• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: پنجشنبه 29 آبان 1404, 29 جمادی‌الاول 1447, Thursday 20 November 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 25001
منتشر شده در شنبه, 29 دی 1403 07:54
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
کامودیتی‏‏‌ها سقف‏‏‌های قیمتی را شکستند؛

بازارهای کالایی چشم‏‏‌انتظار ترامپ

توضیحات

بازارهای کالایی در آستانه روی کار آمدن دونالد ترامپ در کانال صعودی قرار گرفتند؛ این در حالی است که تحلیلگران معتقدند سیاست‏‏‌های محرک چین در سال نو میلادی به نتیجه رسیده و میزان تقاضا از طرف چینی‏‏‌ها برای فلزات اساسی افزایش یافته است؛ از این‌رو سنگ‏‏‌آهن به بالاترین قیمت دوهفته اخیر خود رسیده، مس نیز از سقف قیمتی دوماه گذشته عبور کرده است. از طرفی آتش‏‏‌بس در منطقه خاورمیانه ریسک ژئوپلیتیک را کاهش داده است که این موضوع موجب فعال‏‏‌تر شدن واحدهای تولیدی بزرگ در این منطقه و افزایش تقاضا برای انواع کامودیتی‏‏‌ها می‌شود.  

نسیم نوحه خوان : شاخص برنت روز جمعه ۱۷ژانویه به حدود ۸۱.۶دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت و به سمت چهارمین افزایش هفتگی متوالی حرکت کرد. کاهش قیمت یک‌شبه نفت در روز ۱۶ژانویه به دلیل گمانه‌‌‌زنی‌‌‌ها مبنی بر اینکه ترامپ رئیس‌جمهور منتخب ممکن است تحریم‌‌‌های صادرات انرژی روسیه را به عنوان بخشی از تلاش‌‌‌های دیپلماتیک برای حل تنش‌‌‌ها بین روسیه و اوکراین کاهش دهد، رقم خورد. گزارش‌‌‌های مربوط به آتش‌‌‌بس در خاورمیانه نیز ریسک ژئوپلیتیک را کاهش داده است. با این حال، بازار نفت همچنان از نگرانی‌ها در مورد تاثیر تحریم‌‌‌های ایالات‌متحده بر جریان انرژی روسیه، کاهش ذخایر ایالات‌متحده و تقاضای سوخت گرمایشی زمستانی حمایت می‌کند. علاوه بر این، کاهش بالقوه نرخ بهره فدرال‌رزرو پس از آخرین آمار تورم که نشانه‌‌‌هایی از کاهش را نشان داد، می‌‌‌تواند فعالیت اقتصادی را تحریک کند که به نوبه خود ممکن است تقاضای انرژی را افزایش دهد.

سنگ‌‌‌آهن قیمت دو هفته را شکست

قیمت سنگ‌آهن با عیار ۶۲‌درصد اواسط ژانویه به بالای ۱۰۰دلار به ازای هر تن رسید و در بحبوحه خوش‌بینی بازار در مورد اقدامات محرک بالقوه پکن به بالاترین سطح دوهفته اخیر رسید. وزارت بازرگانی چین برنامه‌‌‌های خود را برای افزایش مصرف و تثبیت تجارت خارجی و سرمایه‌گذاری در سال‌جاری اعلام و از این برنامه حمایت کرد. علاوه بر این، داده‌‌‌ها نشان می‌دهد که واردات سالانه ماده فولادی چین در سال گذشته به رکورد ۱.۲۴میلیارد تن رسیده است. محموله‌‌‌های سالانه فولاد از این کشور نیز به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۵ و در مجموع به ۱۱۰.۷میلیون تن رسیده است. با این حال، نگرانی‌ها در مورد تعرفه‌‌‌های احتمالی جدید در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، می‌‌‌تواند با ایجاد اختلال در صادرات چین، بر بازار تاثیر بگذارد. قیمت‌های آتی سنگ‌‌‌آهن در روز پنج‌شنبه با حمایت از کاهش محموله‌‌‌های یک تولیدکننده بزرگ و انتظارات فزاینده برای کاهش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو به دنبال داده‌‌‌های پایین‌‌‌تر از نرخ تورم ایالات‌متحده، به بالاترین حد خود در چهار هفته اخیر رسید. پرمعامله‌‌‌ترین قرارداد سنگ‌آهن ماه مه در بورس‌کالای دالیان چین (DCE) معاملات روزانه را با ۱.۹۲‌درصد افزایش به ۷۹۷یوآن به ازای هر تن پایان داد که بالاترین میزان از ۱۸دسامبر ۲۰۲۴ است.

سنگ‌آهن معیار فوریه در بورس سنگاپور با ۱.۸۷‌درصد افزایش به ۱۰۲.۴۵دلار در هر تن رسید که بالاترین میزان از ۱۹دسامبر است. همچنین حمایت از مواد کلیدی فولادسازی، دلار ضعیف‌‌‌تر آمریکا بود که باعث می‌شود کالاهای دلاری برای دارندگان ارزهای دیگر ارزان‌‌‌تر شوند. علاوه بر این، به گفته تحلیلگران، افزایش احتمالی تولید شمش، با نشانه‌‌‌هایی از افزایش تقاضای سنگ معدن در هفته‌‌‌های آینده از قیمت‌ها حمایت کرد. کانتری گاردن که زمانی برترین توسعه‌‌‌دهنده چین از نظر فروش بود، گفت که انتظار دارد زیان سالانه کمتری را برای سال ۲۰۲۴ گزارش کند؛ چراکه توسعه‌‌‌دهنده برای احیای تجارت خود تلاش می‌کند. به گفته تحلیلگران، سایر مواد فولادسازی در DCE با افزایش زغال‌سنگ کک و کک به ترتیب ۳.۸۳ و ۳.۴۵‌درصد رشد کردند؛ چراکه برخی از معامله‌‌‌گران موقعیت‌‌‌های فروش کوتاه را نقد کردند. موج اخیر افزایش قیمت‌ها عمدتا از بهبود انتظارات برای مصرف فولاد ناشی از احساسات کلان سود می‌‌‌برد. انتظارات ذخیره‌‌‌سازی مجدد باعث تشدید نوسان قیمت در میان موجودی کم فولاد شد.

