• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: شنبه 14 تیر 1404, 9 محرم 1447, Saturday 5 July 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 13366
منتشر شده در چهارشنبه, 25 تیر 1399 00:33
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
مراکز اقامتی-تفریحی برای جذب گردشگر خیز برداشتند

اقامت قسطی در هتل‌ها

توضیحات

همه‌گیرشدن ویروس کرونا و طرح‌های پیشگیری از افزایش ابتلا به بیماری کووید-۱۹ خسارت‌های قابل توجهی را به بازار گردشگری تحمیل کرد. از همین رو یکی از بخش‌های فعال در بازار گردشگری بازار خدمات هتلینگ است که بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی مسوولان در سه ماه ابتدایی شیوع ویروس کرونا بازار هتل‌داری حدود ۵ هزار میلیارد تومان زیان مالی را تجربه کرده است. زیرا هتل‌ها یکی از اولین اقامتگاه‌هایی بودند که از سوی گردشگران و توریست‌های داخلی و خارجی تحریم شده و مسافران اقامت در آنها را حذف کردند. علت این عدم اقامت در هتل‌ها از سوی توریست‌ها نیز احتمال تجمع مسافر در آنها و بالا رفتن خطر ابتلا به کووید-‌‌۱۹ بوده است.

بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در کشور حدود ۲ هزار و ۷۰ هتل و هتل‌آپارتمان فعالیت می‌کنند که دارای مجوز بوده و زیرمجموعه جامعه هتل‌داران هستند. در این هتل‌ها و هتل آپارتمان‌ها حدود ۷۵ هزار پرسنل به صورت مستقیم حضور دارند که در سه ماهه شیوع ویروس کرونا حقوق و درآمد اغلب آنها پرداخت نشده است. رئیس جامعه هتل‌داران ایران عنوان کرد: یک‌هزار میلیارد تومان زیان و افت درآمد در بازار گردشگری ماه اسفند، ۲ هزار میلیارد تومان در فروردین و ۱۵۰۰ میلیارد تومان نیز مربوط به اردیبهشت بوده است.

با وجود اینکه از ابتدای خرداد دستور بازگشایی هتل‌های کشور با رعایت پروتکل‌ها و ضوابط بهداشتی اعلام شد، اما برخی از هتل‌ها با عنوان اینکه جذب گردشگر با چنین شرایطی اصلا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست فعالیت خود را آغاز نکردند و هتل‌هایی که شروع به فعالیت کرده‌اند با استقبال کمی از سوی گردشگران در این مدت زمان مواجه بوده‌اند. برخی از این هتل‌ها از ۱۵ تا بیش از ۵۰ درصد تخفیف برای مسافرانی که هتل‌های آنها را برای اقامت انتخاب کنند در نظر گرفته‌اند که این اطلاع‌رسانی را در قالب ارسال پیامک به افراد یا انتشار آگهی تبلیغاتی در سایت‌ها و روزنامه‌ها و... انجام داده‌اند.

به گزارش «دنیای اقتصاد» علاوه بر در نظر گرفتن تخفیف از سوی هتل‌داران برای گردشگرانی که در هتل‌ آنها اقامت می‌کنند شرایط ویژه‌ای برای افرادی که از نظر مالی با مشکلات اقتصادی مواجه هستند نیز در نظر گرفته‌ شده است، زیرا با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در جامعه برخی سفر را از سبد خانوار خود حذف کرده‌اند و ترجیح می‌دهند پول نقد خود را خرج سفر و هزینه اجاره هتل نکنند از همین رو صاحبان برخی از هتل‌ها با استفاده از کارگزاری‌هایی اقدام به دریافت هزینه اقامت در هتل به صورت اقساطی برای گردشگران کرده‌اند. به طوری که هر چند هتل یک کارگزاری را انتخاب کرده تا عملیات تقسیط اجاره هتل‌ها را برای مسافران انجام دهد. در این نوع از پرداخت هزینه‌ اجاره هتل باید مدارکی همچون تصویر پشت و روی کارت ملی، تصویر شناسنامه (صفحه اول و صفحه توضیحات)، پرینت گردش حساب ۳ ماه آخر با مهر و امضای شعبه بانک دارای حساب (صفحه اول و دو صفحه آخر) از سوی گردشگر ارائه شود.

«هتل اقساطی» به صورت دریافت چک و سفته ضمانت می‌کند که اگر فردی قصد ارائه چک جهت ضمانت را داشته باشد سودی بین ۱۷ تا ۲۴ درصد برای مبلغ کارت اعتباری آن در نظر گرفته شده که براساس شرکتی که خدمات لازم را به گردشگران ارائه می‌دهد این درصد سود متغیر است. علاوه بر آن بازپرداخت این مبلغ با اقساط ۱۲ ماهه برای ضمانت با چک خواهد بود. همچنین افرادی که ضمانتی که آنها به این کارگزاری‌ها ارائه می‌کنند سفته است سودی حدود ۲۰ تا ۲۷ درصد برای آنها محاسبه خواهد شد که بازپرداخت اقساط آن از ۳ تا ۱۲ ماه به درخواست توریست خواهد بود. حداقل مبلغی که برای کارت اعتباری به جهت هتل‌های اقساطی صادر می‌شود ۳۰۰ هزار تومان و حداکثر مبلغ آن ۱۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. با این کارت‌های اعتباری گردشگران می‌توانند بدون محدودیت در هتل‌های یک ستاره به بالا اقامت کرده و هزینه‌ آنها را به صورت اقساطی پرداخت کنند. همچنین استفاده از این کارت‌های اعتباری نه تنها برای هتل‌های داخلی کشور بلکه برای برخی از ارائه‌دهندگان خدمات برای هتل‌های سایر کشورها نیز مجاز اعلام شده است. همچنین گردشگران در صورت منصرف شدن از استفاده از این کارت اعتباری می‌توانند قبل از دریافت کارت، کنسلی خود را اعلام کنند و مدارک خود را پس بگیرند.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

جو‌سازی برای حمله به آثار تاریخی؟
براي همه يا خواص؟
لطفا «لاتاری» بورس را متوقف کنید
برگرد به آفریقای جنوبی
انجمن دانش‌بنیان اصفهان؛ موتور محرکه‌ نوآوری و توسعه
تداوم اقتدار شبکه‌ی تعاون در خدمت‌رسانی به مردم؛ از دوران دفاع مقدس تا امروز
صعود چین به جمع بزرگ‌ترین تاجران اسلحه
حراست بندر از اقتصاد
بازارها روی دور تند
نیاز به آتش‌بس فوری در بورس!
اقتصاد در تله نااطمینانی
ترکش به بورس
خاورمیانه جدید؛ از رویا تا واقعیت
ترکش جنگ به بورس
«خودرو» در سایه جنگ
تورم در مرز ۴۰درصد
چراغ سبز ترامپ به صادرات نفت نخواستن يا نتوانستن؟
۳۰ همت نقدینگی ناقابل!
هوش‌مصنوعی در عرصه نبرد
۲۵ دستورکار برای اقتصاد جنگی
اقتصاد ایران پس از ۱۲ روز
افزایش ۵۳ درصدی واردات کالاهای اساسی
آتش‌بس در بازارها
رصد اقدامات حمایتی
موقعیت کدالی- جنگی!
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا