اقتصاد بازار: پیش بینی روزهای بعد از اوباما و انتخابات ترامپ برای بازار سرمایه ایران قابل تصور بود، آغاز بد عهدی های آمریکا و بیان جملات نسنجیده از رییس جمهور آمریکا این روزها تبدیل به بزرگترین ریسک بازار سرمایه شده است اما موضوع آنجایی جدی تر می شود که هنوز ترامپ بر صندلی ریاست جمهوری کاخ سفید تکیه نزده است.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار به نقل از بورس نیوز، با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 95.09.13 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 46 واحد کاهش به رقم 56639 واحد رسيد. عکس این وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 512 واحد افزایش عدد 171467 واحد را تجربه كرد. شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) بورس نيز در روز جاري با 14 واحد افزایش به رقم 28248 واحد رسيد.
همچنین در این روز "جم" با 96 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل "فملی" با 84 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 0.4 واحد کاهش به رقم 830 واحد رسید.
گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 3014 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1744 میلیارد ریال رسید.
بورس و قیمت سهام شرکت در معاملات روز گذشته همان راهی را رفت که اهالی تالار با توجه به تمدید 10 ساله تحریم های ایران توسط مجلس سنای آمریکا انتظارش را داشتند البته شاخص کل هم به همان راهی رفت که قابل تصور بود چرا که اهالی تالار به روندهای غیر واقعی و جدا از شرایط بورس شاخص کل عادت کرده اند اگر بخواهیم اشاره ای به واقعیات دیروز داشته باشیم باید به روند شاخص کل هم وزن اشاره کنیم.
بنابر گزارش بورس نیوز، پیش بینی روزهای بعد از اوباما و انتخابات ترامپ برای بازار سرمایه ایران قابل تصور بود، آغاز بد عهدی های آمریکا و بیان جملات نسنجیده از رییس جمهور آمریکا این روزها تبدیل به بزرگترین ریسک بازار سرمایه شده است اما موضوع آنجایی جدی تر می شود که هنوز ترامپ بر صندلی ریاست جمهوری کاخ سفید تکیه نزده است.
بازار سرمایه روزهای سختی را می گذراند روزهایی که کمتر کسی تصور آن را می کرد، اهالی تالار و سرمایه گذاران بورس همانند این روزها را زیاد دیده اند و این چیز جدیدی نیست اما شاید آن موضوعی که سرمایه گذاران توقع آن را نداشتند پیش آمد چنین شرایطی در دولتی است که بیشترین حمایت ها را در زمان انتخابات از همین فعالان بورس داشته است، دیروز بورس تهران به مسیری می رود که گویی نه تدبیری هست و نه امیدی.
در معاملات روز گذشته افزایش قیمت نفت بر سهام پتروشیمی و پالایشی تأثیر گذار بود بطوریکه قیمت سهام اغلب شرکت های فعال در این گروه با روندی صعودی و بعضاً صف خرید نیز مواجه شدند اما این روند و حجم صف های خرید بگونه ای نبود که بتواند رون با ثبات و مطمئنی را از خود به نمایش گذارد.
از سوی دیگر در گروه فلزی دیروز در حالی شاهد افزایش توقف نماد شرکت های تولید کننده فلز روی بودیم که دقایقی پیش انتشار گزارش تعدیل 21 درصدی توسعه معادن روی ایران تکلیف دیگر شرکت ها و زیر مجموعه خود را مشخص کرد. لذا با توجه به انتشار گزارش مذکور بنظر می رسد شرکت های این گروه بزودی آماده بازگشایی باشند البته اگر نظر به بازگشایی باشد!!! در این گروه شرکت فرآوری مواد معدنی بیشترین و میزان تعدیل را اعلام کرد حال باید دید در روز بازگشایی نمادهای این گروه چه سرنوشتی برای آنها رقم خواهد خورد.
اما در گروه خودرویی رشد نرخ دلار در کنار مبهم شدن سرنوشت توافق هسته ای با توجه به اقدام اخیر مجلس سنای آمریکا سبب شد تا خودرویی ها به لبه پرتگاه برسند از اینجا به بعد فقط تدابیر مدیریتی و مالی آنهاست که می تواند فاصله آنها را تا پرتگاه بیشتر نماید.
همچنین امروز قرار است طرح سه فوریتی از سرگیری فعالیت های هسته ای در مقابل اقدام آمریکا در مجلس شورای اسلامی مطرح شود که شاید بتوان گفت روند نزولی دیروز بورس بیشتر به این دلیل بوده تا اقدام آمریکا لذا اگر امروز مجلس به این طرح سه فوریتی رأی مثبت بدهد می توان توافق هسته ای را بر هم خورده دانست و باید گفت " نقطه سر خط".