اقتصاد بازار: رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: دولت ها متاسفانه به جای شکوفایی توانایی های بخش تولید، پول نفت را به صورت قرص مسکن تزریق کرده اند و این بخش های مختلف را معتاد کرده است.
محمدرضا برکتین در نشست انجمن ها و شعب خانه صنعت، معدن و تجارت استان با مدیرکل استاندارد استان ادامه داد: امروز در شرایطی که منابع مالی محدود شده است باید به توانایی خودمان تکیه کنیم.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید از مشاوران کمک بگیرد تا نقاط قوت و ضعف واحد خود را بشناسد، اظهار کرد: با تدبیر و عقل و خرد و کمک گرفتن از کارشناسان خبره می توانیم شرایط کنونی اقتصاد را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه باید از فرصت هایی که در پساتحریم ایجاد می شود، بهترین استفاده را کرد، گفت: ما نیاز داریم سرمایه گذاران خارجی بیایند و ایده و فکر نو بیاورند.
برکتین عنوان کرد: کشوری که جمعیت جوان زیادی دارد، نیازمند افراد خبره برای استفاده از این توان است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران هم در ادامه این نشست گفت: امسال در نشست سازمان جهانی کار، عمده تاکید بر حفظ و رشد صنایع کوچک و متوسط بود که وزارت خانه متولی در کشور ما هم باید این موضوع را در نظر داشته باشد.
سیدعبدالوهاب سهل آبادی با اشاره به مسایلی که این واحدها با آن روبرو هستند، گفت: موضوع مهمی که دولت باید الان به آن بپردازد رکود است.
رییس اتاق بازرگانی اصفهان حضور هیات های تجاری خارجی در ایران و اصفهان را مورد اشاره قرار داد و گفت: اکنون مهمترین مشکل ارتباطی ما با دنیا مربوط به مسایل بانکی است و سرمایه گذاران می گویند ما در تبادلات مالی با ایران با چالش مواجهیم که امیدواریم با اجرایی شدن برجام این تحریم ها هر چه زودتر رفع شود.
سهل آبادی تاکید کرد: اتاق بازرگانی و خانه صنعت و معدن باید زمینه را برای جذب سرمایه های خارجی فراهم کنند و برنامه ای برای ارایه به این هیات ها داشته باشند. دولت هم شرایط و زیرساخت ها را مهیا کند.
رییس انجمن صنایع همگن برق استان اصفهان هم در این جلسه عنوان کرد: نباید شرایط به گونه ای شود که مردم ما علیه صنعت خود بگویند جنس ایرانی نخرید.
سیدمحسن پورسعید گفت: به جای نابود کردن تولید داخل باید ببینیم چه کنیم که کیفیت بالا برود.
وی ادامه داد: اگر کیفیت محصولات بالا برود، باکی از آینده شرکت خود نخواهیم داشت و اداره استاندارد باید برای اجرایی کردن حداقل استانداردها، مورد حمایت قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان گفت: در صورت رعایت دستورالعمل های اداره استاندارد، کیفیت و به دنبال آن، بازارفروش واحدها تضمین می شود.
غلامحسین شفیعی با بیان اینکه استاندارد، میزان حداقل کیفیت است، گفت: کالا می تواند با کیفیت بالاتر از حد استاندارد هم تولید شود که برای صادرات باید کیفیت را از حد استاندارد بسیار بالاتر ببریم.
وی بیان کرد: یکی از وظایف انجمن های صنعتی باید این باشد که در مورد کیفیت محصولات صادراتی حساس باشند و جلوی صادرات با کیفیت پایین بایستند چراکه چنین کالاهایی باعث می شود بازارهای صادراتی خود را از دست بدهیم.
وی ادامه داد: انجمن ها باید به ما بگویند که این حد از استاندارد را قبول ندارند و استانداردها باید مطابق با کشورهای پیشرفته نوشته شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه توان پرسنلی ما از نظر تعداد محدود است و هر نیروی اداره استاندارد استان 150 واحد را پوشش می دهد و با این حجم کار، در سال چند بار می تواند به هر واحد سرکشی کند؟
وی ادامه داد: انجمن های صنعتی باید در کنترل کردن استاندارد محصولات تولیدی واحدهای زیرمجموعه خود، با اداره استاندارد همکاری کنند.