اقتصادبازار: مدیر عامل شرکت تعاونی فرش دستباف شهرستان خمینی شهر گفت: برداشتن تحریم‌ها تحول بزرگی در زمینه صادرات فرش به وجود می‌آورد، چرا که تا قبل از اعمال تحریم بازارهای اروپا همواره خریدار 70 درصد فرش دستباف ایرانی بود.

نعمت الله رضایی، درباره وضعیت بازار فرش اظهار کرد: خرید و فروش این کالا در اوایل امسال دچار رکودی به مراتب بدتر از سال قبل شده است، چرا که همه منتظر برداشتن تحریم‌ها هستند تا پس از آن معاملات را شروع کنند.

وی با بیان اینکه حدود 70 درصد فرش صادراتی ایران راهی بازارهای اروپایی می‌شد، افزود: اعمال تحریم‌های غرب ضربه سختی به اقتصاد این بخش وارد کرد و اگر تحریم‌ها برداشته شود، قطعا تحول بزرگی در زمینه صادرات و تجارت فرش دستباف رخ خواهد داد.

مدیر عامل شرکت تعاونی فرش دستباف شهرستان خمینی شهر خاطر نشان کرد: چین تولید کننده فرش دستباف است، اما در شرایط کنونی بیش از 30 درصد تولیدات فرش ایران به این کشور صادر می‌شود.

وی ادامه داد: مشکل دیگری نیز که از سال گذشته تا کنون به وجود آمده تاثیر منفی حاصل از نا امنی‌های خاورمیانه است چرا که کشورهای عربی نیز خریداران فرش ایران هستند، اما به دلیل این ناامنی‌ها میزان صادرات به این کشورها کاهش یافته است.

رضایی یادآور شد: البته نرخ مواد اولیه فرش دستباف در سال جاری تغییر زیادی نکرده است، زیرا وقتی رونقی وجود ندارد کارخانجات تولید پشم و نخ و ... نیز دلیلی برای افزایش قیمت نمی‌توانند داشته باشند.

وی با تاکید بر حمایت از قشر قالی بافان، اظهار کرد: متاسفانه دستگاه‌های بانکی استان حمایت خوبی در پرداخت تسهیلات نمی‌کنند، چرا که در سه سال گذشته تا کنون 100 پرونده درخواست وام ارسال کرده‌ایم و به نیمی از آنها تسهیلات پنج میلیون تومانی اعطا شده است.

مدیر عامل شرکت تعاونی فرش دستباف شهرستان خمینی شهر از وجود 10 هزار قالی باف در تمام شهرستان خبر داد و گفت: حدود دو هزار نفر از این عده به طور فعال مشغول بافت فرش هستند.

رضایی با بیان اینکه ضوابط پرداخت تسهلات باید در تمامی بانک‌ها یکسان باشد، خاطر نشان کرد: بانک‌های توسعه، کشاورزی، صادرات و ... مسئول پرداخت تسهیلات هستند، اما هر کدام برای ضمانت قوانین متفاوت دارند که برای دریافت کنندگان وام مشکل به وجود آورده است.