• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 5 اسفند 1404, 7 رمضان 1447, Tuesday 24 February 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 7735
منتشر شده در یکشنبه, 26 خرداد 1398 01:01
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
شاخص ارزی هفته را کاهشی آغاز کرد

عقب‌نشینی نوسان‌گیران دلار؟

توضیحات

 دلار مسیر افزایشی انتهای هفته گذشته را ادامه نداد. روز شنبه، شاخص ارزی ۱۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و با پایین رفتن از سطح ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی روی عدد ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومانی قرار گرفت. کاهش قیمت دلار در حالی ثبت شد که شماری از فعالان انتظار داشتند به واسطه جهش هفته گذشته و بالا رفتن تنش‌های منطقه‌ای، در اولین روز هفته نیز رشد این ارز ادامه پیدا کند. با این حال، برخلاف انتظار این گروه نوسان‌گیران از موقعیت خرید عقب‌نشینی کردند و در نتیجه دلار به سمت اعداد پایین‌تر حرکت کرد.    

فعالان بازار ارز دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به تغییر مسیر دلار داشتند. عده‌ای نقش بازارساز و افزایش عرضه حواله درهم را عامل افت دلار می‌دانستند؛ حال آنکه عده دیگری خبر تشکیل بازار متشکل ارزی را متغیری می‌دانستند که زمینه‌ساز عقب‌نشینی نوسان‌گیران شد. به گزارش خبرآنلاین، طبق برنامه اعلام شده قرار است تا اوایل تیر، بازار متشکل ارزی با هدف ساماندهی این بازار و جلوگیری از تلاطم‌های ارزی راه‌اندازی شود. در این میان، برخی فعالان باور داشتند، نوسان‌گیران با توجه به حضور فعال بازارساز در معاملات تصمیم گرفتند به جای مقابله با او، همراهانه رفتار کنند. در واقع نوسان‌گیران هر رفتاری را که بازارساز انجام می‌داد، همان رفتار را تکرار می‌کردند. نوسان‌گیران از نگاه این گروه اگر سعی می‌کردند در برابر بازارساز ایستادگی کنند، ممکن بود بخشی از ریال خود را از دست بدهند و همزمان دچار ضرر شوند. ولی همراهی با بازارساز به آنها این اجازه را می‌داد که در قیمت‌های پایین‌تر، ریال لازم برای خرید را در اختیار داشته باشند. از یک زاویه دید دیگر می‌توان گفت، نوسان‌گیران به واسطه صحبت‌هایرئیس کل بانک مرکزی مبنی بر آرامش بازار در روز شنبه، تصمیم گرفتند در بازار مداخله نکنند.در روزی که قیمت دلار از فاز افزایشی خارج شد، سکه تمام بهار آزادی نیز راه کاهشی را در پیش گرفت. البته افت سکه بسیار محدود و ۵ هزار تومان بود که منجر به رسیدن قیمت این فلز گرانبها به ۴ میلیون و ۶۷۵ هزار تومان شد. یکی از عواملی که موجب شد افت سکه محدود باشد، افزایش بهای اونس به محدوده هزار و ۳۴۰ دلار بود. اونس پنج‌شنبه بعدازظهر در محدوده هزار و ۳۳۰ دلار قرار داشت ولی روز جمعه در مقطعی از سطح هزار و ۳۵۰ دلار نیز عبور کرد.

