نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، وعده اخیر وزیر گردشگری را به شکل هدفمند تا حصول نتیجه، پیگیری میکنند. وزیر وزارتخانه جدید صنایعدستی، میراث فرهنگی و گردشگری، یک روز قبل از کسب رای اعتماد از مجلس، با حضور در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران - پارلمان اقتصاد- در پاسخ به مطالبه اکثریت فعالان اقتصادی درباره «ساماندهی تقویم تعطیلات با آخر هفته دو روزه»، حمایت همهجانبه خود از این خواسته را اعلام کرد و تحقق آن را با توجه به کمبود روزهای تعطیل رسمی تقویم ایران در مقایسه با عمده کشورها، یک ضرورت برای تحقق سه هدف کلان در کشور عنوان کرد.
علیاصغر مونسان معاون سابق رئیسجمهور در امور گردشگری و وزیر وزارتخانه جدید گردشگری معتقد است: «افزایش» و «ساماندهی» روزهای تعطیل کشور بهعنوان دو ماموریت توام در صورت تحقق میتواند باعث «انسجام تعطیلات» و اثرگذاری روزهای تعطیل بر اقتصاد گردشگری و شارژ روحیه خانوارها و در نتیجه، «رونق سفرهای داخلی و افزایش میل به سرمایهگذاری در ساخت و عرضه مجموعههای تفریحی-گردشگری» شود. دستیابی به آخر هفته دو روزه از نگاه وزیر، هدف سوم ساماندهی تقویم تعطیلات را که «افزایش بهرهوری در کار» است در پی دارد. اکنون با گذشت بیش از یک هفته از اعلام وعده صریح وزیر گردشگری به نمایندگان بخش خصوصی در حوزههای مختلف صنعت و تجارت، یک عضو هیاترئیسه پارلمان اقتصاد در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» از گام بعدی برای به سرانجام رساندن خواسته اصلی بخش خصوصی از وزیر جدید خبر داده است. کیوان کاشفی در این باره اعلام کرد: به زودی یک گزارش نهایی از نیاز فوری تقویم روزهای کاری و تعطیل به «ساماندهی اساسی» و تشریح مزایا و آثار مثبت تنظیم تقویم با «دوروزه کردن تعطیلات آخرهفته» تهیه خواهیم کرد و موضع اتاق در این باره را به شکل رسمی خطاب به دولت و وزارت گردشگری اعلام میکنیم.
این عضو هیاترئیسه اتاق ایران با بیان اینکه بخش خصوصی موافقت خود را با «آخر هفته دوروزه» اعلام کرده است، یکی از آثار مهم این مدل کار و فراغت در هفته را باعث افزایش نشاط اجتماعی و تقویت راندمان کاری و بهرهوری دانست. به گزارش «دنیایاقتصاد»، فعالان بخش خصوصی و صاحبان کسبوکار معتقدند: اولین حوزه اقتصادی که از دوروزه شدن آخر هفته، اثر مثبت میگیرد، حوزه گردشگری خواهد بود که تحتتاثیر افزایش تقاضای سفرهای داخلی، کسبوکارهای این حوزه رونق خواهد گرفت و در نتیجه سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی دورقمی خواهد شد. یک تصور ذهنی غلط در این مسیر، تاکنون مانع از ساماندهی تعطیلات شده است. مخالفان ساماندهی تقویم تعطیلاتی کشور گمان میکنند تعداد روزهای تعطیل در ایران از سایر کشورها بیشتر است. این در حالی است که مجموع تعطیلات رسمی کشور زیر ۸۰ روز است، اما در غالب کشورهای جهان، نزدیک به ۱۳۰ روز از سال، تعطیلی رسمی است که بخش زیادی از آن به آخر هفتههای دوروزه اختصاص دارد.
وزیر گردشگری نیز در پاسخ به مخالفان تعطیلات آخر هفته اعلام کرده است: مطابق بررسیهای تطبیقی با سایر کشورها، تعطیلات در ایران زیاد نیست. ضمن آنکه، مجموع ساعات کار هفته در ایران بیشتر از متوسط سایر کشورها است. مونسان در این باره به «دنیایاقتصاد» گفته است: اکثر کشورهای جهان در حال کاستن از ساعات کار هفته هستند. حتی ژاپن که به پرکاری معروف است به این نتیجه رسیده که ۴۴ ساعت کاری هفته را به ۳۴ ساعت کاهش دهد؛ این به معنای تنبلی نیست.پیشتر، یک عضو اتاق بازرگانی ایران که تحقیقات جامعی درباره ساعات کار در کشورهای مختلف جهان و اثر کاهش ساعات کار به سطح متعارف بر انگیزه و روحیه نیروی کار انجام داده بود، به «دنیایاقتصاد» اعلام کرده بود: مجموع ساعات کار هفته در خیلی از کشورها، کمتر از ۴۰ ساعت است اما در ایران ۴۴ ساعت است.
وزیر گردشگری بهدنبال آن است که خواسته بخش خصوصی درباره «دو روزه شدن آخر هفته» را که الان به خواسته عموم مردم تبدیل شده است به سرانجام برساند تا در وضعیت فعلی که به گفته او، «برای بسیاری از ایرانیها حتی امکان تفریح درونشهری در یک روز تعطیل جمعه وجود ندارد»، شرایط زمانی مناسب برای سفر و گردش فراهم بیاید.