2

فتح بهای دوماه اخیر مس

معاملات آتی مس روز جمعه به بیش از 4.42دلار به ازای هر پوند افزایش یافت و به بالاترین سطح خود طی دوماه اخیر رسید و دومین افزایش هفتگی متوالی در میان انتظارات افزایش تقاضا در مصرف‌کنندگان برتر جهان را به ثبت رساند. داده‌‌‌های جدید نشان می‌دهد که تولید صنعتی چین در ماه دسامبر بسیار بیشتر از حد انتظار افزایش یافته است، در حالی که شاخص‌‌‌های قوی‌‌‌تر در اقتصاد گسترده‌‌‌تر، خوش‌بینی را تایید می‌کند که وعده‌‌‌های محرک از سوی پکن تاثیر بیشتری بر هزینه‌‌‌ها دارد. این همزمان با داده‌‌‌هایی بود که نشان می‌دهد واردات مس خام در ماه دسامبر به بالاترین حد در 13ماه گذشته رسیده است؛ افزایش سالانه نزدیک به 18‌درصد که نشان می‌دهد پالایشگاه‌‌‌ها در حال پر کردن مجدد موجودی‌‌‌ها در پس‌‌‌زمینه سفارش‌‌‌های بیشتر هستند. با تلاش شرکت‌های خارجی برای کاهش تعرفه‌‌‌های بالقوه دولت جدید آمریکا، صادرات از این کشور نیز افزایش یافت. در سمت عرضه، شیلی پیش‌بینی تولید مس خود را اصلاح کرده است و اکنون انتظار دارد تا سال 2034 به 5.54میلیون تن برسد که از پیش‌بینی قبلی 6.34میلیون تنی کمتر است.

 

همچنین بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد معاملات آتی آلومینیوم به بیش از 2630دلار به ازای هر تن افزایش یافت که این افزایش از زمان رسیدن به کمترین میزان چهارماهه یعنی 2490دلار در 6ژانویه، در نهایت تحت‌تاثیر انتظارات کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان کلیدی بود. کمیسیون اروپا محدودیت‌هایی را برای واردات آلومینیوم اولیه از روسیه در بسته تحریم‌‌‌های آتی خود در نظر گرفت و فاز خروج فلز از این کشور را تثبیت کرد؛ چراکه تولیدکنندگان متعددی از خرید کالاهای روسی پس از آغاز جنگ با اوکراین در سال 2022 خودداری کردند. انتظارات افزایش تولید چین به رکورد بالای 43میلیون تن در سال 2024 به این معنی است که تولید در سال‌های آینده کاهش خواهد یافت؛ همان‌طور که پکن سقف آن را محدود کرده است. در سمت تقاضا، تامین مالی کل و وام‌‌‌های جدید یوآن در چین در دسامبر بیش از حد انتظار افزایش یافت که نشان می‌دهد محرک‌‌‌های پولی تهاجمی که دولت این کشور تصویب کرده بود، شروع به تاثیرگذاری بر تقاضای اعتبار کرده است.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

ضرورت تشکیل خانه احزاب در استان های مختلف
پروژه عظیم« FRW» در پالایشگاه نفت سپاهان افتتاح شد
فراخوان شرکت در چهارمین «پرسش شادابی» ویژه دانش‌آموزان، اولیاء و مربیان
علویجه در مسیر تحول؛ تفرجگاه چهارکوه به قطب اکوتوریسم کشور تبدیل می‌شود
افتتاح فاز نخست پروژه FRW پالایشگاه نفت سپاهان
بررسی راهکارهای توسعه صادرات در بخش تعاون
قابلیت کشت 200هکتار اراضی ملی در نتیجه طرح های کنترل سیلاب
آخرین آرزوی ممکن جوانان
وضعیت بحرانی موتور صنعتی اروپا
تناقض در بازار خودرو
وقتی مزیت پاشنه‌‌آشیل می‌شود
تدبیر برای عبور از بحران آب
بورس و دلار؛ بازی باخت-باخت
افشای اطلاعیه بسیار مهم نفت سپاهان بر روی سامانه کدال؛
فولاد مبارکه یکی از نقاط امیدآفرین صنعت کشور است
استاندار اصفهان، برگزیده ملی «جوانی جمعیت» شد
نظام بانکی باید شریک باشد، نه ناظر
۲.۵ میلیون راس دام در اصفهان علیه بیماری «تب برفکی» واکسینه شدند
رفع بخش عمده ای از مشکلات پروژه عظیم «خورشید شهر»
ثبت سه رکورد تولید درکارگاه های نورد ذوب آهن اصفهان
کلنگ پروژه «پارکینگ مکانیزه مشارکتی میدان شهدا» بر زمین می خورد
سی و هشتمین نشست کمیسیون فناوری و اطلاعات شهر هوشمند
هفته نکوداشت خورزوق، فرصتی برای حفظ هویت و میراث ملموس و ناملموس
رنگ نو بر زنجیره ارزش جهانی فولاد ورق رنگی صنعت فولاد جهان در حال عبور از مرزها
«تأکید دادستان اصفهان بر دقت در صدور قرارها به ویژه قرارهای منتهی به بازداشت»
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا