
به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار به نقل از احوال نیوز، به همت اداره گردشگری شهرداری اصفهان ، اصحاب رسانه از سینما های قدیم و جدید ، که در حال حاضر برخی از آنها در حال تخریب و بعضی در حال احداث به سبک جدید گردیده است، بازدید به عمل آوردند. آنچه در این گزارش قابل تامل است، جایگاه چهارباغ اصفهان و استقبال مردم از هنر هفتم و تئاتر در 50 دهه اخیر بوده است.

در این بازدید که سید مهدی سجادزاده، مستند ساز به همراه اصحاب رسانه به عنوان راهنما بود، گفت: در اصفهان مباحث فرهنگی در مورد سینما بسیار جالب است، سینما از جمله نهادهای تمدنی جدید بود که به کشور وارد شد و در اصفهان به دو صورت روباز و بسته مورد توجه اکثر مردم نیز قرار گرفت.
سید مهدی سجادزاده، گفت: در قدیم ۱۴ سینما شامل تابستانی و زمستانی در چهارباغ عباسی اصفهان وجود داشته است از جمله سینما “مایاک” با ظرفیت سالن ۶۶۰ نفراز نوع زمستانی وتابستانی که سال تاسیس آن ۱۳۲۰ بوده است همچنین سینما تاج (ایران نو) سال تاسیس آن ۱۳۱۰ خورشیدی که از نوع تابستانی بوده و در ضلع غربی پاساژ کازرونی “هجرت امروزی” قرار داشته است.


اغلب سینماها در اصفهان خصوصی بوده و مالکان آنان وضعیت مالی خوبی داشتند، برخلاف امروز که سینماها اغلب دولتی هستند، در گذشته سینماداری امری خصوصی تلقی میشده است. آقای معزی، مالک سینما مایاک و علی ارحامصدری مالک سینما سپاهان بودهاند که وضعیت مالی بسیار خوبی داشتند و ضمن فعالیتهای اقتصادی دیگر به تأسیس سینما همت گماشتهاند.

اما بعد از انقلاب اسلامی، مالکان ثروتمند سینماها و وارثان آنها عمدتاً اوایل انقلاب از کشور خارج شدهاند و برخی از این املاک با حفظ کاربری فرهنگی در سند، متروک باقی ماندهاند. البته سینماهایی که به بنیاد مستضعفان تعلق داشت از اوایل دهه ۶۰ شروع به کار کردند.

وی ادامه داد: از دیگر سینماهای قدیم می توان سینمای مولن روژ، سینما سپاهان، سینما آسیا، سینمای خورشید، سینما حافظ، (فلسطین کنونی)، سینما سعدی، سینما ایران، سینما همایون، سینما نقش جهان را نام برد.سینما ساحل نیز در دوره کوتاهی با عنوان سینما آفریقا شناخته میشد و باز مجدد به نام سابق خود بازگشت.


در سالهای ۴۰ و ۵۰ سالنهای چند صدنفره سینماها پر از جمعیت میشده است. البته باید توجه داشت که در گذشته محدودیت اکران فیلمهای خارجی وجود نداشت و به ویژه فیلمهای بالیوود یا هندی که مورد علاقه اصفهانیها بوده، در این سینماها اکران میشده است.

وی درباره سینما ایران نو یا سینما تاج در محل پاساژ هجرت کنونی، گفت: این سینمای تابستانه در سال ۱۳۱۰ تاسیس شد که در محل پاساژ هجرت معروف پاساژ کازرونی قرار داشت. سازندگان آن برادران کازرونی بودهاند. در این سینما یه سبک روضهها پردهای در میان قسمت زنانه و مردانه آویخته بودند.
سینما حافظ در محل سینمای قدیمی و تابستانه سعدی احداث شد، و در بقایای سینمای سعدی، سینما تئاتر حافظ که سرپوشیده بود، تأسیس شد. آخرین تئاترهای آقای اکلیلی در همین سالن اجرا شد و بعدها نام آن به سینما فلسطین تغییر کرد.
سپس به محل مجتمع تجاری، تفریحی، فرهنگی سپهر گلدسته، که دارای سالن های جدید سینمایی و به روز می باشد، رفته که دکتر ذبیحالله سواری، مدیراجرایی مجتمع سپهر گلدسته، در زمینه پردیس سینمایی سپهر گفت: این پردیس شامل هشت سالن سینما است که درطبقه سوم این مجتمع تجاری، فرهنگی و تفریحی قرار دارد.
این مجتمع حدود دو هزار نفر در آن مشغول به کار می شوند که در نوع اشتغال جوانان بی نظیر است. همچنین، مجموعه چند منظوره سپهر گلدسته (Esfahan Mall) که به لحاظ حجم سرمایه گذاری و موقعیت مکانی، یکی از شاخص ترین پروژه های شرکت سپهر اصفهان می باشد.



وی در ارتباط با ساخت و مقدار زمین این مجتمع گفت: زمین این پروژه در ضلع شرقی به مساحت ۶۳۵۲ مترمربع، با زیربنای کل ۴۲۰۰۰ مترمربع و زیربنای مفید ۱۵۶۰۰ (با احتساب سینما و فودکورت) مترمربع می باشد که در ۷ طبقه شامل ۲ طبقه زیر زمین به عنوان پارکینگ، طبقه های منفی یک، همکف و دو طبقه روی همکف با کاربری تجاری و طبقه سوم با کاربری های پردیس سینمایی، نمایشگاه کتاب ، باشگاه و فود کورت به صورت کاملا لوکس و با طراحی منحصر به فرد برگرفته از معماری پست مدرن بر پایه معماری اصیل ایرانی و نمای آن ترکیب آجر، سنگ، کاشی و چوب و نورپردازی خاص در شب، همچنین این مجموعه دارای نورپردازی موزیکال – گوی های متحرک موزیکالی درسقف آتریم مرکزی و آبنمای آبشار حروف- آبنمای موزیکال در آتریم مرکزی می باشد.



در طبقه سوم این مجموعه که در مرکز شهر قرار دارد، برای اولین بار در اصفهان ۷ پردیس سینمایی احداث شده است. یکی از این پردیسها به صورت VIP و ۱۲ نفره ساخته شده است که این مجموعه به زودی افتتاح خواهد شد.