• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 31 تیر 1404, 26 محرم 1447, Tuesday 22 July 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 25603
منتشر شده در سه شنبه, 01 مرداد 1404 07:02
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل

افزایش ۵۳ درصدی قیمت کالاهای اساسی

توضیحات

طبق آخرین گزارش رسمی مرکز آمار ایران، بسیاری از کالا‌های اساسی در سبد خانوار، از گوشت گرفته تا حبوبات، خشکبار و لبنیات در یک‌سال اخیر، از خرداد ماه سال ۱۴۰۳ تا اوایل تیرماه سال جاری، از ۱۰ تا۲۰۰ درصد گران‌تر شده‌اند، آمار‌ها نشان می‌دهد رکورد افزایش قیمت اقلام اساسی در یک‌سال اخیر مربوط به حبوبات بوده که در این مدت چیزی حدود ۹۰ تا ۲۰۰ درصد گران شده‌اند.

فاطمه سادات مرتضوی: داده‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد قیمت کالا‌های اساسی سفره خانواده طی یک‌سال اخیر یعنی از انتهای خردادماه 1403 تا انتهای خرداد امسال به طور میانگین حدود 53 درصد افزایش داشته است. این افزایش قیمت‌ها اغلب دامن همه گروه‌های غذایی از حبوبات تا گوشت و لبنیات را گرفته و قیمت آن‌ها هرکدام از 50 تا 200 درصد گران شده است.

البته افزایش قیمتی که مختص به یک سال نبوده و در یک ماه اخیری که ایران درگیر یک جنگ 12روزه با رژیم صهیونیستی بود با وجود وفور ذخایر کالا‌های اساسی در این دوره، بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی از اقلام اساسی سفره خانوار، افزایش قیمت عجیبی را پشت سر گذاشته‌اند؛ از جمله برنج، لبنیات، شیر خشک و... که حداقل 10 تا 30 درصد فقط در یک ماه گران شده‌اند. 

افزایش 53 درصدی قیمت کالا‌های اساسی 

طبق آخرین گزارش رسمی مرکز آمار ایران، بسیاری از کالا‌های اساسی در سبد خانوار، از گوشت گرفته تا حبوبات، خشکبار و لبنیات در یک‌سال اخیر، از خرداد ماه سال 1403 تا اوایل تیرماه سال جاری، از 10 تا200 درصد گران‌تر شده‌اند، آمار‌ها نشان می‌دهد رکورد افزایش قیمت اقلام اساسی در یک‌سال اخیر مربوط به حبوبات بوده که در این مدت چیزی حدود 90 تا 200 درصد گران شده‌اند. از گروه حبوبات، لوبیا چیتی در صدر همه کالا‌ها افزایش قیمت 200 درصدی را در یک‌سال اخیر ثبت کرده است و از کیلویی 115 هزار تومان به 350 هزار تومان به ازای کیلوگرم رسیده است. در رتبه دوم پس از حبوبات، بیشترین افزایش قیمت مربوط به گروه لبنیات است که از به طور میانگین 70 درصد افزایش قیمت داشته‌اند، عمده افزایش قیمت‌های این گروه از مواد غذایی از 40 تا 95 در طول یک‌سال بوده است.
از این گروه نیز کره پاستوریزه حدوداً 90درصد افزایش قیمت داشته و طبق داده‌های مرکز آمار ایران، از 32 هزارتومان در سال 1403 به 62 هزار تومان در خرداد 1404 رسیده است. قیمت برنج ایرانی در یک‌سال اخیر نیز به طور میانگین 83 درصدی رشد داشته و حداقل 100 هزار تومان به ازای هر کیلو‌گرم به قیمت آن افزوده شده است. در رده سوم بیشترین گرانی‌ها، در یک سال اخیر، انواع برنج ایرانی و خارجی بوده که از 40 تا 80 درصد گران‌تر شده است. در همین راستا از افزایش قیمت انواع آجیل و خشکبار هم نمی‌توان به راحتی گذر کرد، انوع خشکبار در یک‌سال اخیر حدوداً بین 20 تا 40 گران‌تر شده‌اند. 

