مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: با توجه به این‌که ایران در یک کشور خشک و نیمه‌خشک قرار گرفته و حتی اگر میزان بارش‌ها نیز 50 درصد افزایش یابد، به صورت نرمال یک سوم میانگین جهانی بارش داریم، پروژه‌های بارورسازی ابرها را با جدیت بیش‌تری دنبال خواهیم کرد.

فرید گلکار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت پروژه‌های بارورسازی ابرها در ایران، اظهار کرد: در سالی که گذشت به صورت جدی نتوانستیم برنامه‌های پروژه‌های بارورسازی ابرها را دنبال کنیم و بیش‌تر به دنبال تکمیل زیرساخت‌ها بودیم، اما بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، امسال طرح‌های این حوزه را به طور جدی‌تری دنبال خواهیم کرد.

وی با بیان این‌که بارش‌های اخیر تأثیری روی روند کاری پروژه‌های بارورسازی ابرها نداشته است، تصریح کرد: بر اساس ضابطه‌ای که داریم، اگر یک حادثه مانند سیل رخ دهد و پیش‌بینی‌ها حاکی از وقوع یک حادثه باشد، پروژه بارورسازی به طور کامل در آن بازه زمانی متوقف می‌شود.

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها افزود: زمانی پروژه بارورسازی در ایران انجام می‌شود که هیچ‌گونه خطری وجود نداشته باشد، اما این مساله به معنای توقف پروژه بارورسازی ابرها نیست.

گلکار ادامه داد: در سال آبی ۱۳۷۱ – ۱۳۷۲ شاهد ۳۵۰ میلی‌متر بارندگی در کشور بوده‌ایم و این در حالی است که بارندگی‌های امسال تنها ۳۰۰ میلی‌متر بوده و گرچه این میزان می‌تواند چالش‌های زیادی را در حوزه آب برطرف کند، اما باید بدانیم که همچنان میانگین بارش‌های کشور یک سوم میانگین جهانی است.

وی با تاکید بر این مساله که ایران در حوزه آب‌های زیرزمینی نیز تنش‌های زیادی دارد، تصریح کرد: اگر برنامه‌هایی را برای تولید آب در کشور نداشته باشیم، نمی‌توانیم کمبودهای موجود را جبران کنیم و به همین دلیل به دنبال این هستیم که پروژه‌های بارورسازی ابرها را با جدیت بیشتری ادامه دهیم.

به گزارش ایسنا، از اواخر زمستان ۹۷ و اوایل بهار ۹۸ در اثر فعالیت چند سامانه بارشی، تقریباً بیشتر استان‌های کشور با بارش‌های سنگین و سیل‌آسا مواجه بوده است. شاید کم سابقه بودن بارش‌های اخیر ایران باعث شد که در برخی رسانه‌ها "طرح بارورسازی ابرها" به عنوان عامل باران و سیل‌های اخیر معرفی شود؛ اما احد وظیفه، متخصص حوزه هواشناسی در توضیح ابعاد این موضوع اظهار کرد که پروژه‌های بارورسازی ابرها نمی‌تواند تغییرات گسترده در جو ایجاد کند.

وی تصریح کرد: باروسازی ابرها در حد آزمایشگاه اثبات شده است و می‌توان در قالب فرآیندی از طریق شلیک یدور نقره باعث بارور کردن ابرها، ایجاد قطره و بارش باران در یک منطقه بسیار کوچک و محدود شد، اما مطمئناً از این طریق امکان ایجاد تغییرات گسترده در جو وجود ندارد، بنابراین بارش‌های اخیر نمی‌تواند ناشی از بارورسازی ابرها باشد.