حمیدرضا عظیمیان با بیان اینکه کارخانه الکترودگرافیتی اردکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: فولادمبارکه با در اختیار گذاشتن منابع و امکانات خود، تمام حمایت و تلاش خویش را به‌کار خواهد بست تا کارخانه تولید الکترود گرافیتی اردکان هرچه زودتر به تولید برسد. وی در ادامه اظهار امیدواری کرد: تا سال آینده به پیشرفت‌های خوبی خواهیم رسید و ان شااله فاز نخست این کارخانه استراتژیک با همکاری فولاد مبارکه به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین تلاش خواهد شد نمونه‌های آزمایشی در سال جاری تولید گردد.

مختاری اردکانی، مدیر عامل شرکت نوین الکترود اردکان نیز در این بازدید ضمن تشریح فعالیت‌ها و ارایه گزارش اظهار داشت: ظرفیت تولید کارخانه سالانه ۳۰ هزار تن و قابل توسعه تا ۴۵ هزار تن است. به گفته وی، اشتغالزایی این کارخانه ۶۰۰ نفر به‌طور مستقیم و چهار هزار نفر به‌طور غیرمستقیم خواهد بود. مختاری اردکانی بیان نمود اهمیت طرح به این دلیل است که با افتتاح این واحد، صنعت فولاد کشور از واردات الکترود گرافیتی بی‌ نیاز خواهد شد. شایان ذکر است، کارخانه تولید الکترود گرافیتی در ١٥ کیلومتری شهر اردکان واقع شده است.

 

مشارکت فولاد مبارکه

در تولید الکترود گرافیتی

همچنین معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این ارتباط گفت: با توجه به اینکه در بخش پودر آلومینا و الکترود گرافیتی تحریم هستیم، پروژه های از سوی مجتمع فولاد مبارکه در زمینه تولید الکترود گرافیتی اجرا خواهد شد. همچنین این شرکت در زمینه توسعه فولاد هرمزگان مشارکتی جدی خواهد داشت. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه بخش معدن و صنایع معدنی سهمی 21 درصدی در صادرات کل کشور دارد، گفت: دو استراتژی توسعه و توانمندسازی در بخش معدن از سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است، از این رو ارتباط نزدیکی با تشکلها و بخش خصوصی برقرار شده است، تا علاوه بر اینکه در راستای بومی سازی تولیدات ، قطعات و تجهیزات حرکت می کنیم در زمینه دانش و فناوری نیز به توانمندی لازم دست پیدا کنیم.

خداداد غریب پور با بیان اینکه 3.98 درصد از معادن ایران کوچک مقیاس هستند، افزود: از آنجایی که 85 درصد سهم اشتغال معادن مربوط به معادن کوچک هستند که 65 درصد تولید را به خود اختصاص داده اند، روش های تامین مالی با کمک بانک مرکزی و بازار سرمایه در دستور کار قرار گرفته است. اشتغال حداقل 1000 نفری او با تاکید بر اینکه هدایت نقدینگی به سمت فعال سازی معادن و صنایع معدنی از برنامه های مهم امسال است، تصریح کرد: فعال سازی 150 معدن کوچک با سهم اشتغال حداقل 1000 نفری از مهمترین برنامه هایی است که در کنار فعال سازی و توسعه صادرات در اولویت قرار دارد. رئیس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه اکتشاف کشور تا دولت یازدهم 270 ھزار کیلومترمربع از مساحت کشور بوده است گفت: اکنون در دولت دوازدهم 300 ھزار کیلومتر مربع فعالیت جدید اکتشافی در دستور کار قرار گرفته است که در مجموع به ظرفیت 600 ھزار کیلومتر مربعی اکتشافات کشور نزدیک می شویم. او با تاکید بر اینکه برنامه اکتشافات معدنی در سال جدید با همکاری کنسرسیوم های بخش خصوصی انجام خواهد شد، تصریح کرد: برای اجرای این برنامه تاکنون موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت اخذ شده است، پس از اجرای طرح های اکتشافی تعیین ذخایر و عیار مواد معدنی اجرا خواهد شد. غریب پور با نگاهی به دیگر برنامه های اولویت دار کشور در بخش معدن تصریح کرد :  در شرایطی که پروژه های نیمه تمام سرمایه برده اند و الان سرمایه اولیه آنها خوابیده است در بلندمدت هزینه بازگشت سرمایه این واحدهای تولیدی چند برابر می شود، از این رو برای جلوگیری از غیراقتصادی شدن پروژه ها تکمیل و راه انداز آنها در سال جدید در دستور کار قرار گرفته است.

بومی سازی حلقه فناورانه فولاد

با کمک فولاد مبارکه

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در سال 98 حداقل 5.3 میلیارد دلار پروژه اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: این پروژهها در بخش های مختلف از جمله انتقال آب از خلیج فارس به استان های مرکزی کشور برای تامین آب مورد نیاز معادن و صنایع معدنی اجرایی خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه در بخش پودر آلومینا و الکترود گرافیتی تحریم هستیم، پروژه هایی از سوی مجتمع فولاد مبارکه در زمینه تولید الکترود گرافیتی اجرا خواهد شد. همچنین این شرکت در زمینه توسعه ای فولاد هرمزگان مشارکتی جدی خواهد داشت. او با تاکید بر پروژه های سنگان نیز از دیگر برنامه های اولویت دار کشور است، تصریح کرد: بهره مندی از حداکثر ذخایر معدنی برای ایجاد ارزش افزوده در راستای افزایش صادرات کالاھای غیرنفتی از برنامه هایی است که در سال جاری مورد توجه قرار داد. غریب پور تصریح کرد: ایران در حال حاضر به دهمین کشور بزرگ تولیدکننده فولاد تبدیل شده، همچنین در زمینه تولید سنگ آھن، مس و آلومینیوم رشد قابل ملاحظه ای داشته است.

بومی سازی الکترود گرافیتی

مواد اولیه مورد نیاز برای تولید الکترود گرافیتی ، کک سوزنی است که تولید با کیفیت بالای این محصول در انحصار کشور های معدودی است؛ از این رو برای بومی سازی الکترود گرافیتی، دستیابی به تولید کک سوزنی، اهمیت بالایی دارد که شرکت فولاد مبارکه در راستای بومی ساز آن قدم برداشته است، پیش از این معاونت فناوری ریاست جمهوری به منظور بومی سازی و توسعه دانش فنی و فرآیند تولید کک سوزنی و فرآوری خوراک آن فراخوانی با محور هایت گوگرد از قیر قطران زغال سنگ، فرایند تولید کک اسفنجی و کک سوزنی، و تولید QI زدایی از روغن ھای آروماتیکی سنگین، جداسازی ذرات کک سوزنی با استفاده از خوراک هایی که نیاز به کاهش گوگرد و ذرات جامد ندارند را انجام داده است. فولاد مبارکه، در پروژه کنسانتره سازی سنگان مشارکت دارد و استراتژی که از ابتدای سال برای خود تعریف کرده و حمایت هایی در افزایش تولید داشته است، تا جایی که علاوه بر افزایش ظرفیت واحدهای قدیمی، در راه اندازی بزرگ ترین پروژه کنسانتره سازی کشور به ظرفیت 5 میلیون تن حداکثر اقدام لازم را بکار گیرد تا زودتر وارد فرایند تولید شود. پیش از این شرکت فولاد مبارکه در سال 96 واحد گندله سازی را با سرمایه گذاری ھزار میلیارد تومان محقق کرد که برای اجرای آن 200 میلیارد تومان در حوزه زیرساخت های آن نیز سرمایه گذاری کرده است