حضرت آیت‌الله خامنه‌ای هدف اصلی از جلسه با تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی را تکریم این عناصر اساسی در افکار عمومی خواندند و سخنان تولیدکنندگان در این دیدار را بسیار مهم، سنجیده و قابل‌توجه دانستند.
رهبر انقلاب با بیان این نکته که ای‌کاش تعداد بیشتری از مسئولان بخش‌های دولتی و نمایندگان مجلس در این جلسه مهم حضور داشتند، گفتند: کسانی که در مورد رونق تولید جور دیگری فکر می‌کنند و برای حل مشکلات چشم به‌جای دیگری دارند، باید حرف‌های امشب این تولیدکنندگان را می‌شنیدند و درک می‌کردند که تنها دریچه «انتقالِ حیات، روشنایی و نیرو به داخل کشور» همین دریچه‌ای است که فعالان بخش تولید بر روی کشور می‌گشایند.
رهبر انقلاب تولیدکنندگان را فرماندهان، پیشروان، خط‌شکنان و صفوف مقدم عرصۀ حیاتی «تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش رفاه عمومی» خواندند و خاطرنشان کردند: این میدان خطیر، میدان یک جنگ واقعی است. ایشان با اشاره به جنگ همیشگی اقتصادی میان کشورها و قدرت‌ها افزودند: البته در دورۀ ریاست جمهوری فعلی آمریکا، این جنگ با چین، کره، اروپا و دیگر مناطق، بروز  و گسترش یافته و در قبال ایران از طریق اعمال تحریم‌ها، شکل وحشیانه، کینه‌ورزانه و جنایت‌آلود گرفته است.
رهبر انقلاب تصور پایان تحریم‌ها در یکی دو سال آینده را خیال باطل خواندند و افزودند: با شناختی که از مسائل جبهۀ استکبار داریم، تحریم‌ها حالا حالاها وجود دارد، بنابراین برای نجات اقتصاد کشور نباید منتظر پایان تحریم‌ها و بودن یا نبودن فلان شخص یا اقدام فلان کشور بود. ایشان مسلح کردن انقلاب به سلاح  و ارادۀ تولید داخلی را علاج مشکلات برشمردند و افزودند: تنها راه‌حل مسائل موجود این است که مسیر تقویت و رونق تولید داخلی را با جدیت ادامه دهیم و با تصمیمات صحیح و اقدامات لازم، موانع را برطرف کنیم که آثار مثبت حرکت در این مسیر نسبت به قبل مشهود است. رهبر انقلاب توجه به تولید داخل را موجب دور شدن کشور از حالت شرطی شدن دانستند و گفتند: گره زدن روند حل مشکلات به تصمیمات دیگران موجب بروز بدترین مشکلات برای کشور می‌شود.
رهبر انقلاب ظرفیت‌های داخلی را بی‌پایان خواندند و یادآوری کردند: وقتی یک فعال اقتصادی، مانند امشب، گله می‌کند و دغدغه‌مند است، در واقع این حقیقت را اعلام می‌کند که ظرفیت پیشرفت در کشور وجود دارد و باید موانع آن را رفع کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه این نکته را یادآور شدند که اگر ملت ایران و فعالان اقتصادی و اندیشمندان کشور بتوانند با تکیه بر توان داخلی تحریم‌ها را بی‌اثر کنند، عامل تحریم‌کننده نیز از ادامه تحریم‌ها دست برخواهد داشت، زیرا متضرر خواهد شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه اگر طرف مقابل از سیاست تحریم دست برداشت، ما نباید سیاست تکیه‌بر توان داخلی را تغییر دهیم، افزودند: برخی منتظرند تا اگر راه آن طرف باز شود، جهت‌گیری اقتصادی کشور را به سمت نگاه به خارج ببرند، درحالی‌که چنین نگاهی غلط است.
رهبر انقلاب اسلامی، نیروی جوان یا به تعبیر کارشناسان «پنجرۀ جمعیتی» را یکی از مزیت‌های مهم کشور برشمردند و گفتند: ما امروز در دل این فرصت قرار داریم، البته فقط تا ۲۰ سال آینده، امکان استفاده از این مزیت مهم وجود دارد و اگر در این ۲۰ سال غفلت شود، کشور وارد عرصۀ سالمندی خواهد شد و دیگر نمی‌توان کاری را پیش برد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر لزوم افزایش موالید و همچنین ایجاد ثروت پایدار، افزودند: اینکه بارها بر موضوع فرزندآوری تأکید می‌شود به همین دلیل است، زیرا در  صورت غفلت از این موضوع که متأسفانه در برهه‌ای طولانی هم به آن بی‌توجهی شد، کشور بعد از ۲۰ سال وارد مسیری خواهد شد که امکان تغییر آن نیست. رهبر انقلاب اسلامی ابتدا به فعالان اقتصادی گفتند: مخاطب سیاست‌های اصل ۴۴ که چارچوب آن نیز تبیین شده است، شما هستید و این سیاست‌ها برای شما هم حق ایجاد می‌کند و هم تکلیف. رهبر انقلاب با اشاره به اینکه معنای سیاست‌های اصل ۴۴ جایگزین شدن بخش خصوصی به‌جای بخش دولتی نیست، افزودند: این دو بخش باید به هم کمک کنند و مزاحم هم نباشند، مثلا اگر بخش خصوصی می‌تواند کاری را انجام دهد، بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی خود را رقیب بخش خصوصی ندانند و به آن کار ورود نکنند و اگر هم فعالیت دارند کنار بکشند. ایشان درعین‌حال افزودند: البته بخش دولتی نباید به‌کلی از فعالیت‌های اقتصادی دست بردارد، زیرا کارهایی وجود دارد که جز بخش دولتی یا بخش‌های عمومی غیردولتی کس دیگری نمی‌تواند آن‌ها را انجام بدهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه عمدۀ مشکلات بخش تولید مربوط به مسائل بانکی و گمرکی است، مجلس و دولت را به اقدامات جدی برای برطرف کردن این مشکلات توصیه کردند. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: توان مهندسی و فناوری دستگاه‌های نظامی که به چنین افتخاراتی منجر می‌شود، باید در عرصۀ خودرو، نفت، مسائل فضایی و دیگر بخش‌ها به‌کار گرفته شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حمایت از صادرات و حضور فعالان اقتصادی در کشورهای دیگر را هم مهم دانستند و افزودند: می‌توانیم با استفاده از ظرفیت دیپلماسی، با همسایه‌ها و دیگر کشورها، ارتباطات اقتصادی خوبی برقرار کنیم. ایشان مسئولان را به استفاده از تولیدات داخلی در مجامع بین‌المللی توصیه کردند و افزودند: مسئولان باید نشان‌ها، حرف‌ها و مفاهیم ایرانی را ترویج کنند، اما برخی برعکس عمل می‌کنند.