اقتصادبازار: به گزارش اکو ویژن ،سازمان اقتصاد جهانی در جدیدترین گزارش خود از بررسی شاخص سرمایه گذاری انسانی در 124 کشور جهان خبر داد و اعلام کرد: فنلاند در بین 124 کشور جایگاه نخست و هندوستان پایین ترین جایگاه و پاکستان نیز در جایگاه 113 قرار گرفته است.

مطابق با اعلام سازمان اقتصاد جهانی کشورهای نروژ، سوئیس، کانادا، ژاپن، سودان، دانمارک، نیوزیلند و بلغارستان به ترتیب پس از فنلاند در این رده بندی قرار گرفته اند.

بر اساس این گزارش، میزان اهمیت سرمایه گذاری انسانی و اقدامات انجام شده از سوی کشورها در خصوص توسعه سرمایه گذاری انسانی از جمله شاخص های مورد توجه در ارزیابی های سازمان اقتصاد جهانی است.

مطابق با اعلام سازمان اقتصاد جهانی، این رده بندی براساس 46 شاخص که نشان می دهد کشورها به چه میزان سرمایه انسانی را توسعه داده اند، انجام و شاخص هایی همچون تربیت انسانی، مهارت ها و استخدام مورد توجه بوده است.

سازمان اقتصاد جهانی همچنین اشاره کرده است این کار برای دانستن اینکه آیا کشورها ظرفیت های انسانی هر کشور را ارتقاء می بخشند یا نه انجام شده است.

بر این اساس، کشورها نظیر فرانسه (جایگاه 14)، آمریکا (جایگاه 17)، انگلستان (جایگاه 19) و آلمان (جایگاه 22) نسبت به هندوستان در رده های بالاتری نرخ مشارکت کار قرار دارند.

سازمان اقتصاد جهانی همچنین اعلام کرده است 14 کشور به 80 درصد چشم انداز سرمایه گذاری انسانی رسیده اند که براساس شاخص های این سازمان، در صورتی که نمره 38 اخذ شود 70 تا 80 چشم انداز را کسب خواهد کرد.

شکاف کشورها به لحاظ شاخص سرمایه گذاری انسانی در آسیا و منطقه خلیج فارس به عنوان پرجمعیت ترین منطقه جهان بسیار بالا است، به طوری که در این منطقه بعد از ژاپن بهترین کشور نیوزیلند جایگاه 9، استرالیا جایگاه 13 و سنگاپور جایگاه 24 را را به خود اختصاص داده است .

این درحالی است که کشور نپال جایگاه 106، میانمار 112 و پاکستان جایگاه 113 را در بین کشورهای با شرایط نامطلوب به دست آورده اند.

بر اساس این گزارش کشور اندونزی در بررسی شاخص سرمایه گذاری انسانی سازمان اقتصاد جهانی بعنوان سومین کشور پرجمعیت منطقه جایگاه 69 و ایران نیز در جایگاه 80 قرار گرفته و نسبت به کشورهای منطقه از جمله هندوستان و پاکستان از وضعیت مناسب تری برخوردار است.