وعده همتی محقق شد

رئیس‌کل بانک مرکزی در انتهای هفته گذشته عنوان کرده بود: «در شرایط فعلی راه‌های خوبی را برای تامین درآمد ارزی کشور پیش‌بینی کرده‌ایم و از این بابت هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد و روز شنبه بازار ارز به‌طور جدی با نرخ منطقی مانند چند روز گذشته، کار خود را آغاز می‌کند.» مطابق با وعده رئیس کل روز شنبه، نوسان‌گیران نتوانستند دلار را با نوسان افزایشی خاصی مواجه کنند و قیمت زیر سطح ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خود پایان داد. به گفته برخی فعالان، یکی از مهم‌ترین عواملی که کمک کرد، وعده بازارساز محقق شود، کاهش نرخ حواله درهم بود. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار دیروز نرخ حواله درهم از محدوده ۳هزار و ۷۰۰ تومان عقب‌نشینی کرد و تا محدوده ۳ هزار و ۶۴۰ تومان پایین رفت. البته در ساعات انتهایی روز کمی قیمت افزایشی شد. به باور بخشی از فعالان، عامل اصلی که منجر به افت قیمت حواله شد، افزایش عرضه بازیگران بازارساز بود. رئیس کل بانک مرکزی نیز تلویحا در مورد تسلط بازارساز بر بازار حواله صحبت کرده بود. باید به این نکته توجه داشت که در بازار ارز آنچه اهمیت دارد، بازار حواله است و این یکی از موفقیت‌های بانک مرکزی بوده است که در حدود سه ماهی که از ابتدای سال گذشته حدود ۵/ ۹ میلیارد دلار تامین ارز برای کالاهای وارداتی انجام شده است.در این میان، عده‌ای از فعالان عقب‌نشینی معامله‌گران را تاکتیکی دانستند که به آنها کمک می‌کند طی روزهای آتی اقدام به خرید کنند. دیروز بازارساز با قرار دادن قیمت فروش صرافی‌های خود روی عدد ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان نشان داده بود که تمایل به افزایش قیمت ندارد. برخی فعالان بر این باورند که طی روزهای آتی بازار ارز می‌تواند تحت تاثیر اخبار سیاسی و همین‌طور جلسه FATF قرار گیرد.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

آفتاب شرق؛ الگویی برای بومی‌سازی انرژی خورشیدی
خط بخار اختصاصی كوره بلند یك ذوب آهن اصفهان احداث شد
تلاش ذوب آهن اصفهان برای رسیدن به دوران طلایی؛
سامانه یکپارچه مدیریت شوراهای شهرهای استان رونمایی شد
صاحب تكنولوژی شدن یكی از مأموریت‌های گروه فولاد مباركه
تمركز گروه فولاد مباركه بر توسعه زیرساخت‌های دانشی با راه‌اندازی پارك تخصصی فناوری و نوآوری فولاد
دست‌یابی به رکورد بازده‌وزنی جدید در ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه
اعتراف به یک خلأ تاریخی در مدیریت مهم‌ترین میدان جهانی ایران
تصمیم‌های پرهزینه، مخزن‌های خالی
رکورد 45 سالۀ احداث نیروگاه برق شکست
چماق جنگ بر سر بورس
تعرفه‌هاي ترامپ زير تيغ كنگره
کمای صنعت در اقتصاد ایران
226هزار مترمربع به فضای آموزشی استان اضافه شده است
تولید ورق پر استحکام S۶۵۰MC در فولادسبا
الگوی نوین سرمایه‌گذاری کارکنان؛ فولاد مبارکه طلایه‌دار مشارکت اجتماعی در توسعه انرژی
تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر شفافیت توزیع کود شیمیایی
پرداخت بخش دیگری از مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان
شریح اقدامات شاخص منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران در سال ۱۴۰۴ به مناسبت ایام دهه مبارك فجر
ساماندهی سیستم حفاظت کاتدی ایستگاه‌های تقویت فشار گاز پتاوه
۶ تصفیه‌خانه برای تأمین آب پایدار فضای سبز اصفهان در مسیر بهره‌برداری
استانداردی نو در بسته‌بندی هوشمند و قابل‌اعتماد با ترام چاپ
سهام «فولاد» مبارکه؛ گزینه‌ای مطمئن و سودآور
۱۲هزار سهامدار؛ الگوی نوین مشارکت صنعتی
ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری محصولات ایرانی با خلق زیبایی و تمایز در بسته بندی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا