اقتصادبازار: رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با تاکید بر اینکه طی ۴ سال گذشته مصرف طلا در کشور کاهش یافته است، گفت: تا سال ۹۱کشور ۱۱۰ تن طلا تولید شد که اکنون به یک سوم یعنی ۳۰ تن کاهش یافته است.

محمد کشتی آرای در مراسم افتتاحیه نهمین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر اصفهان، با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام اتحادیه‌های کشور بر اساس آخرین مصوبه سال ۹۲ به کمیسیون‌های تخصصی با همان کارکرد قبلی تبدیل شده‌اند، اظهار داشت: در حال حاضر تمام ۲۸ اتحادیه کشوری به کمیسیون‌های تخصصی تغییر نام داده‌اند.
وی بیان داشت: براساس این قانون اتحادیه طلا با عنوان کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران به فعالیت خود ادامه می دهد.
وی با بیان اینکه در بحران ۴ سال اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی ایجاد شده در کشور نگرش مردم نسبت به خرید طلا و جواهرات تغییر کرده و میزان مصرف کاهش یافته است، ‌ادامه داد: از سال ۸۹ تاکنون با تشدید برحان های اقتصادی در دنیا قیمت جهانی طلا افزایش و سالانه هر اونس ۳۰ درصد افزایش یافت.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور قیمت های نجومی و مزه سود سالانه طلا طی چند سال اخیر موجب خروج پول از بانک ها و خرید این کالاهای گرانبها شد.
وی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته قیمت جهانی طلا ثابت و بهای ارز نوسان ۸ تا ۷ درصدی را تجربه کرد، تصریح کرد: در این مدت گرایش به خرید طلا کاهش و نرخ مالیات بر ارزش افزوده منجر به رکود بازار شد.
کشتی آرای با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ درصد از اصناف طلای اصفهان رو به تعطیلی بوده است،‌ افزود: در تهران نیز ۵۸۸ واحد طلافروشی تعطیل شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط اقتصادی استفاده از طلا را گرفته و آن را به خرید مشابه بدل داده است، گفت: از این رو فرهنگسازی مجدد در راستای استفاده از طلا امری ضروری است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور با بیان اینکه بر اساس آمار جهانی تاکنون ۸۵ درصد از طلای جهان کشف و بهره‌برداری شده است،‌ اضافه کرد: در سال ۲۰۱۵ طلا به عنوان گرانبهاترین فلز شناخته شد و ۸۵ درصد از طلای جهان در ذخایر بانک‌ها نهفته شده و تنها ۱۵ درصد آن توسط ۷ میلیارد نفر جمعیت جهان استفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه تا سال ۹۱ در کشور ۱۱۰ تن طلا تولید شده است، افزود: این در حالیست که امروز میزان تولید طلای کشور به یک سوم میزان تولیدی یعنی به حدود ۳۰ تن کاهش یافته است.
کشتی آرای با تاکید برپایی چنین نمایشگاهی موجب احیای فرهنگ استفاده از طلا خواهد شد، تصریح کرد: وجود چنین روز به روز منجر به ارتقا صنعت طلا و جواهر کشور خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر طلا باید به موضوع سنگ های گرانبها نیز اهمیت دهیم، گفت: ایران باید در صنعت جواهرسازی و سنگ های قیمتی نیز سرآمد شود چرا که ۱۱ درصد ذخایر معدنی و سنگ های قیمتی دنیا در کشور ما قرار دارد.