور هستند، صنایع کوچک و متوسط نقش مهمی در تولید دارند. بیشترین اشتغال را ایجاد کرده اند و به لحاظ تعداد واحدها بیشترین هستند اما این واحدها هم مشکلات خاص خود را دارند.
محمدامین توکل با عنوان اینکه جنگ امروز به صورت اقتصادی درآمده است و در این شرایط بانک ها حق تافته جدا بافته نیستند، ذکر کرد: اگر تشکل ها در پرداخت وام ها دخیل شوند نظارتی بر شناخت وام گیرندگان و بازگشت آن وام خواهد بود.
معاون برنامه ریزی استانداری اصفهان هم در جلسه به بیان صحبت پرداخت و گفت: در بودجه سال آینده، 13 هزار میلیارد تومان مالیات درآمد استانها افزایش پیدا کرد که 10 درصد آن سهمیه استان ماست و اصفهان باید 5970 میلیارد تومان مالیات در سال آینده بدهد.
علیرضا همدانیان خبر داد: رییس جمهور در سفرهای اخیر خود، نشستی با صنتگران دارد که تولیدکنندگان مسایل خود را در این دیدار مطرح می کنند. در سفر بهمن ماه رییس جمهور به اصفهان، ایشان دیداری هم با تولیدکنندگان اصفهانی خواهند داشت.
عضو دیگر هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت استان اصفهان گفت: برای شناسایی واحدهای دارای صلاحیت دریافت وام، پیشنهاد ما اینست که اشتغال و لیست بیمه و مالیات ضابطه پرداخت تسهیلات باشد.
محمدرضا برکتین، ادامه داد: بانک می تواند یک سیستم تشویقی برای کسانی که اقساط را به موقع پرداخت می کنند بگذارد.
جلیل اوحدی، یک عضو خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان هم پیشنهاد داد: کارگروهی به ریاست خانه صنعت و معدن تشکیل شود که نماینده بانک مرکزی و اقتصاددانان استان در آن حضور داشته باشد و یک پیش نویس اجرایی برای ساز و کار اعطای تسهیلات تدارک ببینند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی پس از شنیدن صحبت های مسوولان و تولیدکنندگان اصفهانی، گفت: نظام بانکی 4 مبحث کلیدی دارد. اول اینکه ما می خواهیم مطمئن باشیم که تسهیلات ارایه شده حتما در تولید خرج شود و دوم این منابع به نظام بانکی برگردد. سوم بحث وثایق است و آخر اینکه ما می خواهیم این منابع چرخش پیدا کند.