نیاکان ما و در عصر کشاورزی با طلوع آفتاب کار و تلاش را آغاز می کردند و با غروب آفتاب دست از کار می کشیدند. تاریخچه تغییر ساعت رسمی در کشورها به منظور استفاده بهینه از نور طبیعی به بیش ازیک قرن باز می گردد.

در همین راستا، سعید محسنی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان طی سخنانی بر ضرورت تغییر ساعت رسمی کشور تاکید نمود. 

محسنی گفت: در کشورما نخستین بار در سال ۱۳۵۴ (دقیقأ نیم قرن پیش) این کار آغاز شد، اما در سال ۱۳۶۰ متوقف گردید. مجدد دولت در سال ۱۳۷۰ طی مصوبه ای آن را اجرا کرد، اما از سال ۱۳۸۵ دولت وقت اجرای آن را لغو نمود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان اضافه کرد: در سال ۱۳۸۶ با مصوبه مجلس ، قانون تغییر ساعت رسمی کشور به یک ساعت جلوتر طی شش ماه اول، به تصویب رسید، اما در سال ۱۴۰۱ همین مرجع قانون گذاری آن را لغو نمود و در دو سال گذشته شاهد تغییر ساعت رسمی کشور نبوده ایم. با این توضیح تغییر ساعت رسمی کشور در مقطعی بر اساس مصوبه مجلس و در مقطعی دیگر با استفاده از اختیارات دولت انجام شده است.

وی اذعان داشت: در تابستان سال ۱۴۰۳ بجای تغییر ساعت رسمی کشور، ساعات کار ادارات و دستگاه های دولتی یک ساعت زودتر شروع شد، اما بی نظمی ایجاد شده و عدم همزمانی با ساعات کار مدارس، اغلب دستگاه ها را به سمت افزایش شناوری ساعات کار سوق داد.محسنی ادامه داد: گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نشانگر کاهش حدود یک و نیم درصدی مصرف انرژی در صورت تغییر ساعت رسمی کشور است. مرکز پژوهش و بررسی های اتاق بازرگانی اصفهان با مطالعه شرایط تامین انرژی طی چند سال اخیر، میزان صرفه جویی را حدود ۵ درصد برآورد کرده است.

قریب به اتفاق اتاق های بازرگانی استان ها از مجلس و دولت طی درخواست های رسمی، تغیییر مجدد ساعت رسمی کشور را طلب کرده اند. برخی از استانداران نیز با توجه به شرایط و محدودیت های تامین انرژی، این خواسته را به ریاست محترم جمهور و معاون اول محترم ایشان اعلام نموده اند. در فضای مجازی هم اخیرا کارزاری بدین منظور فعال شده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اصفهان ادامه داد: این در حالی است که با توجه به پهناوری کشور، تغییر ساعت طلوع و غروب آفتاب از شرق تا غرب کشور، قریب به دو ساعت اختلاف دارد. در آخرین روزهای خرداد ماه در مشهد مقدس فقط چند دقیقه پس از ساعت دو بامداد بانگ روح بخش اذان به گوش می رسد و فقط تا ساعت چهار بامداد که آفتاب طلوع می کند، فرصت انجام فریضه صبح مهیاست.

در ارومیه با دو ساعت تاخیر نسبت به مشهد، روز آغاز می شود. پس می توان این پیشنهاد را مطرح کرد که تغییر ساعت رسمی کشور در دو مرحله و تا دو ساعت انجام شود.وی اضافه کرد: از ابتدای سال تا ابتدای خرداد یک ساعت و سه ماه خرداد، تیر و مرداد دو ساعت و شهریور یک ساعت به جلو کشیده شود.

در استان ها نیز استانداران با توجه به شرایط هر استان، در صورت نیاز ساعت شروع کار تمام دستگاه های دولتی و مدارس را با هم تغییر دهند.مهندس محسنی در پایان تاکید کرد: با توجه به رشد روزافزون مصرف برق و محدودیت نیرگاه های برقابی در سال جاری، ناترازی انرژی امسال از سال گذشته کمتر نخواهد بود، پس چه بهتر که دولت یا مجلس هر یک زودتر پیش قدم شده و تغییر ساعت رسمی کشور را عملیاتی کنند. منتظر می مانیم تا ببینیم کدام تصمیم گیرنده، این اقدام بدون هزینه برای صرفه جویی در مصرف انرژی را مجددا احیا می کند.