مهران زینلیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در ابتدای این جلسه به معرفی اصفهان پرداخت و گفت: اصفهان بر اساس شاخصهای جمعیتی و توسعهای بهعنوان سومین کلانشهر بزرگ کشور شناخته میشود؛ ولی از لحاظ گردشگری و جذب گردشگر در جایگاه نخست قرار دارد.
وی افزود: اصفهان از لحاظ جغرافیایی در مرکز ایران قرار دارد و ازاینرو در حوزههای زیرساختی، مسکن، عمران، حملونقل و جادهسازی پیشرفت و توسعه چشمگیری داشته است. بااینوجود فرصتهای زیادی همچنان برای سرمایهگذاری و توسعه وجود دارد.
زینلیان تصریح کرد: این جلسه که با حضور مدیران استانی و شهری و همچنین فعالان بخش خصوصی برگزار میشود، فرصت خوبی برای جذب سرمایه و پیشبرد پروژههای عمرانی استان اصفهان است.
رئیس گروه عمران مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری نیز با اشاره به سفر رئیسجمهور در سال گذشته به کشور چین گفت: در این سفر شرکتهای چینی برای مشارکت در پروژه نهضت ملی مسکن اعلام آمادگی کردند.
محمدعلی قنبری اضافه کرد: پیرو این مذاکرات در سال جاری نمایندگانی از مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری نیز از شرکتهای مطرح و فعال چینی بازدید کردند و از نزدیک با تواناییها، فعالیتها و عملکرد آنان آشنا شدند.
وی افزود: بیش از سه هزار شرکت ساختمانی در چین فعالیت دارد که در این حوزه بسیار پیشرفته هستند و از فناوریهای نوین و روز دنیا بهره میبرند. این شرکتها در زمینه تولید و استفاده از مصالح ساختمانی پیشساخته پیشرفت قابلملاحظهای داشتهاند که توانسته هزینه و زمان ساختوساز را به طور چشمگیری کاهش دهد. این توانمندیها و فناوریها میتواند بسیار در تسریع پروژههای عمرانی و مسکن کشور مؤثر و مفید باشد.
وِن بیائو، سرپرست هیات کشور چین و مدیر امور خارجی شرکت چینی، ضمن ابراز خوشحالی از سفر به اصفهان گفت: در جریان این سفر از نزدیک با شهر زیبا و تاریخی اصفهان و صنایع و اقتصاد پیشرفته آن آشنا شدیم. من به نمایندگی از شرکتی که بیش از ۷۰ سال سابقه فعالیت در چین را داشته و تاکنون مجری پروژههای بزرگی همچون سالن اجلاس حزب خلق چین بوده در کنار شما هستم.
وی اضافه کرد: امیدواریم که بتوانیم یک مشارکت سازنده با اصفهان در حوزههای مختلف عمرانی و صنعتی داشته باشیم که به سود هر دو طرف باشد.
در حاشیه این نشست مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری اصفهان با اشاره به جایگاه نخست اصفهان به لحاظ گردشگری و صنعت توریسم در کشور گفت: گردشگران چینی سهم بالایی در صنعت گردشگری دنیا دارند و بسیاری از کشورهای دنیا درصدد تسهیل مسیر ورود و آمادهسازی بسترهای خدماتی برای بازدید آنان به منظور ایجاد رونق اقتصادی گردشگری کشور خود میباشند.
مسعود حیدری اضافه کرد: پروژه کلان احداث هتل با سبک و فرهنگ کشور چین میتواند به جذب گردشگران این کشور و ارایه خدمات با توجه به سلایق آنها موثر باشد.
حیدری افزود: به این منظور زمینی به مساحت تقریبی 11هکتار در شهر اصفهان اختصاص یافته که مورد اقبال هیات تجاری کشور چین قرار گرفته است. امیدواریم پس از انجام کارشناسی اولیه شاهد انعقاد قرارداد عملیات اجرایی هتل مذکور در شهرمان باشیم.
وی ادامه داد: از دیگر پروژههای پیشنهادی سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری اصفهان در این نشست، احداث و راهاندازی نیروگاه عظیم انرژی خورشیدی اصفهان بود که با هدف کمک به محیط زیست شهر، کاهش آلایندهها و کاستن از هزینههای استفاده از سیستم برق آبی در منطقه سگزی اصفهان بود.
شایان ذکر است در این نشست ابرپروژههای عمرانی اصفهان از جمله پروژه خط دو متروی اصفهان، پروژه انتقال آب، پروژه تکمیل آزادراه اصفهان- شیراز، پروژه رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان و پروژه کنارگذر غرب اصفهان بهعنوان پروژههای شاخص برای سرمایهگذاری و اجرا معرفی شدند.