کد خبر: 25366
منتشر شده در دوشنبه, 23 ارديبهشت 1404 08:00
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل

افزایش واقع‌بینی در سرمایه‌گذاری‌های بورسی

چاپ
توضیحات

محمدحسین عسکری، مدیرعامل سبدگردان جام جم، اعلام کرد که با کاهش ریسک‌های سیاسی و نوسانات بازار پس از مذاکرات هسته‌ای، سرمایه‌گذاران به جای خوش‌بینی مفرط، به سمت واقع‌بینی و سرمایه‌گذاری منطقی در بورس حرکت کرده‌اند و انتظار دارند با ثبات نسبی سیاسی، بازار سهام فرصت کسب سود مناسبی داشته باشد.  

جهان صنعت نوشت:  محمدحسین عسکری، مدیرعامل شرکت سبدگردان جام جم در گفت‌وگو با روزنامه جهان‌صنعت در خصوص وضعیت این روزهای بازار سرمایه گفت: از ۱۸فروردین ۱۴۰۴ که رییس‌جمهور آمریکا در دیدار با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خبر از آغاز مذاکرات هسته‌ای با ایران داد، بازارهای مالی کشور دچار نوسانات شدید اما مثبتی شدند. با توجه به کاهش ریسک‌های سیاسی کشور، شاهد روند ورود پول به بازار و صنایع مختلف بازار سرمایه بودیم و به این ترتیب شاخص کل که در پایان ۱۸فروردین ماه در حدود ۲‌میلیون و ۷۴۶‌هزار واحد بود، رشد قابل‌توجهی را در ماه بعدی تجربه کرد و در دهم اردیبهشت ماه، شاخص کل به سقف ۳‌میلیون و ۱۷۸‌هزار واحد رسید. به واسطه این اتفاق شاهد ورود پول حقیقی ۱۵همتی از آن تاریخ تاکنون به بازار سرمایه بودیم البته در این دوره زمانی شاخص هم‌وزن رشد بیشتری را نسبت به شاخص کل شاهد بود و رشد ۲۰‌درصدی را به خود دید تا در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه به ۹۶۵‌هزار و ۵۰۰واحد برسد.

وی افزود: در این دوره شاخص صنعت خودرویی حدود ۴۰‌درصد بازدهی داشتند، شاخص صنعت غذایی ۳۱درصد، شاخص صنعت بانکی ۱۸‌درصد و شاخص صنعت قند و شکر با ۱۵‌درصد رشد بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کردند. در همین دوره پرتلاطم که شاهد اقبال مردم به سمت بازار سرمایه بودیم، صندوق‌های طلا نیز کاهش ارزش ۳۲‌درصدی و خروج پول ۷همتی را تجربه کردند.

عسکری در ادامه گفت: خروجی دو دور اول مذاکرات بسیار مثبت ارزیابی شده بود اما با توجه اظهارات استیون ویتکاف پیش از شروع دور چهارم مذاکرات، کمی فضای تردید در بازار سرمایه حاکم شد. این موضوع باعث شد بسیاری از سرمایه‌گذاران در دو روز اخیر اقدام به شناسایی سود یا کاهش ریسک‌های موجود با خروج از بازار سهام کنند. حال این سرمایه‌گذاران در انتظار روشن شدن وضعیت سیاسی کشور هستند تا اقدام به سرمایه‌گذاری صحیح کنند. به همین واسطه در روز گذشته شاهد خروج پول از بازار سرمایه و ورود پول به صندوق‌های طلا بودیم که در این روزها سعی در جبران افت‌های یک ماهه اخیر خود داشته‌اند.

عسکری در ادامه گفت: در روزهای اخیر دیده شد که بازارهای مالی کشور تا چه اندازه نسبت به اخبار و اتفاقات سیاسی و اقتصادی حساس هستند. حتی ساده‌ترین توئیت‌های مقامات رسمی ایران و ایالات‌متحده، وضعیت بازارها را دگرگون کرد. پس باید انتظار داشت هر نوع سیگنال مثبت یا منفی در روزهای اخیر تصمیمات سرمایه‌گذاران را در کوتاه‌مدت تحت تاثیر قرار دهد اما به عقیده من با توجه به اتفاقات رخ داده و کاهش ریسک‌های سیاسی نسبت به پیش از سال۱۴۰۴، بازار خوش‌بینی‌های مفرط ابتدای مذاکرات را نیز کنار گذاشته و یک دید منطقی را در سرمایه‌گذاری به خود می‌بیند.  وی افزود: بدبینی‌هایی که بوی جنگ و افزایش تنش می‌دادند، با خوش‌بینی‌هایی دور از انتظاری همچون بازگشایی سفارت آمریکا در ایران به نوعی تهاتر شده و وضعیت متعادلی را در پیش‌بینی‌ها شاهد هستیم. با این حال تا نتایج مذاکرات قطعی و مشخص نباشد، بازارها در نوسان باقی می‌مانند. به عقیده شخص بنده، فضا از وضعیت تنش‌آلود ابتدای سال دور شده و فضای واقع‌بینانه‌تری در سیاست و اقتصاد کشور حکفرما شده است. در مجموع شانش توافق هسته‌ای قابل تامل است و به این ترتیب به شخصه ترجیح می‌دهم تا بخش اعظمی از پرتفوی خود را در بازار سهام سرمایه‌گذاری کنم. به خصوص اینکه هنوز فصل مجامع که در اواسط تا انتهای تیر ماه است نرسیده‌ایم و نباید فرصت کسب سود از شرکت‌های بورسی با تقسیم سود بالا را از دست داد.

عسکری در ادامه با تاکید بر نگاه منطقی در سرمایه‌گذاری گفت: البته باید توجه داشت که درحال خروج از فضای احساسی خبر محور که لزوما صنایع توافق محور و ریالی را با تقاضا مواجه می‌کردند هستیم و اکنون به سمت واقع‌بینی بیشتر حرکت می‌کنیم بنابراین باید به سرمایه‌گذاری منطقی تاکید داشت، همچنین با نزدیکی به فصل تابستان و قطعی برق که بر فروش و تولید بسیاری از محصولات صنایع کشور اثرگذار است، باید این متغیر مهم را در سرمایه‌گذاری خود لحاظ کنیم.