به گزارش اقتصاد بازار، در بازدید هیئت ‌رئیسه کمیسیون کشاورزی و محیط‌ زیست اتاق بازرگانی اصفهان از کارگو ترمینال فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان، ضرورت احداث و بهره‌برداری از پایانه گل و گیاهان زینتی و سبزی و صیفی باهدف تغذیه کارگو ترمینال در خصوص صادرات محصولات  اعلام شد.
 در بازدید هیئت ‌رئیسه کمیسیون کشاورزی و محیط‌ زیست اتاق بازرگانی اصفهان از کارگو ترمینال فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان که با حضور غلامرضا اخوان فرید، رئیس کمیسیون توسعه و بهبود محیط کسب‌وکار و نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی و محیط‌زیست اتاق بازرگانی، مدیر امور گروه ها و تشکل‌های اقتصادی، مشاور کمیسیون سرمایه‌گذاری و زیرساخت، دبیر کمیسیون کشاورزی و محیط‌زیست  و هیئت‌رئیسه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان  انجام شد،  از زیرساخت‌های فاز 1 کارگو ترمینال فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان، شامل ساختمان اداری،  سردخانه زیر صفر، سردخانه بالای صفر، سالن پذیرش کالا و محصولات، فضای واردات،  انبار عمومی با ظرفیت 500 تن، شرایط بارگیری محصولات و ... بازدید شد.
 غلامرضا اخوان فرید، رئیس کمیسیون  توسعه و بهبود محیط کسب‌وکار و نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی و محیط ‌زیست اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به جایگاه ویژه  کارگو ترمینال در بخش حمل‌ونقل هوایی بیان کرد: یکی از اهداف اتاق بازرگانی اصفهان حمایت از صادرات محصولات کشاورزی و سایر محصولات تجاری و کالاهای صادراتی بوده  که این مهم  توسط اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان اصفهان در کارگو ترمینال  تأمین‌شده است و این موضوع  باعث تعامل اعضا و پروژه های صادراتی ایشان با این مجموعه خواهد شد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: همکاری و هم‌افزایی چندین نهاد در قالب پنجره واحد  در مباحث مدیریتی و ساختاری سبب پیشبرد  امور و افزایش ارزش صادراتی خواهد شد و  تمامی موضوعات در این زمینه  توسط  کمیسیون‌های "کشاورزی و محیط ‌زیست" و  "تجارت، خدمات و ارتباطات"  اتاق بازرگانی اصفهان  قابل‌طرح و پیگیری هستند.
سپس احمدرضا همتی، رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان  بابیان تاریخچه‌ای از شکل‌گیری کار گو ترمینال و تأکید  بر این نکته که  مقوله صادرات از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: با توجه به عدم وجود مرز مشترک در استان اصفهان با کشورهای هدف در زمینه صادرات و اهمیت حمل سریع و مطمئن،   با  توجه به امکانات بالقوه اصفهان برای  تأمین این مرز مشترک به‌صورت هوایی با تمام بازارهای هدف، کار زیرساختی انجام و پروژه کارگوترمینال فرودگاه شهید بهشتی اصفهان تعریف شد.
وی ادامه داد: این کارگو ترمینال باهدف صادرات محصولات کشاورزی فسادپذیر که عمر ماندگاری کوتاهی دارند ومحصولات صادراتی بخش‌های دیگرکه دارای مزیت نسبی صادراتی هستند،  احداث و بهره‌برداری شد اما  در حال حاضر این مجموعه  با داشتن نمایندگی کلیه‌ خطوط هوایی و ظرفیت متناسب با نیاز بازار ، در کلیه‌ مسیرهای بین‌المللی در زمینه صادرات و واردات مشغول به فعالیت بوده و  در سال 1399 در حدود 203 پرواز انجام‌شده است.
همتی با اذعان به اینکه کارگو ترمینال، اهداف پارلمان بخش خصوصی اصفهان در زمینه اتاق نسل دوم و سوم را تأمین کرده است اظهار کرد: استان اصفهان، دومین استان بعد از تهران بوده که کارگو ترمینال را احداث کرده و  با ایجاد تعامل برای اعضا و ایجاد پروژه استانی،  اهداف اتاق به بهترین شکل ممکن تأمین‌شده است.
وی  همچنین مشکلات موجود بر سر راه توسعه فاز دو کارگو ترمینال را برشمرد و گفت: ضروری است که  مدت‌زمان بهره‌برداری در قرارداد مشخص و به تأیید مقامات استانی و کشوری برسد،  سپس طرح توسعه اجرا شود.  شناسایی صاحبان بار و اطلاع‌رسانی  و بهره‌مندی آن‌ها از امکانات موجود و زیرساخت‌های لجستیک استان اصفهان و عدم ورود ایرلاین های مختلف به جهت حمل بار به کشورهای هدف از جمله مواردی است که انتظار می رود  مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان با اشاره به ظرفیت انتقال بار این ترمینال اظهار کرد: در سال گذشته بیش از  3500  تن بار باارزش گمرکی حدود 15 میلیون دلار  انتقال داده‌شده است و این حجم انتقال بار به صورت چارتر در نوع خود در کشور بی‌رقیب است. از این فضای ایجادشده 14 استان بهره‌مند شده‌اند  که بیش از 70 درصد این بار مربوط به  استان خوزستان (صادرات ماهی،  میگو و بامیه)، استان خراسان (صادرات زعفران)  بوده و متأسفانه سهم استان اصفهان از این رقم کمتر از 5 در صد است. گفتنی است که کارگو ترمینال هیچ‌گونه محدودیتی در  بارگیری انواع محصولات  صادراتی نداشته و ظرفیت روزانه  60 تن صادرات را دارد.
در پایان این بازدید،  مطرح شد  که مسائل و مشکلات مربوط به کارگو ترمینال از طریق همه ابزارها و وظرفیت های موجود در اتاق (کمیسیون ها و شورای گفتگو ) قابل طرح و پیگیری می باشند.