اقتصادبازار: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات گوشت بوفالوی هندی در حداقل ممکن و تنها برای مصارف صنعتی انجام می‌شود و تولید خمیر مرغ تحت نظارت کامل سازمان دامپزشکی نیز مشکلی ندارد.
حسن رکنی، اظهار کرد: در زمینه‌ واردات گوشت بوفالوی هندی سازمان دامپزشکی همه استاندارد‌های لازم را برای واردات گوشت سالم در نظر گرفته و گوشتی که از بوفالوی هندی به کشور وارد می‌شود تنها برای مصارف صنعتی است که از نظر حجم واردات بسیار کمتر از سال‌های گذشته خواهد بود.
وی افزود: گرایش کلی کشور به سمت‌وسویی است که اگر کمبود نسبی در تامین نیاز داخلی به محصولی مانند گوشت قرمز وجود دارد، واردات آن از کشور‌هایی با بهترین استاندارد‌های جهانی تامین شود به همین دلیل نیز تمرکز واردات گوشت قرمز همواره طی سال‌های اخیر تاکنون بر تامین نیاز از طریق برزیل بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: دام‌های هندی وارداتی به کشور تنها برای مصارف صنعتی و با قیمت متفاوت وارد می‌شوند و گرچه مصرف مستقیم آنها نیز مخاطرات بهداشتی ندارد، اما از نظر کیفیت در گرید گوشت‌های صنعتی به شمار می‌رود.

تولید خمیر مرغ استاندارد مشکلی ندارد
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت تولید خمیرمرغ در کشور اظهار کرد: متاسفانه همیشه برای تولید‌کنندگان مشغله ذهنی و برای مردم در جامعه تشویش اذهان ایجاد می‌کنیم؛ وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که برای تولید هر محصول غذایی باید استاندارد‌های لازم رعایت شود و هر تولید‌کننده‌ای که این استاندارد‌ها را رعایت نمی‌کند باید جلوی تولیدش گرفته شود که البته این وظیفه دستگاه‌های نظارتی است.
رکنی تصریح کرد: در هیچ جای دنیا تولید خمیرمرغ ممنوع نیست اما استاندارد‌های بهداشتی، مفاد و پروتکل‌های لازم در تولید و توزیع این محصول به دقت رعایت می‌شود.
وی اعلام کرد: بسیاری از واحد‌هایی که مجوز لازم را برای تولید خمیرمرغ از وزارت بهداشت دریافت کردند و تحت نظارت کامل سازمان دامپزشکی هستند، مشکلی برای تولید خمیرمرغ ندارند و نباید منعی برای آنها وجود داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نباید براساس یک خبر ناموثق و تصور این‌که شاید تولید نامناسبی در زمینه خمیرمرغ انجام شود جلوی تولید‌کنندگان این محصول را بگیریم، بلکه باید ضمن بررسی کارشناسی بیشتر و تشدید نظارت‌های بهداشتی آرامش خاطر را برای تولید‌کنندگان ایجاد کنیم.

روس‌ها مشتری لبنیات ایرانی
رکنی در رابطه با آخرین وضعیت صادرات لبنیات و محصولات لبنی به روسیه اعلام کرد: صادرات همیشه در کشور سخت‌تر از واردات بوده و بازاریابی آن طبیعتا به سادگی انجام نمی‌شود اما برای صادرات محصولات پروتئینی به روسیه استاندارد‌ها و پروتکل‌های بسیاری وجود دارد و باید همه استاندارد‌ها طی شود که طرف روسی برای واردات محصولات پروتئینی با ایران قرار‌داد اولیه امضاء کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: تاکنون گروه‌های متعددی از روسیه به ایران آمده‌اند و از واحد‌های تولید‌کننده محصولات پروتئیی و لبنی بسیاری نیز بازدید کرده‌اند که خوشبختانه تنوع تولید لبنیات به ویژه در زمینه شیر و پنیر نیز مورد استقبال و تایید اولیه طرف روسی قرار گرفته است. اما مقرر شده بررسی‌های نهایی در گروه کارشناسی در روسیه انجام شود و آخرین نتایج ارزیابی‌شان را به ایران اعلام کنند.
وی گفت: تاکنون گزارش رسمی از طرف روسیه به ایران ارسال نشده اما در صورت تایید، امیدواریم بتوانیم هرچه سریع‌تر پای محصولات پروتئینی ایرانی را به بازار روسیه باز کنیم، چراکه در حال حاضر تقریبا به همه کشور‌های همسایه مانند افغانستان، عراق، ارمنستان، آذربایجان و برخی از کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس صادرات داریم و می‌توانیم با توجه به نیاز کشور‌های همسایه به تخم‌مرغ، مرغ، لبنیات و دیگر محصولات پروتئینی صادرات خود را در این زمینه افزایش دهیم.