در نشست خبری با موضوع رونمایی از کتاب های "نظریه پولطلا" و "احیای پولطلا" توسط موسسه تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی(متا)، جایگزینی فلزات ارزشمندی همچون نقره و طلا یک حرکت علمی هدفمند برای اصلاح و تغییر نظام پولی کشور عنوان شد که یکی از راه های موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی و اسلامی، عاری از ربا خواهد بود و مانع از روند روبه تزاید کاهش ارزش پولی و فسادهای مالی نیز می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، حجت الاسلام محمدحسین متولی امامی، مدیر موسسه متا، هدف از انتشار کتاب های نظریه پولطلا و احیای پولطلا را، راهبرد خروج از پول اعتباری، سیستم بانکی ناکارآمد و احیای پولطلا عنوان کرد. وی در بیان ویژگی های منحصربفرد پولطلا، از بررسی فقهی و کارشناسی موضوع خبر داد که می تواند راهکار عملی در شرایط فعلی جمهوری اسلامی باشد.
متولی امامی، پول اعتباری را پول ظالمانه و عامل ربای سیستمی عنوان کرد و گفت: نمی توان ولایت فقیه را کنار بانک قرار داد و ادعا کنیم که تمدن اسلامی می سازیم. وی افزود: در تمدن ها، هماهنگی و همپوشانی اقتصادی، سیاست و فرهنگ ضروری است.
حجت الاسلام امامی، کتاب دوم با عنوان احیای پولطلا را ترجمه نظریات انتقادی در مورد پول های اعتباری عنوان کرد که توسط اساتید اقتصادی در کشور مالزی منتشر شده و هدف این است که جریان های پولطلای جهان اسلام را در کشور نهادینه سازیم. وی در تشریح مطالب کتاب گفت: بین سیستم بانکی و نظام اسلامی تعارض منافع و اهداف وجود دارد. زیرا بانک در ذات خود، خلق پول و تولید اعتبارات را دارد و مهمترین کارکرد بانک، چاپ پول بدون اعتبارات پشتوانه ای است. در حالیکه ازنظر فقها، خلق پول مشروعیت ندارد و نقض عدالت است. زیرا، منجربه فاصله طبقاتی و فقر می شود.
مدیر موسسه متا، با اذعان به ناکارآمدی بانک در حفظ ارزش پولی، کاهش روزافزون ارزش پول، شکاف طبقاتی، تمرکز پول و ربای سیستمی را از معضلات اقتصاد کشور اعلام کرد و افزود: اکنون پول اعتباری کشور وابسته به نظام بانک جهانی است. چنانچه، تغییری در نرخ بهره امریکا ایجاد شود، بر نرخ بهره در ایران اثرگذار است. در حالی که شعار استقلال می دهیم ولی بشدت متاثر از تحریم های پولی می شویم. نکته قابل توجه در مورد پولطلا و جایگزینی آن برای پول اعتباری، تحریم ناپذیربودن طلا هست.
وی با اشاره به عدم مشروعیت پول اعتباری بدلیل اینکه مانع اجرای احکام اسلامی است، افزود: اکنون محاسبه خمس دچار بحران شده ولی پولطلا می تواند بحران خمس را حل کند و مانع از ظلم و دزدی سیستمی و ربا شود.
حجت الاسلام حسین میرزایی، نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس در اصل90، رونمایی از کتاب های نظریه پولطلا و احیای پولطلا همزمان با روز دانشجورا گرامی داشت و گفت: در تبیین نظریه پولطلا سه گام طی شده که حاکی است بسیاری از مشکلات اقتصادی برخاسته از نظام بانکی و پولی کشور است. وی افزود: باتوجه به تورم روزمره، رسانه ها بجای انعکاس گرانی کالاها، تنزل ارزش پول بویژه کاهش 92درصدی در سه سال اخیر را مطرح نمایند.
نماینده مردم اصفهان و ورزنه در مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از چاپ روزانه 2میلیاردو66میلیون تومان پول بانکی در کشور، اعلام کرد: روزانه از ارزش پولی هر ایرانی، 31هزارتومان ازدست میرود. چون ثروتی خلق نمی شود.
میرزایی، عملیات اجرای پولطلا را در 6فاز خانوادگی، ارگانی، استانی، کشوری، قانونگذاری و انتقال کارکردها در سطح جهانی بیان کرد و گفت: درمقابل جبهه عظیم رباخواری قرار گرفته ایم که برای موفقیت در این مسیر باید به محورهای دارایی، دانایی، زیبایی، توانایی و اختیار در تحقق نظریه پولطلا توجه کنیم.
وی روند فعلی نظام بانکی را استثمارگرا نامید که موجب ازدست دادن روحیه کار و فعالیت اقتصادی می شود و جامعه به سمتی می رود که توانی برای تامین نیازهای اساسی خود نخواهد داشت.
حجت الاسلام میرزایی با استناد به سخن رئیس جمهور که می گوید دولت متولی ارز است، افزایش روزانه نرخ ارز را موجب غنی ترشدن دولت و فقیرتر شدن مردم و نوعی برده داری نوین دانست که نتیجه آن دشمنی، ترور و خشونت بین کسانی است که درآن شرکت دارند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان آنکه "ریال"، توان حفظ ارزش کالا و خدمات را ندارد، خبر داد: برخی از مبادلات در تهران با دلار انجام می شود و بدان معناست که اقتصاد جمهوری اسلامی از امریکا اداره می شود. وی تصریح کرد: برای استقلال باید طلا و نقره را جایگزین دلار سازیم. زیرا طلا و نقره، خط کش مطلوب و موردقبول مردم برای ارزیابی کالا و خدمات هستند. وی گفت: باید بنگاه داری از بانکها گرفته شود. ضمن آنکه پاشنه آشیل برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور، تحقق نظام پولطلا است.