مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع¬دستی استان اصفهان گفت: نوع گردشگرانی که امروز وارد اصفهان می شوند،گردشگران فرهنگی،تاریخی و طبیعی هستند و در میان آنها گردشگران اروپایی رشد چشمگیرتری نسبت به دیگر کشورها داشته¬اند و ما می توانیم در این استان بر روی انواع گردشگری طبیعی، ورزشی، سلامت، تاریخی و طبیعی سرمایه گذاری کنیم، چراکه استان اصفهان در تمام این زمینه-ها در کشور پیشرو بوده و هست و قابلیت اجرایی آن را به دلیل وجود مکان¬های خاص دارد.
الهیاری در گفت¬و¬گو با اقتصاد بازار اظهار کرد: گردشگری در یکسال گذشته شرایط متفاوتی پیدا کرده است به طوری که بحث ورود گردشگر خارجی به کشور چشمگیر بوده است و در چند ماه اخیر با افزایش گردشگر در اماکن تاریخی روبه¬رو بوده ایم.
وی افزود: نوع گردشگرانی که امروزه وارد اصفهان می شوند گردشگران فرهنگی،تاریخی و طبیعی هستند و در میان آنها گردشگران اروپایی رشد چشمگیری تری نسبت به دیگر کشورها داشته¬اند به¬طوری که در مهرماه سالجاری اکثر تورهایی که وارد اصفهان شده¬اند اروپایی بودند و اقامت هتل¬های چهار و پنج ستاره شهر اصفهان نیز، تا پایان امسال تکمیل است و تا نیمه اول سال آینده نیز تمام هتل های چهار و پنج ستاره شهر رزور شده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه امروز که روزنه¬ها باز شده است و شرایط مطلوب برای گردشگری پیش آمده است و نور امید بیش از پیش در این زمینه می درخشد باید کاری کرد، ادامه داد: ما می توانیم در این استان بر روی انواع گردشگری طبیعی، ورزشی، سلامت، تاریخی و طبیعی سرمایه-گذاری کنیم چراکه استان اصفهان در تمام این زمینه ها در کشور پیشرو بوده و هست و قابلیت اجرایی آن¬را به دلیل وجود مکان های خاص دارد.
الهیاری تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک نهاد دولتی و حاکمیتی است و نقش پشتیبانی از امروز گردشگری را باید به عهده بگیرد و این بخش خصوصی است که در این زمینه باید میدان¬دار باشد که خوشبختانه در ماههای گذشته در بخش زیرساختها با تقاضاهای خوبی از بخش خصوصی مواجه بوده ایم و به همین دلیل از طرف سازمان برای اجرایی ایتن تقاضاها زمینه سرمایه¬گذاری عمده فراهم شده است.
وی اضافه کرد: مردم و بخش خصوصی تمایل بسیار زیادی برای بخش گردشگری داشته¬اند و برای تبدیل و تغییر کاربری¬ها برای فضاهای کوچک تاریخی به هتل آمادگی خود را نشان داده¬اند، اما با توجه به چشم انداز برنامه بیست ساله و اهداف سندهای بالادستی و کلان نظام کار برای زیر ساخت گردشگری باید بسیار فراتر از این فعالیت ها باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر پنجاه و یک طرح و پروژه شاخص در خصوص گردشگری تدوین شده است، که سرمایه گذاری¬های عمده برای آن انجام شده است و زمانی که می بینیم بحث گردشگری در برنامه ششم توسعه در اولویت قرار گرفته درمی یابیم که اسناد بالادستی و راهبردهای نظام نیز گردشگری را مورد توجه جدی قرار داده است.
الهیاری با اشاره به اینکه نباید سرمایه گذار در بخش گردشگری را در پیچ و خم کارهای اداری گیر بیندازیم، گفت: خوشبختانه در اصفهان این عزم وجود دارد که با حضور دفتر وزارت خارجه زمینه برقراری پروازهای مستقیم در اصفهان فراهم شود و آژانس های بین المللی حاضر در کشور نیز در تبلیغات خود اصفهان را از طریق رایزنی هایی که انجام می دهند بیش از پیش نمایش دهند.
وی ادامه داد: اصفهان باید به صورت یک پکیج جداگانه از پکیج کل کشور به جهان معرفی شود چراکه اصفهان قابلیت یک پکیج کامل را با وجود این همه آثار دارد که دنبال آن هستیم که اطلاع رسانی و تبلیغات که یکی از ضعف های ما در بحث گردشگری است را بهبود ببخشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه باید توسعه هتل در اصفهان یکی دیگر از اولویت های ما باشد، گفت: امروز اصفهان در حالت عادی ده¬هزار تخت و در حالت پیک خود دوازده¬هزار تخت، می تواند در اختیار گردشگران بگذارد و با عملیات¬هایی که در حال انجام است نزدیک به سه هزار تخت دیگر نیز اضافه خواهد شد.
الهیاری ادامه داد: در بحث هتل سازی نیز ده تقاضا به ما رسیده است که در حال بررسی آنها هستیم و تبدیل خانه¬های تاریخی به هتل نیز مورد توجه جدی ما قرار دارد و گردشگران خارجی نیز علاقه خود را به چنین مکان¬هایی با استقبال خود نشان داده اند.
وی خاطرنشان کرد: در آخرین سفر ریلی که گردشگران خارجی با قطار وارد اصفهان شدند بسیاری از مدیران آژانس های گردشگری حضور داشتند که با آنها تعامل و ارتباط بر قرار کردیم و از آنها کمک گرفتیم که اصفهان و ایران را در تبلیغات خود درست و به جا معرفی کنند و از تمام قابلیت آنها صحبت به میان آورند.