اقتصادبازارگروه صنعت: شامگاه سیزدهمین روز از خرداد ماه سال 1394 بیستمین سالگرد صنعت و معدن در صنعتی ترین استان کشور با حضور صنعتگران برگزار شد مراسمی که در آن مسئولان و نمایندگان از دردهای صنعت و معدن گفتند و خود را موظف دانستند تا به دولت در راستای کمک به این بخش کمک کنند
استاندار اصفهان در بیستمین آیین گرامی داشت روز صنعت و معدن گفت: اصفهان دارای دو ویژگی است این قانون متاسفانه در همه مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی این استان وجود دارد.
رسول زرگرپور اظهار کرد: اصفهان به عنوان یکی از استان های تراز اول کشور دارای دو ویژگی متمایز یا دو روی یک سکه می باشد یعنی در واقع از یک طرف استان برخودار با پتانسیل های عظیم و ظرفیت های بالایی در صنعت، معدن، تجارت، گردشگری و دانشگاهی است که رسیدن به یک چنین پتانسیلی در توان هیچ استان دیگری نیست، اما از طرف دیگر همین امروز با مسائل و چالش هایی روبرو است که هیچ استان دیگری با آن رو برو نیست.
وی اضافه کرد: در روی اول سکه شما توسعه یافتگی صنعتی و معدنی، رتبه اول گردشگری، رتبه اول حمل و نقل جاده ای بار و مسافر و رتبه دوم دانشگاهی کشور را می بینید، اما در روی دیگر سکه تورم بالاتر از میانگین کشوری، بیکاری بالاتر از میانگین کشوری و مسائل پیچیده فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی خاص خودش روبرو است.
استاندار اصفهان به بخش صنعت و معدن اشاره و تصریح کرد:  اخراج کارگران را هم باید ببینیم و باید متوجه باشیم که در سال قبل 17 هزار نفر مشمول بیمه بیکاری شده اند پس اوضاع از همان قانون دو روی سکه تبعیت می کند.
وی به تحلیل های چند روز اخیر صنعتگران از اوضاع صنعت گفت ادامه داد: جمع بندی در خصوص این گفته ها این است که اول باید یک نقشه راه برای صنعت استان تدوین شود سپس استراتژی صنعت مشخص گردد و از تصمیمات آنی و عدم اجرای قوانین جلوگیری شود و دانش مدیریت به جای تکنولوژی وارد این بخش بشود.
استاندار ادامه داد: یكی از اصلی ترین وظایف مدیریت استان در بخش اشتغال این است كه بانك های غیر دولتی نیز نسبت مصارف به منابع خود را به مرز ۸۵ درصد برسانند چرا كه این امر یك مطالبه صحیح است و نباید منابع استان كه قرار است صرف رفع مشكلات تولیدی و كاهش نرخ بیكاری در اصفهان شود در استان های دیگر هزینه شود.
زرگرپور به شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت اشاره و خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد تصمیمات استانی این شورا محقق شده است همچنین کارگروه تسهیل رفع موانع کسب و کار نیز به طور جدی دنبال می شود و سیاست ما در استان این است که نگذاریم یک نفر کارگر شغل خود را از دست بدهد.
همچنین در این مراسم معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظریفت پرداخت تسهیلات به تولید کنندگان از طریق سیستم بانکی افزایش خواهد یافت.
محسن صالحی‌نیا اظهار کرد: در سال‌های اخیر شرایط خوبی در تولید کشور وجود نداشته است، اما با این حال دولت نیز برای خروج رکود و توسعه برنامه دارد.
وی با اشاره به نیاز صنعت به سرمایه در گردش، افزود: سیاست‌های جدید به صورت کوتاه مدت و در پنج محور برای این امر تدوین شده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تامین نقدینگی واحدهای تولیدی از منابع بانکی که بیش از 70 درصد تولید دارند مورد توجه است و همچنین پرداخت بر اساس ظرفیت و توان استان‌ها نیز مد نظر است.
در ادامه این جلسه رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: همه باید بدانند لشکر بیکاران کشور از لشکر دشمن و تهدیدات دشمنان خطرناک تر است. رضا رحمانی تصریح کرد: اصفهان جایگاه ویژه ای در صنعت ایران دارد و نقش و رولی اساسی بازی می کند پس نگرانی شما نگرانی اساسی صنعت در کشور خواهد بود. وی با بیان اینکه اگر امروز با مشکل صنعت روبرو هستیم به دلیل این است که دشمن تمام تلاش خود را انجام داده تا صنعت ما متوقف شود، افزود: اگر امروز این همه مشکل عمده در بخش صنعت داریم به دلیل کم کاری های خودمان بوده است.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شاکله این دولت از صنعتی های کشور تشکیل شده است پس مشکلی با آنها در این زمینه نداریم شاید اولویت هایمان متفاوت باشد اما درکمان متقابل است.
رحمانی با اشاره به اینکه خروج از رکود کشور باید از شش ماه قبل شروع می شد، بیان کرد: تورم، بیکاری و رکود سه کلمه هستند که کلمات اول آنها "تبر" را تشکیل می دهد و این یعنی تبر بر روی گردن اقتصاد فعلی کشور ما است.
وی تاکید کرد: امروز متاسفانه رکود به جایی رسیده که فعالیت های واحدهای صنعتی کشور به 40 تا 50 درصد کاهش پیدا کرده است و 17 درصد واحدهای صنعتی کشور در رکود کامل به سر می برند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در ادامه این مراسم گفت: دولت ها جز ایجاد گره برسر راه تولید کننده خواسته یا ناخواسته کاری نکرده اند البته آنها هم برای تامین منابع بارانه ها مجبوراند که به تولیدکننده پس گردنی بزنند.
محمدرضا برکتین اظهار کرد: ساختارها و سیستم های قبلی اقتصادی کشور ساختارهایی وابسته به نفت است و اقتصادی که پشت سر گذاشته ایم اقتصادی پس از یک جنگ سخت با ویرانی های عظیم، و بی پولی در موقع محاصره و پایین بودن قیمت بوده است که در این شرایط توانستیم خود را تثبیت و با رشد اقتصادی 2.6 درصد پیش برویم.
وی افزود: در دولت قبل در اقتصاد کشور یک تفاوت عمده پیش آمد و آن هم افزایش قیمت نفت بود، اما به دلیل اینکه یک مقدار بدون بند و چهارچوب قانونی عمل شد از برنامه ها عدول پیدا کردیم و نتوانستیم از فرصت پیش آمده استفاده لازم را ببریم و حتی به رشد منفی رسیدیم.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اضافه کرد: دولت فعلی نیز با انبوهی از مشکلات خارجی، وضعیت تولید نامناسب و تحریم ها دست به گریبان است و در چنین شرایطی است که باید دست در دست دولتمردان داده و اقتصاد کشور را نجات دهیم.
همچنین رییس اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: نمایندگان مجلس باید بدانند که واقعا اوضاع اقتصادی از جمله صنعت و معدن کشور اوضاع خوبی نیست و وضعیت وضعیت مناسبی نیست. عبدالوهاب سهل آبادی تاکید کرد: نمایندگان مجلس باید بدانند که واقعا اوضاع اقتصادی از جمله صنعت و معدن کشور اوضاع خوبی نیست و وضعیت