رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: راهکارهای مقطعی همچون بازگشایی موقت آب نمی‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل پایدار در نظر گرفته شود و نیاز است که دولت و مجلس برای حل این بحران، تدابیری جدی اتخاذ کنند.

به گزارش اقتصاد بازار به نقل از اداره ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر اصفهان، محمد نورصالحی در جلسه همدلی و هم افزایی برای رفع بحران آب اصفهان با اشاره به روند مطالبه‌گری مردم و نمایندگان مردم درباره بازگشایی آب زاینده‌رود اظهار کرد: در جلسات متعددی که با مقامات ملی و استانی از جمله وزیر نیرو و معاونان ایشان دیگر مسئولان دولتی برگزار شد، موضوع شرایط بحرانی آبی و درخواست کشاورزان برای رهاسازی آب رودخانه مطرح شده است.

وی با اشاره به اینکه ذخیره آب سد زاینده‌رود قبل از بارندگی اخیر به پایین‌ترین حد خود رسیده بود افزود: مسئولان دولتی و وزارت نیرو، در ابتدا با این استدلال که حجم ذخیره موجود امکان بازگشایی آب را نمی‌دهد، مخالفت کردند، اما با ارائه آمار و محاسبات دقیق از منابع و مصارف مدیریت ضعیف و ناعادلانه و عدم برخورد مناسب با برداشت‌های غیر مجاز را علت به وجود آمدن شرایط بحرانی موجود دانسته و با اشاره به بارندگی‌های اخیر، بر ضرورت تدبیر لازم در این خصوص تأکید داشتند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به کشت پاییزه کشاورزان و زیان ناشی از نرسیدن آب در نوبت‌های بعدی به کشت آنان از یک طرف و تنش شدید آبی فضای سبز شهر اصفهان و بحران زیست محیطی ناشی از خشکی طولانی مدت رودخانه و دیگر شرایط بحرانی استان تاکید کرد: روز گذشته جلسه‌ای با نمایندگان کشاورزان در شورای شهر برگزار شد و همزمان شورای تأمین استان نیز این موضوع را بررسی کرد و نهایتاً، بعدازظهر همان روز، تصمیم بر بازگشایی آب گرفته شد و طبق اخباری که دریافت کردیم، این تصمیم با دستور مستقیم رئیس‌جمهور اجرایی شده است.

نورصالحی با اشاره به اختلاف‌نظرها درباره این اقدام گفت: برخی معتقد بودند که بازگشایی آب زاینده‌رود در شرایط کنونی می‌تواند تأمین آب شرب در تابستان را به خطر بیندازد، که در این زمینه نیز مسئولان وزارت نیرو بایستی با اتخاذ تدابیر لازم و مدیریت مصرف و جلوگیری و برخورد جدی با برداشت‌های غیر مجاز در بالادست شرایط پایداری را برای تابستان و اطمینان از بهبود شرایط را رقم بزنند.

وی با تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر اساسی و اجرای پروژه‌های زیرساختی ادامه داد: مسئولان استان، نمایندگان مجلس و نهادهای مردمی باید در کنار یکدیگر راهکارهای اساسی و اطمینان بخش را برای جریان دائمی آب در زاینده‌رود باجرا در آورند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بعضی پروژه‌های در دست اجرا خاطرنشان کرد: هم‌اکنون چند پروژه انتقال آب در حال پیگیری است که نیازمند تسریع در اجرا هستند.

نورصالحی گفت: دیگر پروژه‌های که جریان پایدار و همیشگی آب را در زاینده رود تضمین می‌کند نیز باید ۱۰۰ درصد عملیاتی شود، چراکه جریان دائمی زاینده‌رود بدون اجرای چنین پروژه‌هایی امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی با اشاره به نقش شهرداری در کمک به این موضوع افزود: شهرداری اصفهان در قالب مصوبات شورا، نزدیک به هشت همت از منابع عوارض و تراکم را برای کمک به مولد سازی اراضی پشتوانه پروژه‌های تأمین آب و توسعه زیرساخت‌های مرتبط اختصاص داده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: مسئله زاینده‌رود باید در سطح کلان کشور مطرح شده و مورد حمایت مقامات ارشد نظام قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای مدیریت بحران آب در سال ۱۴۰۴، باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود و نمایندگان اصفهان و شهرستان‌های مسیر زاینده‌رود در جلسات آینده برای رسیدن به یک جمع‌بندی مشخص در این زمینه فعال شوند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: راهکارهای مقطعی همچون بازگشایی موقت آب نمی‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل پایدار در نظر گرفته شود و نیاز است که دولت و مجلس برای حل این بحران، تدابیری اساسی و اجرایی اتخاذ کنند.