GPT سرواژه «ترنسفومر از پیش تعلیم ‌یافته‌ زایا» است؛ به زبان ساده‌تر، یعنی این فناوری سعی می‌کند عملکرد مغز انسان را تقلید کند. ولی برخلاف ChatGPT که مطابق نامش به چت‌کردن نیاز دارد، یعنی باید از کاربر ورودی بگیرد، AutoGPT نیازمند دریافت ورودی‌های متعدد از کاربر نیست. این فناوری می‌تواند خودش تحقیق کند، از اشتباهاتش درس بگیرد و رفتارش را بر اساس شرایط تغییر دهد. AutoGPT مدعی است که سرعت و راندمان بسیار بیشتری نسبت به مغز انسان‌ها دارد. ترسناک نیست؟ اگر این مدل هوش مصنوعی واقعا شبیه به آن چیزی باشد که ادعا می‌کند، می‌تواند تهدیدی جدی برای بسیاری از مشاغل محسوب شود.AutoGPT در تاریخ ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) توسط توسعه‌دهنده‌ای به نام Significant Gravitas در گیت‌‌هاب منتشر شد.
«AutoGPT» چگونه کار می‌کند؟
AutoGPT چهار جزء کلیدی دارد که باعث می‌شود این مدل هوش مصنوعی به همان اندازه که ادعا می‌کند، بهینه و کارآمد باشد. این فناوری از مدل۴-GPT استفاده می‌کند که جدیدترین مدل زبانی OpenAI است و مسوولیت تفکر را برعهده دارد. این برنامه به‌گونه‌ای طراحی شده است که بتواند به ‌طور خودکار کارکردهایش را تکرار کند و از همین طریق اشتباهاتش را اصلاح کند. AutoGPT با این کار می‌تواند از این اشتباهات درس بگیرد. AutoGPT حافظه متفاوتی دارد. این برنامه با پایگاه‌های داده «وکتور» یکپارچه شده است که ذخیره‌سازی اطلاعات و بهینه‌سازی تصمیم‌گیری‌ها در آینده را ممکن می‌کند. در نهایت AutoGPT قابلیت‌های چندعملکردی دارد. این برنامه می‌تواند در عرض چند لحظه در اینترنت جست‌وجو کند و اطلاعات مدنظر خود را به‌دست آورد و آنها را ذخیره‌سازی کند یا اطلاعات قبلی خود را به‌روز نماید. یک مهندس کامپیوتر می‌گوید در آزمایشی که با AutoGPT داشته است، از این برنامه خواسته تا یک برنامه بسازد. سپس این هوش مصنوعی خودش متوجه شده است که کامپیوتر کاربر فاقد بستر Node بوده و با نصب آن سرور را روی کامپیوتر ایجاد کرده است؛ بدون آنکه نیاز به اقدامی از سوی کاربر باشد.متاسفانه برخلاف ChatGPT که یک رابط تحت وب دارد، برای استفاده از AutoGPT به کمی دانش فنی نیاز دارید و باید چند برنامه خاص را دانلود کنید. پیش‌نیازهای این فناوری پایتون ۸/۳، یک کلید API از OpenAI و یک کلید API از PINECONE است. البته اگر می‌خواهید صدای این هوش مصنوعی را بشنوید به یک کلید API از ElevenLabs هم نیاز دارید. پس از نصب این پیش‌نیازها، می‌توانید با کمک این راهنما AutoGPT را راه‌اندازی کنید.
چه نگرانی‌هایی درباره «AutoGPT» وجود دارد؟
در ماه‌های اخیر نگرانی‌هایی مثل استفاده از ChatGPT توسط دانش‌آموزان در انجام تکالیف مطرح شده بود. اما حالا AutoGPT این نگرانی‌ها را به سطح متفاوتی می‌برد.
این برنامه بدون دخالت کاربر می‌تواند کارهای زیادی را به صورت خودکار انجام دهد و عملا جایگزین برخی نیروهای شغلی شود.
این نرم‌افزار به ترند شماره یک شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است و بسیاری از کاربران باور دارند که می‌توان آن را به‌ عنوان نمونه‌ای از هوش جامع مصنوعی (AGI) در نظر گرفت. بسیاری از کارشناسان پیش‌تر هشدار داده بودند که AGI می‌تواند زندگی بشر را دستخوش تغییراتی غیرمنتظره کند. ایلان‌ماسک و جمعی از فعالان فناوری نامه سرگشاده‌ای را در ‌این ‌باره نوشته و از آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی خواسته بودند تا توسعه این فناوری به‌ صورت موقت متوقف شود.