ثبات نسبی قیمت گوشت و ماهی

طبق داده‌های مرکز آمار ایران، برخلاف حبوبات و برنج، اقلام پروتئینی از تخم‌مرغ گرفته تا انواع گوشت گوساله و گوسفند، در یک سال اخیر کمترین افزایش قیمت را در بین ۵۵ قلم از اقلام اساسی سفره خانوار داشته‌اند. گرچه در سال‌های اخیر گوشت، مرغ و ماهی جزء اقلام گران‌قیمت در سبد کالای خانوار محسوب می‌شوند، اما افزایش قیمت این اقلام برای گوشت گاو و گوساله ۹ درصد، گوشت گوسفند ۱۲ درصد، کنسرو ماهی تن ۱۲ درصد، ماهی قزل‌آلا ۲۲ درصد و مرغ ۲۶ درصد بوده است.

برنج در صدر افزایش قیمت‌ها

بررسی‌های میدانی و فضای مجازی نشان می‌دهد در یک ماه اخیر، قیمت برنج در شرکت‌های مختلف به‌طور میانگین ۳۰ درصد افزایش داشته است. البته در برخی برندها، افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصدی نیز مشاهده شده است. در همین راستا، برنج برند گلستان از قیمت ۲۹۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در خردادماه سال جاری به ۴۳۹ هزار تومان در ۲۹ تیرماه افزایش یافته است؛ یعنی حدود ۵۰ درصد افزایش در یک ماه! از آنجایی که نمی‌توان به‌راحتی از این موضوع گذشت، نمایندگان مجلس در ۲۹ تیرماه خواستار ورود کمیسیون کشاورزی به موضوع افزایش قیمت برنج شدند.
اما در این میان، برخی برندها افزایش‌های عجیب‌تری در یک ماه اخیر داشته‌اند که نمی‌توان به‌سادگی از آن‌ها عبور کرد. برای مثال، قیمت برنج نیم‌دانه هاشمی (اصل گیلان) از ۸۸ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در خردادماه به ۱۵۰ هزار تومان تا ۲۷ تیرماه سال جاری رسید که حکایت از افزایش قیمت ۷۰ درصدی دارد.
در رده بعدی بیشترین افزایش قیمت در یک ماه اخیر، برنج طارم عطری ممتاز مازندران قرار دارد که قیمت آن به ازای هر کیلوگرم از ۲۴۰ هزار تومان به ۳۸۰ هزار تومان در تیرماه امسال رسیده و ۶۰ درصد گران‌تر شده است.
شرکت دیگری که قیمت خود را در این مدت افزایش داده، شرکت «‌خاطره» است که قیمت هر کیسه ۱۰ کیلوگرمی آن از ۵۷۰ هزار تومان به ۸۷۰ هزار تومان رسیده که نشان از افزایش ۵۰ درصدی این برند دارد. این شرکت نیز پس از حواشی ایجاد شده در رسانه‌ها در روز ۲۸ تیرماه، تا حدی قیمت خود را کاهش داد.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

اقتصاد ۱۴۰۵ در سه سناریو
سبزپوشی پرابهام بورس
هوش مصنوعی؛ بازیگر تحول‌آفرین معدن
افزایش ۵۳ درصدی قیمت کالاهای اساسی
مطالبه‌گری در استانبول
نجات اقتصاد با تصميم‌هاي سخت
بهره‌برداری از پروژه‌های هوشمندسازی شهرداری اصفهان
تعمیق بحران زیرپوستی بورس
خطر طبقاتی شدن‌آب
چالش‌های گره‌خورده اقتصاد ایران
فساد ساختاری، زخم پنهان
ایرانی‌ها واقعا کم کار می‌کنند؟
هزینه‌های پنهان یک سیاست ناکارآمد
جهان انرژي در آستانه گذار يا گرفتار تكرار؟
سفره خانوار زير تيغ تورم
بنگاه‌ها در عصر آماده‌باش
بلیت پرواز اربعین ارزان شد؟
چراغ سبز به بخش‌خصوصی
کابوسی به نام فیلترینگ
رشد ۳ رقمی گردشگری عربستان
اجرای طرح های تحول بیستگانه با تمرکز بر تامین منابع و تحول دیجیتال
همكاری بانك رفاه كارگران و ذوب آهن اصفهان با ابزارهای نوین تامین مالی
کاهش ۵۰ درصدی متقاضیان قرعه‌کشی خودرو
بازار خودرو در کما
بازارهای مالی با نگاه جدید
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا