صمد حسنزاده با ۲۰۸ رای رئیس اتاق بازرگانی ایران شد. انتخابات اتاق، دیروز و با خبر انصراف ۱۷ کاندیدا از ۲۱ نفر آغاز شد. در نهایت تنها چهار کاندیدا در رقابت ماندند؛ صمد حسنزاده، مجتبی غیابی، فرجالله معماری و احد عظیمزاده، چهار نامزد نهایی ریاست اتاق بودند. در لحظه ثبت آرا، تعداد اعضای هیئت نمایندگان حاضر در نشست که تعرفه رایگیری دریافت کردند، ۴۰۸ اعلام شد و در نهایت صمد حسنزاده کرسی ریاست اتاق را از آن خود کرد.
حسین سلاحورزی، رئیس منتخب و قانونی هیئت نمایندگان اتاق ایران، روز دوشنبه و در آخرین جلسه فراکسیون تشکلها اعلام برکناری کرده بود.
برکناریای که به گفته خود او روز گذشته، مجبور به انتخاب آن شد. دیروز هم انتخابات مجدداً برگزار شد. ساختمان اتاق بازرگانی، از سال ۱۲۶۳ و تشکیل مجلس تجار به دست مرحوم امینالضرب، هرگز چنین ملغمهای به خود ندیده بود. آدمها میآمدند و میرفتند. حکومتها عوض میشد. دولتهای مختلف بر سر کار میآمدند. پارلمان بخش خصوصی اما آن ساختمانی بود که سری میان سرها داشت. ثبات داشت. حرفحساب از آن بیرون میآمد. اعضای این ساختمان معتقد بودند که دموکراسی و شایستهسالاری چنین نظمی برایشان به ارمغان آورده است. راست هم میگفتند. نظم و ترتیب اتاق بازرگانی میان همه معروف بود. آخرین سهشنبه هر ماه، رأس ساعت ۷ صبح، جلسات منظم هیئت نمایندگان اتاق تهران برگزار میشود. اتاق ایران هم که همینطور بود. اعضای هیئت نمایندگان اتاق ایران هم آخرین دوشنبه هر ماه، از همه جای کشور به سمت ساختمان طالقانی میآیند. یکبار که نمایندگان مجلس و اعضای اتاق یک جلسه مشترک در خانه بخش خصوصی داشتند، خبرنگاران سرویسهای سیاسی از نظم جلسه در حیرت بودند. اعضای اتاق بهخوبی دینشان به مرحوم امینالضرب، صنعت، معدن و تجارت ایران را ادا میکردند. هرجا که دولت بر سر عهدش نمیماند، به شیوه حاج محمدحسن امینالضرب، با نامهنگاری راه و رسم صحیح انجام کار را گوشزد میکردند. میگویند فرزندان اسکندر مقدونی و مغولها هم همینطور، بر سر عقل آمدند. اهل تجارت و اهل قلم آنقدر گفتند و نوشتند که فرزندان وحوشی که ایران را به آتش کشیدند، کتابخانه ساختند؛ مسجد ساختند و مدرسه بپا کردند.
سلاحورزي چه گفت؟
حسين سلاحورزي، رييس پيشين اتاق ايران به عنوان يكي از سخنرانان اين نشست رويدادهاي 7 ماه گذشته را نقطه عطفي در تعامل دولت و بخش خصوصي خواند و گفت: آنچه در دو سال و نيم گذشته بر اتاق ايران گذشته هم به صورت مكتوب و در قالب كتاب 380 صفحهاي و هم به صورت مستند سه ساعته به تفصيل بيان خواهم كرد. اين سند ارزشمندي است و در واقع جعبه سياه اتفاقات اتاق ايران محسوب ميشود. عضو هيات نمايندگان اتاق ايران اظهار كرد: در هيچ دورهاي به اندازه اين دوره، هياترييسه در هماهنگي و انسجام نبوده و اين هياترييسه از منظر حقوقي تمام تلاش خود را صرف كرد تا از كيان بخش خصوصي دفاع كند. سلاحورزي با اشاره به ابهاماتي كه در دو هفته اخير در مورد تصميمهاي مرتبط با برگزاري انتخابات اتاق ايران مطرح شد، گفت: تا سهشنبه گذشته هيات رييسه بر نظر حقوقي خود استوار بودند. بنده هم برخلاف خبرسازيها از سمت خود كنارهگيري نكردم اما بعد از ملاقات طولاني با رييس شوراي عالي نظارت و تاكيد بر اينكه برگزاري انتخابات خواست رييسجمهور است، هيات رييسه مصلحت دانستند انتخابات را در روز يكم برگزار كند تا موضوع بياهميت انتخابات اتاق بيش از اين باعث گرفتاري ذهن مقامات كشور نشود. بنابراين من هم مخالفتي با برگزاري انتخابات نكردم. او با تشكر از اعضاي انجمن نظارت بر انتخابات هيات رييسه اتاق ايران گفت: انتظار اين بود كه حسين ميرمحمدصادقي رييس اين انجمن در مقابل احيا و تمديد ماموريت انجمن نظارت مقاومت كند. از ايشان ميخواهم حالا كه اراده بيروني ايجاد شده، دستكم از هفته بعد خواهش كنند بساط اين انجمن جمع شود و آن را به عنوان شمشيري بالاي سر اتاق نگه ندارند تا با اراده دولتي دوباره اعمالنظرها صورت بگيرد. سلاحورزي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تلاش پروندهسازان گفت: من مسلمان شيعه ايراني هستم و در طول عمر 53 سال گذشته، تلاشم بر رعايت مقررات شرعي بوده است. نه مواد مخدر و نه مشروبات الكلي مصرف كردهام. هيچ وقت توهين به كسي را روا ندانستهام به خصوص اگر از بزرگان و مقامات كشور باشند. مقيد و ملزم به قانون اساسي بوده و هستم و هيچ ارتباطي با گروههاي خارجي و بدخواهان مردم ندارم. اما پروندهسازان سخت مشغول كارند.
سلاحورزي همچنين به همصنفان خود قول داد؛ تا زماني كه با ابزار محكوميت كيفري مواجه نشوم همچنان در كنار شما براي اعتلاي ايران و سربلندي بخش خصوصي از كوششي فروگذار نكنم و با افتخار در كنار هيات رييسه اتاق به عنوان عضو هيات نمايندگان حضور داشته باشم.