دیده‌بان حریم خصوصی اروپا کارگروه «chatGPT» ایجاد می‌کند
نهادی که ناظران ملی حفظ حریم خصوصی را در اروپا مدیریت می‌کند، اعلام کرد، یک کارگروه با موضوع «چت‌جی‌پی‌تی» راه‌اندازی کرده است. این اولین گام بالقوه مهم به سمت طراحی یک سیاست مشترک برای تنظیم قوانین حفظ حریم خصوصی در حوزه هوش مصنوعی تلقی می‌شود. این اقدام مورد حمایت هیات حفاظت از داده‌های اروپا بوده و به دنبال اقدام یکجانبه ایتالیا در ماه گذشته برای محدود کردن ChatGPT انجام می‌شود. پس از این اقدام ایتالیا، کمیسیون حفاظت از داده‌ها در آلمان نیز اعلام کرد رویه مذکور را می‌توان در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا دنبال کرد. سازمان دیده‌بان AEPD اسپانیا روز پنجشنبه گفت که این سازمان تحقیقات مقدماتی را در مورد نقض احتمالی داده‌ها توسط ChatGPT آغاز خواهد کرد. کارشناسان، دولت ایالات‌متحده و چندین دولت اروپایی دیگر نیز نسبت به رشد سریع ChatGPT و محصولات مشابه هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده‌اند.
«ایلان‌ماسک» به‌ دنبال رونمایی رقیب «ChatGPT» است
از سویی دیگر، منابع آگاه می‌گویند ایلان‌ماسک با تشکیل تیمی ویژه از متخصصان هوش مصنوعی، کار روی سرویسی برای رقابت با ChatGPT را شروع کرده است. بر ‌اساس گزارش «نیویورک پست»، ایلان‌ماسک با وجود اذعان به قابلیت‌های خطرناک هوش مصنوعی پیشرفته، قصد دارد سرویسی برای رقابت با ChatGPT معرفی کند. ماسک هشدار داده است که هوش مصنوعی امکان دارد تمدن انسان را نابود کند. ماسک در حال تشکیل تیمی از پژوهشگران هوش مصنوعی و مهندسان است و با سرمایه‌گذاران احتمالی وارد مذاکره شده تا بودجه لازم برای پروژه‌ای مبتنی‌بر هوش مصنوعی مولد را تامین کند که به رقیب مستقیم ChatGPT تبدیل می‌شود.
مدیرعامل «تسلا» و «اسپیس‌ایکس» و یکی از بنیانگذاران OpenAI شرکت خالق ChatGPT، در مصاحبه‌ای که امروز دوشنبه از فاکس‌نیوز پخش خواهد شد، به قابلیت‌های خطرناک هوش مصنوعی اشاره خواهد کرد. ماسک می‌گوید: هوش مصنوعی در مقایسه ‌با هواپیمایی معیوب یا خودروهای غیرایمن، خطر بیشتری دارد و ممکن است تمدن انسان را از بین ببرد. ماه گذشته، ایلان‌ماسک نامه‌‌ای سرگشاده را امضا کرد که از تمامی شرکت‌ها می‌خواست توسعه هوش مصنوعی پیشرفته را به ‌مدت حداقل ۶ ماه متوقف کنند. تاکنون، ماسک بارها علیه توسعه سریع هوش مصنوعی موضع گرفته است؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد او اکنون شرکتی با عنوان X.AI دارد که به‌طور ‌ویژه روی هوش مصنوعی کار می‌کند. در حالی که ایلان‌ماسک حداقل در ظاهر مخالف توسعه هوش مصنوعی است، شماری از افراد سرشناس از جمله «اریک اشمیت»، مدیرعامل سابق «گوگل»، می‌گویند عملی کردن این کار باعث می‌شود رقبای ایالات‌متحده نظیر چین زمان کافی را برای پیشرفت سرویس‌های هوش مصنوعی خود داشته باشند. گفته می‌شود ایلان‌ماسک هزاران پردازنده گرافیکی پرقدرت «انویدیا» را برای پیشبرد پروژه هوش مصنوعی خودش خریده است تا بتواند سرویسی مشابه ChatGPT بسازد. ایلان‌ماسک برای توسعه هوش مصنوعی سراغ استخدام یکی از مهندسان سرشناس گوگل به نام «ایگور بابوشکین» رفته است. ظاهرا این پروژه به ‌صورت جداگانه از توئیتر و تسلا پیش برده می‌شود، اما ممکن است ایلان‌ماسک در‌ نهایت شماری از مهندسان شرکت‌های دیگرش را وارد X.AI کند.