• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 5 اسفند 1404, 7 رمضان 1447, Tuesday 24 February 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 18123
منتشر شده در شنبه, 20 آذر 1400 08:04
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
چرا شیبا و تتر در کشور همسایه محبوب شدند؟

هجوم به رمزارزها در ترکیه

توضیحات

بی‌ثباتی‌های سیاسی و اقتصادی در ترکیه، وضعیت بحرانی در این کشور ایجاد کرده است. پس از افت ۵۰درصدی ارزش لیر ترکیه در سال جاری میلادی، سرمایه‌گذاران خرد این کشور به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی خود هستند. به علت گرانی و سختی نگهداری برخی از دارایی‌های ضد تورمی، مردم به سمت نگهداری توکن‌های ارزان‌قیمت بازار رمزارزها هجوم برده‌اند.

درحالی که بیت‌کوین زیر محدوده ۵۰ هزار دلار درحال معامله است، معامله‌گران در ترکیه از ترس تورم، سرمایه خود را عمدتا به شیبا اینو و تتر تبدیل می‌کنند. تورم ترکیه در ماه نوامبر به ۱۳/ ۲۱ درصد رسید که بالاترین میزان در سال جاری میلادی است. اما چرا مردم ترکیه شیبا و تتر را به بیت‌کوین ترجیح می‌دهند؟شش ماه پی‌درپی است که نرخ تورم در ترکیه درحال رشد است و در ماه اخیر عدد ۳/ ۲۱ به ثبت رسیده است که بسیار بیش از پیش‌بینی تحلیلگران اقتصادی بوده است. این موضوع درحالی رخ داده که تورم سالانه اکتبر نیز ۹/ ۱۹ درصد بوده است. در ماه نوامبر تورم ماهانه در ترکیه ۵۱/ ۳ درصد بوده درحالی که ۲۰ اقتصاددان پیش‌بینی کرده بودند نرخ تورم به‌طور متوسط ۳ درصد باشد.

درحال حاضر تورم ترکیه به بیشترین میزان ۳ سال اخیر رسیده و افزایش پی‌درپی تورم و سیاست‌های نامناسب اردوغان افق تورم ترکیه را در هاله‌ای از ابهام فروبرده است. در کنار تورم ترکیه، تورم جهانی نیز باعث شده است که شرایط برای مردم ترکیه سخت‌تر شود. بر اساس داده‌های ارائه شده از سوی بلومبرگ، تورم مواد خام ۶/ ۵۴ درصد بوده و تورم مواد غذایی که تقریبا یک چهارم سبد مصرفی خانوار را تشکیل می‌دهد حدود ۱۱/ ۲۷ درصد بوده است. تمام این عوامل تورمی، مردم ترکیه را به این سمت حرکت داده تا جهت حفظ ارزش دارایی‌های خود، به ابزار حفظ ارزش و ضد تورمی روی‌ آورند. یکی از اصلی‌ترین دارایی‌هایی که صندوق‌های پوشش ریسک در زمان تورم ایجاد شده در نتیجه شیوع ویروس کرونا به سراغ آن رفتند، بیت‌کوین بود. بیت‌کوین به عنوان نخستین و بزرگ‌ترین رمزارز بازار رمزارزها به نظر گزینه خوبی برای حفظ ارزش دارایی‌ است. اما آمارها نشان می‌دهد که مردم ترکیه به جای بیت‌کوین، به سراغ آلت‌کوین‌ها رفته و عمدتا نیز تتر و شیبا خریداری می‌کنند. آمار معاملات بایننس در ترکیه نشان می‌دهد درحالی که حجم معاملات بیت‌کوین به لیر ۹۱۸ میلیون دلار بوده است، حجم معاملات شیبا به لیر بیش از ۵ برابر این میزان یعنی ۲۶/ ۵ میلیارد دلار و حجم معاملات تتر به لیر ۵۸/ ۵ میلیارد دلار بوده است. صابری آیگون، یک تاجر پارچه و معامله‌گر بازار رمزارزها در ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری Coin Desk گفت: ‌تورم رسمی اعلام شده ۲۱ درصد است، ولی آنچه در سطح بازار و بین مردم احساس می‌شود، تورمی بیش از ۵۰ درصد است‌. به گفته وی اولویت اول مردم طلا و اولویت دوم هم دلار است. پس از خرید طلا و دلار، اولویت مردم ترکیه خرید توکن‌های ارزان‌قیمت مانند SHIB، VET و XRP است. علت عدم تمایل خریداران ترکیه به خرید بیت‌کوین، گران بودن آن است.

