قاسم پناهی در دستورالعمل مورخ ۳۱ اردیبهشت سال ۹۸ آورده است: پیرو بخشنامه شماره 200/98/6 مورخ 1398/1/26 مبنی بر ارسال احکام مالیاتی قانون بودجه سال 1398 کل کشور، به منظور اتخاذ رویه واحد در اجرای مقررات بند (ک) تبصره (6) قانون بودجه سال 1398 کل کشور مقرر می‌دارد:

1- کلیه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلف به اجرای مقررات بند (ک) تبصره (6) قانون مذکور خواهند بود.

2- مقررات بند مذکور صرفا  ناظر بر حق‌الزحمه یا حق‌العمل پزشکی پزشکان بوده و سایر شاغلین به حرفه‌های پزشکی از جمله دکترهای دارو ساز و دکترای علوم آزمایشگاهی، مشمول حکم این بند نخواهند بود.

3- درآمد پزشکانی که با مراکز درمانی دارای رابطه استخدامی بوده و مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق هستند، از شمول مقررات این دستورالعمل خارج است.

تذکر: در صورت وجود رابطه استخدامی پزشکی با مراکز درمانی، کلیه دریافت‌های پزشکی مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق بوده و تفکیک بخشی از درآمدها و عدم اعمال مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق به درآمدهای مذکور موضوعیت ندارد.

۴- مراکز درمانی مکلف‌اند ده درصد (10%) از حق الزحمه با حق‌العملی را که به موجب دریافت وجه صورتحساب ارسالی به بیمه‌ها و با دریافت نقدی از طرف بیمار، به پزشکان مشمول این دستورالعمل پرداخت می‌کنند به عنوان علی الحساب مالیات کسر و تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب، طی نبض دریافتی از اداره امور مالیاتی مربوط (رسیدگی کنند، به مالیات عملکرد مراکز درمانی به نام پزشک به  حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

5- ملاک اعمال این مقررات پرداخت وجه به پزشکان است. بنابراین در صورت پرداخت وجه حق‌الزحمه با حق‌العمل پزشکان به صورت علی‌الحساب، فارغ از دریافت مبالغ آن از بیمه‌ها، پرداختی مذکور مشمول مقررات این دستورالعمل خواهد بود.

6- مقررات این دستورالعمل صرفا  شامل حق الزحمه با حق‌العمل‌هایی است که ارایه خدمات و در آمد آن در سال 1398 تحقق یافته و در سال مذکور نیز پرداخت می‌شود.

7-کسور مذکور به عنوان علی‌الحساب از مالیات عملکرد سال 1398 پزشکان قابل کسر خواهد بود.