اقتصاد بازار: در دومین جلسه کمسیون آموزشی، پژوهشی و توانمندسازی جوانان اتاق صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان که با حضور هیات اقتصادی، صنعتی و آموزشی از ایالت باواریای آلمان همراه شده بود بر احیا آموزشهای فنی و حرفه ای و آموزش کارگران برای رونق اقتصاد کشور تاکید شد.
بوطاق خانبوداغی رئیس هیات مدیره و رئیس افتخاری اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان در این جلسه اظهار داشت: آموزش فنی و حرفه زیر بنای صنعت و یکی از واجبات پیشرفت به شمار می رود.
وی با اشاره به تعداد کارگران بسیاری که در مشاغل مختلف کشور مشغول به کار هستند، تصریح کرد: اقتصاد کشور ما دکتر و مهندس بسیار دارد اما کارگر حرفه ای آموزش دیده در صنعت نداریم به همین دلیل صنعت درجازنی را به وجود آورده ایم.
رئیس هیات مدیره و رئیس افتخاری اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان افزود: نیاز است تا آمورش فنی و تخصصی به کارگران داده شود و کالاهای تولید کنیم که در رقابت با کالاهای خارجی باشد.
آنا انگل کوولر مدیر عامل هلدینگ آموزش های اقتصاد و صنعت ایالت باواریای آلمان در ادامه این جلسه اظهار داشت: شرکت هلدینگ آموزش‌های اقتصاد و صنعت ایالت باواریای آلمان در سال 1969 تاسیس شد و در این 50 سال ارتباط تنگاتنگ با اقتصاد آلمان داشته است.
وی ادامه داد: تمامی شاخه های صنعت مانند صنایع فلز، برق و الکترونیک، شیمی، سرامیک، نساجی و امور مربوط به سلامت و حتی بخش های کوچکتر مانند رسانه ها در این دوره های آموزشی ارائه می شود.
انگل کوولر با اشاره به اینکه این هلدینگ آموزشی دارای 22 شرکت در حیطه فعالیت های آموزشی، علوم اجتماعی و منابع انسانی است، بیان داشت: وجود یک مرکز تحقیقاتی در این شرکت عمده پژوهش های مشاغل جدید و نیاز مشاغلی با فناوریهای جدید را انجام می دهد.
وی افزود: در کشور آلمان بیشتر مدرسه تخصصی حرفه ای وجود دارد که در آن رشته های مکانیک و فناوری، تجهیزات و رشته های مراقبت از افراد سالمند آموزش داده می شود به طوری که فعالیت این بخش در سطح بین المللی و در چین و شاینگهای است.
مدیر عامل هلدینگ آموزش های اقتصاد و صنعت ایالت باواریای آلمان آموزش و مشاوره را دو رکن اصلی این هلدینگ آموزشی دانست و تاکید کرد: مشاوران به دولت برای آموزشهای دوگانه و مربیان مشاوره می دهند.
وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم به این اهداف برسیم 8 هزار کارمند که 80 درصد به صورت آکادمیک هستند را در اختیار داریم به طوری که سال گذشته 430 میلیون یورو گردش مالی این هلدینگ آموزشی بوده است.
انگل کوولر با اشاره به اینکه تمایل بسیاری برای رسیدن به تفاهم نامه ای با اتاق بازرگانی اصفهان دارد، خاطر نشان کرد: ارتباط بین دانشگاه و صنایع صنعتی با کشورهای دیگر از جمله مشکلاتی است که باید برطرف شود.
در ادامه این نشست فولکر فالخ معاون بین الملل هلدینگ آموزشهای اقتصاد و صنعت ایالت باواریای آلمان با اشاره به اینکه کشور ایران در سطح آکادمیک در سطح جهانی در جایگاه خوبی قرار دارد، اظهار داشت: با تجربه ای که ما در آموزش فنی و حرفه ایی داریم می توانیم در دو بخش آموزش و مشاوره برای رسیدن به جایگاه بهتر به ایران کمک کنیم.
وی با تاکید بر احیا دوباره آموزش کارگران متخصص در ایران تصریح کرد: باور ما این است که تا با کمک به کشور ایران سیستم آموزش فنی و حرفه ایی را دوباره زنده کنیم تا تولیدات و خدماتش در سطح جهانی قرار گیرد.
مدیر عامل هلدینگ آموزش های اقتصاد و صنعت ایالت باواریای آلمان ادامه داد: تولیدات در سطح جهانی میسر نمی شود مگر با مدیران خوب، ماشین آلات و فناوری مدرن و نیاز به انسانهایی که از ماشین آلات به خوبی استفاده کنند.
وی تاکید کرد: مطمئنا مبنا و اساس قدرت اقتصاد ایران آموزش نیروهای متخصص است، چرا که مهندسان و تکنیسینهای خوب در سراسر جهان پیدا می شود اما کارگران متخصص در همه جا یافت نمی شود.
فالخ با اشاره به اینکه آموزش کارگران متخصص هزینه بر است، تاکید کرد: اما به شما این تضمین را می دهیم که این سرمایه گذاری در بلند مدت مقرون به صرفه و سودآور خواهد بود.