 

شیبا با تعداد توکن‌های بسیار زیاد برابر با یک کوادریلیون عددی در مقایسه با رمزارزهای دیگر به‌شدت ارزان است. ارزش هر توکن شیبا نسبت به لیر ترکیه برابر با ۰۰۰۴۹/ ۰ است درحالی که برای هر بیت‌کوین باید حدود ۶۸۶ هزار لیر پرداخت شود. اگرچه درحال حاضر معامله با رمزارزها در ترکیه ممنوع است، ولی مالکیت و در اختیار داشتن رمزارز جرم نیست، ولی باتوجه به محبوبیت روزافزون تتر در ترکیه، احتمال افزایش حساسیت نهادهای قانون‌گذار به این رمزارز بیشتر خواهد شد. علت این امر آن است که استفاده از رمزارزها به عنوان یک راه غیربانکی فرار سرمایه می‌تواند به‌شدت به آبروی اقتصاد ترکیه صدمه وارد کند. اما ترکیه تنها کشوری نیست که سرمایه‌گذاران خرد برای حفظ ارزش دارایی به رمزارزها پناه آورده‌اند. در هند نیز مردم به سمت خرید رمزارزهای ارزان قیمت مانند شیبا و دوج‌کوین روی آورده‌اند و ریسک این رمزارزهای بدون پشتوانه می‌تواند به‌شدت به سرمایه این افراد آسیب وارد کند. 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

هم‌افزایی هوشمند؛ آینده‌ای درخشان برای صنعت
کشف دخانیات ۲۵ میلیاردی قاچاق در اصفهان
برگزاری ایران اکسپو ۱۴۰۵ در خرداد سال آینده
۷۵ درصد حجم بارش‌های کشور تبخیر می‌شود
کیش؛ سکوی تثبیت برند صنعتی اصفهان
آفتاب شرق؛ الگویی برای بومی‌سازی انرژی خورشیدی
خط بخار اختصاصی كوره بلند یك ذوب آهن اصفهان احداث شد
تلاش ذوب آهن اصفهان برای رسیدن به دوران طلایی؛
سامانه یکپارچه مدیریت شوراهای شهرهای استان رونمایی شد
صاحب تكنولوژی شدن یكی از مأموریت‌های گروه فولاد مباركه
تمركز گروه فولاد مباركه بر توسعه زیرساخت‌های دانشی با راه‌اندازی پارك تخصصی فناوری و نوآوری فولاد
دست‌یابی به رکورد بازده‌وزنی جدید در ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه
اعتراف به یک خلأ تاریخی در مدیریت مهم‌ترین میدان جهانی ایران
تصمیم‌های پرهزینه، مخزن‌های خالی
رکورد 45 سالۀ احداث نیروگاه برق شکست
چماق جنگ بر سر بورس
تعرفه‌هاي ترامپ زير تيغ كنگره
کمای صنعت در اقتصاد ایران
226هزار مترمربع به فضای آموزشی استان اضافه شده است
تولید ورق پر استحکام S۶۵۰MC در فولادسبا
الگوی نوین سرمایه‌گذاری کارکنان؛ فولاد مبارکه طلایه‌دار مشارکت اجتماعی در توسعه انرژی
تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر شفافیت توزیع کود شیمیایی
پرداخت بخش دیگری از مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان
شریح اقدامات شاخص منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران در سال ۱۴۰۴ به مناسبت ایام دهه مبارك فجر
ساماندهی سیستم حفاظت کاتدی ایستگاه‌های تقویت فشار گاز پتاوه
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا