• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: یکشنبه 18 خرداد 1404, 11 ذی‌الحجه 1446, Sunday 8 June 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 17443
منتشر شده در دوشنبه, 12 مهر 1400 08:26
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
صرافی‌های بانکی قیمت اسکناس آمریکایی را کاهش دادند

سیگنال بازارساز به نوسان‌گیران دلار

توضیحات

شرایط در بازار ارز تغییر کرده است. در حالی که در هفته اول مهرماه، اوضاع به کام خریداران بود و قیمت دلار نزدیک به ۳ درصد افزایش را تجربه کرد، در دو روز ابتدایی هفته جاری، فروشندگان بازار قدرت‌نمایی کرده‌اند. دلار که در روز اول هفته ۲۵۰ تومان افت قیمت را به ثبت رسانده بود، روز یکشنبه ۱۳۰ تومان کاهش دیگر را تجربه کرد و ساعت ۳ بعدازظهر روز دوم هفته در محدوده ۲۸ هزار و ۲۰ تومان به کار خود پایان داد.

افت محدود دلار در بازار آزاد در شرایطی رخ داد که صرافی‌های بانکی ۳۰۰ تومان، نرخ فروش اسکناس آمریکایی را پایین آوردند. دیروز ساعت ۳ بعدازظهر قیمت فروش دلار بر تابلوی صرافی‌های بانک ۲۷هزار و ۵۵۰ تومان بود که حدود ۱/ ۱ درصد کمتر از روز ابتدایی هفته بود.

به باور برخی تحلیل‌گران، افت سنگین‌تر دلار در بازار صرافی‌های بانکی نسبت به بازار آزاد نشان‌گر آن است که بازارساز به دنبال هدایت اسکناس آمریکایی به سوی محدوده‌های پایین‌تر است. بازارساز گویا تصمیم ندارد کانال ۲۸ هزار تومانی را به رسمیت بشناسد و تلاش می‌کند که قیمت اسکناس آمریکایی به همان کانال ۲۷ هزار تومانی بازگردد. به باور برخی معامله‌گران، تصور بازارساز این است که تقاضای احتیاطی در کانال ۲۸ هزار تومانی فعال می‌شود، به همین دلیل قصد دارد که اجازه ماندگاری قیمت در کانال یاد شده را ندهد. گفته می‌شود، اگر بازارساز بتواند قیمت دلار را در کانال ۲۷ هزار تومان تثبیت کند، به تدریج، امیدهای صعودی‌های بازار کمرنگ‌تر خواهد شد.

 

در این میان، دسته‌ای از فعالان عنوان می‌کنند که معامله‌گران بزرگ به دلیل مداخله بازارساز به طور موقت از بازار خارج شده‌اند. از نگاه آنها معامله‌گران بزرگ به دنبال خرید در سطوح قیمتی پایین‌تر هستند. در چنین شرایطی بازارساز باید به گونه‌ای قیمت دلار را هدایت کند که با حملات سفته‌بازانه مواجه نشود. عده‌ای از فعالان نیز نگران هستند که بازارساز با پایین بردن بیشتر قیمت دلار صرافی‌های بانکی زمینه‌ساز ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شود.

به عنوان مثال، در صورتی که فاصله بین قیمت دلار آزاد و صرافی‌های بانکی به حدود هزار تومان برسد، افراد زیادی برای خرید از صرافی‌های بانکی وارد بازار خواهند شد. آنها به ازای هر کارت ملی می‌توانند ۲هزار و ۲۰۰ دلار دریافت کنند که با توجه به اختلاف هزار تومانی، می‌تواند حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سود را نصیب آنها کند.  با این حال، عده زیادی از فعالان باور دارند که بازارساز اجازه ورود تقاضای آربیتراژی را به بازار نخواهد داد. از نگاه آنها بازارساز به دنبال کاهش آرام و کم نوسان دلار است. در این سناریو، احتمال دارد که بازارساز به دنبال بردن دلار به دامنه نوسان پیشین باشد. دلار در بیشتر شهریورماه در کانال ۲۷ هزار تومانی نوسان‌ کرد و مدت زیادی زیر محدوده ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان به سر برد.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

میلیاردرهای دمدمی‌مزاج
کوچ بورس‏‏‌بازان به پناهگاه‌های امن ریالی
تهدید اقتصادی خشکسالی
برنامه‌ مدنی‌زاده برای تصدی وزارت اقتصاد چیست؟
افشاگری همتی از پشت پرده استیضاح
تمرکز بر فرصت‌های سرمایه‌گذاری و کاهش موانع بروکراسی
رشد ۸۸ درصدی درآمد /صادرات ۱۵۲ میلیون دلاری گمرکات استان اصفهان
کشف بيش از 150ميليارد ريال انواع کالاي قاچاق
بر نتیجه محوری نخستین نمایشگاه سرمایه گذاری اصفهان
حل مشکلات مالیاتی در صدر مطالبات اصناف اصفهان
ترديد چيني‌ها
بانک‌های ایران، دور از جهان
بورس زير سايه بي‌ثباتي
تعرفه ها شمشیر دولبه
«سووشون» تازه ترين قرباني مميزي
۵۰‌ هزار درخواست و یک ساختار ناکار‌آمد
مقاومت نسخه‌نویسان سنتی در برابر فناوری‌
۷ غول بازار انرژی
از انفجار بندر تا سفر کیش!
پسر شیکاگویی در باب‌همایون
مانورمدرک‌گرایی در کشور
سمفونی گرانی
پایان سیاسی مرد‌ میلیارد دلاری
دولت بشنود
قدرت‌‌ نمایی طالبان با آب
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا