گروه صنعت: نامگذاری دهم تیرماه به نام روز صنعت و معدن فرصتی مغتنم بود تا روبروی رییس جدید خانه صنعت و معدن استان بنشبنیم. بنیادگذار مجتمع صنعتی تامکار اعتقاد دارد که باید با دیدی عمیق و جامع نگر تمامی شرایط موجود را بررسی کرد و با رویکردی برنامه محور گام های پیشرو را برداشت
محمدرضا برکتین خانه صنعت و معدن را فضایی برای بهبود کسب و کار در این حوزه می داند و معتقد است که ترکیب جدید خانه صنعت با همراهی و حمایت اتاق بازرگانی بال های توسعه صنعت و اقتصاد استان خواهند بود

متاسفانه شاهد آثاری از بهبود اوضاع صنعت در دولت کنونی نیستیم چرا که امروزه معضلات بخش تولید به گره کوری تبدیل شده و منابع بانک ها و دولت قفل شده است. محمدرضا برکتین با اشاره به مشکلات صنعت استان اصفهان در دولت یازدهم نسبت به دو دولت گذشته، افزود: مشکلات صنعت استان اصفهان و کشور در هشت سال بی تدبیری دولت های نهم و دهم ریشه دوانده است و عواقب آن به گونه ای نیست که حتی در یک دهه آینده بتوانیم از آن رها شویم.
محمدرضا برکتین عنوان کرد: اتفاقات و تحولات مثبتی در حدود دو سال گذشته در کشور رخ داده است از جمله تعامل و گفت و گو بر سر مسئله هسته ای و امکان توافق و بهبود ارتباط تجاری با سایر کشورها و نیز وقوع تحولات اقتصادی مانند کنترل تورم و امید به خروج از رکود و تغییر و تحولات در اتاق های بازرگانی؛ از آنجا که این تغییرات امید به تاثیرگذاری تشکل ها را بیشتر می کند، خانه های صنعت و معدن هم باید بتوانند با گستره بیشتری برای تسهیل و بهبود فضای کسب و کار فعالیت کنند.
وی به سیاست پرداخت یارانه نقدی که در دولت دهم اجرایی شد اشاره کرد و گفت: متاسفانه تمام سیاست های دولت فعلی تحت تاثیر یارانه ها قرار گرفته به گونه ای که هزینه ها، نقدینگی و بودجه های عمرانی روی زمین مانده و دولت به فکر این است که هر ماه از این منابع پول برداشت کرده و یارانه مردم را پرداخت کند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت اصفهان با بیان اینکه متاسفانه دولت فرصتی برای کمک به بخش تولید، صنعت، و کشاورزی ندارد، تاکید کرد: ما شاهد آثاری از بهبود اوضاع صنعت در دولت کنونی نیستیم و تصور نمی کنیم در کوتاه مدت این مشکلات حل شود و امروزه معضلات بخش تولید به گره کوری تبدیل شده و منابع بانک ها و دولت قفل شده است.
وی با اشاره به روزمرگی دولت و تصمیمات لحظه ای هر ارگان و دستگاهی برای نجات از غرق شدگی خود، گفت: متاسفانه اکثر این تصمیمات علیه تولید و صنعت اتخاذ می شود.
برکتین افزود: تولید کشور از یک طرف شاهد جنگ و درگیری کشورهای مختلف است و از سوی دیگر به دلیل اینکه تمایل به اضافه کردن باری بر دوش دولت ندارد و تمایل دارد به اختیار خود با حفظ آرامش و طمانیه عمل کند که این موجب شده برخی از دستگاه ها سختگیری های بیشتری نسبت به این بخش اعمال کنند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به مشکلات کنونی که بخش صنعت و معدن با آن مواجه است، اظهار داشت: صنایع ما اکنون نیاز به راهکاری برای خروج از رکود و جلوگیری از تعدیل نیرو و ورشکستگی دارند و راهکارهای بلندمدت خیلی به آن‌ها کمک نمی‌کند. رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تصریح کرد: کاهش هزینه‌های مالیاتی و افزایش تسهیلات نیاز بسیاری از صنایع محسوب می‌شود و انحصار آن محروم کردن بخش بزرگی از جامعه صنعتی از روند توسعه است. وی در خصوص بزرگترین مشکل صنعت در استان اصفهان، گفت: کاهش سرمایه در گردش بخش تولید و پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی از جمله مشکلات مهم بخش تولید است.
برکتین ادامه داد: هفته نامه تجارت فردا در شماره 128 خود اعلام کرد میزان تسهیلات اعطایی به بخش خصوصی در سطح ملی نسبت به تولید ناخالص داخلی در سال 2013 در ایران 12.2 درصد، در کشورهای کم درآمد 28.5 درصد، درآمد متوسط 86.1 درصد و در کشورهای شدیدا بدهکار 19.2 درصد بوده است.
وی تاکید کرد: نقدینگی و سرمایه در گردش کارخانجات یکی از مسائل اصلی است که با توجه به قفل شدن بازار کشور و خرید نکردن محصولات تولیدی مشکلات مضاعف شده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان بیان داشت: وقتی کشور در عمل نتواند تسهیلات پرداخت کند به همراه دیگر مشکلات از جمله فضای کسب و کار نا امن، تحریم ها، فسادها و اختلاس ها و ... در عمل تولید راهی به جز به گل نشستن ندارد.
وی در خصوص برنامه های خانه صنعت، معدن و تجارت استان گفت: در دوره جدید با تقویت بخش فکری و مغزافزاری تلاش خواهیم کرد از طریق اتاق های فکر و انجام کارهای کارشناسی، مسایل و مشکلات تولیدکنندگان را به صورت علمی و آماری و با ارایه برنامه مدون، به گونه ای انعکاس دهیم که برای ارگان ها و دستگاه های مختلف مانند مجلس، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره دارایی و ... کاربردی و قابل استفاده باشد.
وی اضافه کرد: در این اتاق فکر، از کارشناسانی استفاده می شود که هم با مسایل صنعت آشنا باشند و هم روش های برنامه ریزی برای اجرایی کردن ایده و تفکرات را بشناسند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اظهار داشت: از آنجا که این تغییرات امید به تاثیرگذاری تشکل ها را بیشتر می کند، خانه های صنعت و معدن هم باید بتوانند با گستره بیشتری برای تسهیل و بهبود فضای کسب و کار فعالیت کنند.
محمدرضا برکتین با تاکید بر لزوم انجام کارهای مطالعاتی برای برنامه ریزی بلند مدت در تولید، اظهار کرد: از این پس، در خانه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام خواهد شد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان همچنین به لزوم استفاده از تکنولوژی روز برای ارتباط موثر با تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: در آینده در خانه صنعت و معدن تلاش می کنیم با استفاده از نرم افزارهای تلفن همراه و اپلیکیشن های صنعتی، امکان دسترسی تولیدکنندگان به اطلاعات مختلف و مورد نیاز آنها را فراهم کنیم.
برکتین استفاده از تکنولوژی های ارتباطی را یک راه ممکن برای ارتباط خانه با اعضا برشمرد و گفت: خانه صنعت، معدن و تجارت استان باید برای ارتباط با 8 هزار واحد صنعتی ظرفیت داشته باشد. وی با اعلام اینکه به دنبال استفاده از یک نرم افزار ارتباطی صنعتی برای ارتباط میان تولیدگنندگان با همکاری سایر تشکل ها و دستگاه ها هستیم، گفت: چنین ابزارهایی می توانند مانند میزی باشند که 8 هزار واحد صنعتی را در خود جا دهند. وی استفاده از نظرات بیش از پیش انجمن ها و شعب خانه را از دیگر برنامه های این تشکل در آینده ذکر و عنوان کرد: سازوکاری برای حضور پررنگ تر و مشارکت افراد تاثیرگذار و تشکل های همگن طراحی خواهیم کرد. وی ادامه داد: بخش خصوصی و دولت باید در کنار هم باشند و ما باید تعامل بیشتری با دولت پیدا کنیم. متاسفانه تصمیم گیری های منفک از هم در بدنه اجرایی کشور، بروکراسی اداری و اقتصاد عظیم دولتی چالش هایی را برای بخش خصوصی ایجاد می کند که این بخش باید ببیند چگونه می تواند این شرایط را تغییر دهد. وی اعلام کرد: در حال حاضر خانه در نظر دارد مسایل اصلی تولید را به پژوهش ببرد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در ادامه به برنامه های روز صنعت در اصفهان اشاره کرد و گفت: روز 13 تیرماه در جشن و همایشی از واحدهای نمونه ای که در سال 93 فعالیت داشتند تجلیل خواهد شد همچنین احتمال دارد از دو تیم اصفهانی تجلیل به عمل آید. وی از دعوت برخی مقامات وزارتخانه و مجلس برای حضور در این مراسم خبر داد.