• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 5 اسفند 1404, 7 رمضان 1447, Tuesday 24 February 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 8638
منتشر شده در یکشنبه, 20 مرداد 1398 08:23
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل

زلزله در بانک مرکزی ترکیه

توضیحات

چند مدیر ارشد بانک مرکزی ترکیه از سمت خود برکنار شدند. به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، در تازه‌ترین دور از تغییر سیاست‌های بانک مرکزی ترکیه، شمار زیادی از مدیران ارشد بانک مرکزی به همراه هاکان کارا، مشاور ارشد اقتصادی این بانک توسط رئیس جدید از سمت خود برکنار شدند. این اتفاق نگرانی زیادی در بین فعالان مالی ترکیه ایجاد کرده است.  

طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، این تصمیم پس از جلسات داخلی و در راستای کارآیی بیشتر بانک مرکزی اتخاذ شده است. این اتفاق تنها کمی پس از آن صورت می‌گیرد که رجب طیب اردوغان - رئیس‌جمهور ترکیه - در سخنانی از لزوم بازسازی در ساختار بانک مرکزی این کشور سخن گفته بود. پینار اوزلو - مدیر سیاست پولی - و اورهان کندار - مدیر بخش بازار بانک مرکزی ترکیه - از جمله ارشدترین مدیران برکنار شده هستند. نام یاووز یتار - مدیر بانکی و مالی این بانک - نیز در بین مدیران اخراج شده به چشم می‌خورد. تیموتی بی- مدیر بخش بازارهای نوظهور در موسسه «بلو بی‌است منیجمنت» - گفت: این تصمیم بیش از پیش به نگرانی‌ها درخصوص وضعیت بانک مرکزی ترکیه دامن خواهد زد. در مجموع ۱۰ مدیر ارشد بانک مرکزی ترکیه برکنار شده‌اند. در نخستین واکنش فوری به این تغییر ساختار، ارزش لیر ترکیه کمی کاهش یافت و ارزش هر دلار از ۴۷/ ۵ لیر به ۴۹/ ۵ لیر افزایش یافت. مراد چتینکایا - رئیس سابق بانک مرکزی ترکیه - به دلیل مخالفت با خواسته دولت در کاهش نرخ بهره چندی پیش توسط اردوغان برکنار شد و جای خود را به مراد‌یوزال داد. یوزال بلافاصله پس از روی کار آمدن، نرخ بهره را کاهش داد و وعده داده است که کاهش‌های بیشتری در راه خواهند بود.

اردوغان معتقد است نرخ تورم از طریق پایین‌ آوردن نرخ بهره کاهش خواهد یافت و اکنون انتظار دارد عملکرد اقتصاد ترکیه بهتر شود. وی نرخ بهره را «مادر شیاطین» خوانده است و برای مقابله با ریزش ارزش لیر و رشد منفی خواستار کاهش نرخ بهره است. ارزش لیر در حالی به دلیل این اتفاق کمی تضعیف شد که یک روز قبل تر با بهبود نسبی روابط بین ترکیه و آمریکا، ارزش لیر به بالا‌ترین سطح در چهار ماه اخیر رسیده بود. لیر ترکیه که از چندی پیش و با تشدید اختلافات بین ترکیه و آمریکا سر خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه وارد محدوده ریزشی شده بود، با تغییرات صورت گرفته در نرخ بهره و بهبود روابط بین دو متحد عضو ناتو، بار دیگر تقویت شد. یک هیات عالی رتبه از پنتاگون اخیرا از ترکیه دیدن کرد و وزیر بازرگانی آمریکا نیز به زودی راهی آنکارا خواهد شد تا سر مسائل تجاری با همتای ترک خود رایزنی کند. این عوامل دست به دست هم داده بودند تا لیر کمی تقویت شد ولی تغییرات اخیر در بانک مرکزی این کشور ممکن است روند ارز یاد شده را تغییر دهد.

بانک مرکزی ترکیه اعلام کرده است که تا ابتدای ماه اوت، حجم سپرده‌های دلاری در ترکیه به ۹/ ۲۱۴ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است که نسبت به ماه قبل ۷/ ۱ میلیارد دلار کمتر است. به نظر می‌رسد که با تصمیم بانک مرکزی ترکیه برای کاهش نرخ بهره و احتمال بالای تداوم روند کاهشی، تقاضا برای خرید لیر در مقطع کنونی کمی افزایش پیدا کند. با این حال هنوز مشخص نیست که این کاهش نرخ بهره تا چه حد بر تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای خرید لیر اثر بگذارد. آنچه مسلم است ارز ترکیه همچنان با متغیرهای نااطمینانی دست و پنجه نرم می‌کند و نگاه باثباتی نسبت به آینده آن میان برخی از معامله‌گران وجود ندارد.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

آفتاب شرق؛ الگویی برای بومی‌سازی انرژی خورشیدی
خط بخار اختصاصی كوره بلند یك ذوب آهن اصفهان احداث شد
تلاش ذوب آهن اصفهان برای رسیدن به دوران طلایی؛
سامانه یکپارچه مدیریت شوراهای شهرهای استان رونمایی شد
صاحب تكنولوژی شدن یكی از مأموریت‌های گروه فولاد مباركه
تمركز گروه فولاد مباركه بر توسعه زیرساخت‌های دانشی با راه‌اندازی پارك تخصصی فناوری و نوآوری فولاد
دست‌یابی به رکورد بازده‌وزنی جدید در ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه
اعتراف به یک خلأ تاریخی در مدیریت مهم‌ترین میدان جهانی ایران
تصمیم‌های پرهزینه، مخزن‌های خالی
رکورد 45 سالۀ احداث نیروگاه برق شکست
چماق جنگ بر سر بورس
تعرفه‌هاي ترامپ زير تيغ كنگره
کمای صنعت در اقتصاد ایران
226هزار مترمربع به فضای آموزشی استان اضافه شده است
تولید ورق پر استحکام S۶۵۰MC در فولادسبا
الگوی نوین سرمایه‌گذاری کارکنان؛ فولاد مبارکه طلایه‌دار مشارکت اجتماعی در توسعه انرژی
تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر شفافیت توزیع کود شیمیایی
پرداخت بخش دیگری از مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان
شریح اقدامات شاخص منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران در سال ۱۴۰۴ به مناسبت ایام دهه مبارك فجر
ساماندهی سیستم حفاظت کاتدی ایستگاه‌های تقویت فشار گاز پتاوه
۶ تصفیه‌خانه برای تأمین آب پایدار فضای سبز اصفهان در مسیر بهره‌برداری
استانداردی نو در بسته‌بندی هوشمند و قابل‌اعتماد با ترام چاپ
سهام «فولاد» مبارکه؛ گزینه‌ای مطمئن و سودآور
۱۲هزار سهامدار؛ الگوی نوین مشارکت صنعتی
ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری محصولات ایرانی با خلق زیبایی و تمایز در بسته بندی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا