همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با دو هزار و ۱۶۲ واحد کاهش به ۳۱۶ هزار و ۵۴ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با هزار و ۴۳۴ واحد افت به ۲۰۹ هزار و ۵۹۹ واحد رسیدند. شاخص بازار اول هزار و ۳۴۷ واحد افزایش و شاخص بازار دوم ۲۴ هزار و ۷۴۲ واحد کاهش داشت.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با هزار و ۷۴۸ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس) با هزار و ۴۹۱ واحد، مخابرات ایران با هزار و ۵۶ واحد، گروه سرمایه‌گذاری امید (وامید) با ۸۱۱ واحد، پالایش نفت اصفهان (فملی) با ۷۷۵ واحد، گسترس نفت و گاز پارسیان (ومعادن) با ۷۵۵ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچا) با ۵۷۸ واحد و معدنی و صنعتی گل‌گهر (کگل) با ۵۳۷ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل نماد سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) با هزار و ۶۵۴ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با هزار و ۲۱۰ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با هزار و ۸۶ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۸۹۹ واحد، سرمایه‌گذاری غدیر (وغدیر) با ۷۷۷ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بود.
دیروز نماد بانک ملت، بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان، فولاد مبارکه اصفهان، توسعه معادن و فلزات و سرمایه‌گذاری خوارزمی در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه فرآورده‌های نفتی هم در معاملات دیروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۷۷۹ میلیون برگه سهم به ارزش ۲۹ هزار و ۲۴۵ میلیارد ریال دادوستد شد.
شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۳ واحد افت داشت و روی کانال ۱۱ هزار و ۲۹۹ واحد ثابت ماند. همچنین در این بازار سه میلیارد و ۵۷۵ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۵۳ هزار و ۷۶۸ میلیارد ریال دادوستد شد. نمادهای توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، سهامی ذوب‌آهن اصفهان (ذوب)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند) و فرابورس ایران (فرابورس)‌ تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را داشتند.
همچنین نماد سرمایه‌گذاری صباتامین (صبا)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، فولاد هرمزگان حنوب (هرمز)،‌ پتروشیمی زاگرس (زاگرس)،‌ اعتباری ملل (وملل)، بیمه کوثر (کوثر) و صنایع ماشین‌های اداری ایران (مادیرا) با تاثیر منفی بر شاخص این بازار همراه بودند.
یک کارشناس بازار سرمایه به بهترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری در بورس اشاره کرد و گفت: گروه سرمایه‌گذاری‌ها، فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی و کانی‌های معدنی می‌توانند نسبت به سایر صنایع نقدینگی بیشتری را به سمت خود جذب کنند.
علی صادقین در گفت‌و‌گو با ایرنا به اصلاح شاخص بورس اشاره کرد و افزود: چند فاکتور در اصلاح معاملات اخیر بورس تاثیرگذار بود. در ابتدا با توجه به اینکه کانال یک میلیون واحد، عددی رویایی برای شاخص بورس تلقی می‌شد بنابراین با ورود به این کانال بازار در انتظار اصلاح است. وی ادامه داد: ثبات مشخصی برای شاخص یک میلیون واحد وجود نداشت و انتظار هم می‌رفت شاخص با ورود به این کانال چند روزی را درجا بزند.
صادقین با بیان اینکه حداقل ۶٠ درصد از سهم‌های موجود در بازار بالاتر از ارزش ذاتی خود قیمت داشتند، گفت: بازار در انتظار اصلاح برای این‌گونه سهم‌ها بود و افت قیمت آنها از قبل پیش‌بینی شده است. این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه روند بازار به گونه‌ای است که احتمال ادامه اصلاح در شاخص بورس وجود دارد، افزود: نباید در انتظار ریزش شاخص بورس مانند سال ٩٢ بود، فاکتورهایی مانند نرخ دلار و نرخ رشد تورم تعیین‌کننده عوامل بنیادی بازار هستند و در شرایط فعلی ریزش قیمت دلار پیش‌بینی نمی‌شود.
به گفته وی، بازگشایی سهم‌هایی مانند سایپا از جمله عومل تاثیرگذار بر اصلاح چند روز اخیر شاخص بورس بود که باعث شد جریان نقدینگی را به سمت خود جذب کند. صادقین اظهار داشت: تا حدودی انتظار تورمی برای بازارهایی مانند ارز، مسکن و طلا زیاد شده و با توجه به اینکه اکثر سرمایه‌گذاران در کشور ریسک‌گریز هستند به همین دلیل به سمت ذخیره سود در بازار سهام رفتند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در معاملات دو روز گذشته بورس شاهد سهامداران حقیقی مضطرب و نگرانی بودیم که از ترس ریزش شاخص بورس با اندک اصلاحی که در بازار ایجاد شد به سمت فروش سهام خود رفتند و باعث افزایش شتاب در اصلاح شاخص بورس شدند. وی اظهار داشت: ارزیابی معاملات بورس نشان‌دهنده این است که روند کنونی معاملات معقول است و در میان‌مدت جایگزین بهتری از بورس برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد.
صادقین معتقد است، به طور حتم بازار ارز مورد کنترل قرار می‌گیرد و به نظر می‌رسد از روزهای آینده دوباره شاهد برآیند ورود نقدینگی به بورس باشیم. این کارشناس بازار سرمایه پیش‌بینی کرد که جای نگرانی برای روند میان‌مدت و بلندمدت معاملات بورس وجود ندارد اما قطعا شاهد اصلاح موقتی در بازار خواهیم بود.
وی گفت: دولت و تمامی ارکان نظام مانند بانک مرکزی و قوه قضاییه ارزیابی خود از روند معاملات بورس را مثبت اعلام کردند و سرمایه‌گذاری در این بازار را منطقی می‌دانند. صادقین با تاکید بر ادامه روند صعودی شاخص بورس افزود: سهم‌هایی که به نسبت از رشد بازار جا ماندند و افزایش سرمایه دارند شاهد ورود نقدینگی بیشتری نسبت به سایر سهم‌ها خواهند بود.