• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: جمعه 16 خرداد 1404, 9 ذی‌الحجه 1446, Friday 6 June 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 10292
منتشر شده در دوشنبه, 11 آذر 1398 01:01
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
بازگشت سریع قیمت دلار؛

حرکت خلاف جهت نرخ‌ها

توضیحات

یکشنبه ۱۰ آذرماه ۱۳۹۸ نرخ‌ها در بازار طلا و ارز پایتخت در معاملات اولیه روی مدار نزولی حرکت کردند، اما بعد از گذشت ساعتی بازار وارد سیر صعودی شد و نرخ‌ها چند سطح مقاومتی را پشت سر گذاشتند. امروز دلار آزاد ابتدا تا محدوده ۱۲۴۰۰ تومانی هم عقب‌نشینی کرد اما عصر یکشنبه در محدوده ۱۲۷۰۰ تومانی ثبت شد. همچنین سکه طرح جدید که تا ۴ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان پایین رفته بود، در دمعاملات پایانی در میانه کانال ۴.۴ میلیون تومانی قیمت خورد. همچنین مثقال طلای آبشده مرز روانی ۱.۹ میلیون تومانی را باقدرت پشت سر گذاشت و تا رقم یک میلیون و ۹۲۵ هزار تومان پیشروی کرد.  

 در دومین روز هفته، قیمت دلار برای دقایقی به زیر سطح  12 هزار و 500 تومانی رفت ولی به سرعت از آن بازگشت. در ابتدای روز یک شنبه اوضاع بازار کاملا به سود کاهشی ها رقم می خورد؛ فروش ها در بازار زیاد شده بود و قیمت تا محدوده 12 هزار و 450 تومانی پایین رفت که 70 تومان کمتر از روز شنبه بود. علی رغم این افت، به یکباره میزان خریدها در بازار بالا گرفت و شاخص ارزی بار دیگر از سطح مقاومتی عبور کرد. ساعت 4 بعدازظهر روز دوم هفته هر دلار در بازار با قیمت 12 هزار و 700 تومان به فروش می رسید که افزایشی 180 تومانی نسبت به روز کاری قبل داشت.

 

تغییر الگوی رشد قیمتی دلار

به گزارش اقتصادنیوز؛اکثر تحلیل گران فنی بازار عنوان می کنند، الگوی رشد قیمتی دلار در دو هفته اخیر با گذشته تفاوت دارد. در واقع در 14 روز اخیر رشد قیمت دلار همواره با اصلاح قیمت همراه بوده است؛ به عنوان مثال، دو هفته قبل زمانی که قیمت دلار به یکباره با پرش به سکوی 12 هزار و 800 تومانی مواجه شد، به یکباره با افزایش فروش ها مواجه شد و به انتهای کانال 11 هزار تومانی بازگشت. پس از آن اصلاح، افزایش دوباره قیمت دلار در روزهای اخیر تا سطح 12 هزار و 700 تومانی ادامه یافت و این بار قیمت تا محدوده 12 هزار و 400 تومانی عقب گرد کرد و بار دیگر در مسیر افزایشی قرار گرفت. این در حالی است که برخی معامله گران باور دارند الگوی رشد قیمت دلار در سال 97 عمدتا هیجانی و توام با خریدهای گسترده بود که اجازه اصلاح قیمت به معامله گران را نمی داد.

به گفته برخی فعالان، افزایش قیمتی اخیر حکایت از آن دارد که رشد قیمت کمتر به واسطه هیجانات است و از یک سرعت آرام توام با توقف پیروی می کند. طیفی از معامله گران در بازار حضور دارند که به طور سنتی معتقدند افزایش قیمتی که با اصلاح همراه نباشد، از پشتوانه محکمی برخوردار نیست و حتی اصطلاحا برخی به آن رشد حباب دار می گویند؛ به این معنی که این رشد هر لحظه ممکن است بترکد. در مقابل، آن ها معتقدند زمانی که رشد قیمت با اصلاح های کوچک مواجه می شود، به معنای آن است که این رشد با سرعت آرام  ادامه خواهد یافت.

با این حال، این یک نگاه هست و زاویه های دیدهای دیگری نیز در بازار وجود دارد. به عنوان مثال، دسته ای از معامله گران عنوان می کنند، نمی توان از روند قیمتی در بازاری به کوچکی بازار ارز داخلی در مورد روند آینده قیمت پیش بینی خاصی انجام داد. به اعتقاد این عده، بازار را بیشتر باید بر مبنای تقاضا و عرضه روزانه تحلیل کرد و هر روز  بازار ارز داستان خاص خودش را دارد. در مورد شرایط میان مدت نیز باید بیشتر به تحلیل نیروهای سمت عرضه و تقاضا پرداخت و وقایع مهم سیاسی را نیز از نظر دور نگذاشت.

دسته ای از معامله گران در بازار اعتقاد دارند، قطعی اینترنت موجب شد میزان صادرات کشور تحت تاثیر قرار بگیرد و هم زمانی آن با افزایش سنتی تقاضا در آذرماه به رشد قیمت منجر شد. در این میان، گروه دیگری از معامله گران که بیشتر به اتفاق های سیاسی توجه دارند، معتقدند اتفاقات عراق و ناآرامی های آن در افزایش تقاضای معامله گران بزرگ بازار موثر بوده است.

در این میان، عده ای از فعالان اعتقاد دارند، علی رغم ورود کمی تقاضای احتیاطی به بازار، سیگنال هایی از گشایش های بین المللی منتشر می شود و این عوامل می توانند در آینده بازار را آرام تر کنند. آنچه مسلم است بازار ارز تا زمانی که زیر سطح 12 هزار و 800 تومانی قرار دارد، با تقاضای شدیدی مواجه نخواهد بود؛ ولی شکست این سطح حداقل برخی از معامله گران فنی را می تواند بار دیگر وارد بازار کند.

گروهی از فعالان نیز عنوان می کنند، افزایش دلار فصلی است و بازار با آغاز زمستان به سرعت راه کاهشی را طی خواهد کرد.

بازار سکه نیز در روزهای اخیر از الگوی افزایشی مانند دلار تبعیت کرده است و این فلز گران بها نیز پس از کاهش ابتدای هفته، در جاده افزایشی قرار گرفت. دیروز هر سکه تمام بهار آزادی 70 هزار تومان رشد را به ثبت رساند و با عبور از کانال 4 میلیون و 400 هزار تومانی به بهای 4 میلیون و 420 هزار تومان رسید.

سکه هم اکنون پیش روی خود مرز محکم 4 میلیون و 500 هزار تومانی را دارد. شاید اگر بهای طلای جهانی نیز در آغاز معاملات روز دوشنبه سیر صعودی بگیرد، اعتماد به نفس بازیگران سکه برای خرید بیشتر شود. با این حال، این روزها برای بازیگران بازار سکه روند دلار از اهمیت بیشتری برخوردار است.  

آخرین قیمت دلار و ارزهای رایج

امروز دلار آمریکا در بازار آزاد بین 12450 تا 12760 تومان جابه‌جا شد و در معاملات پایانی عصر بین 12720 تا 12750  تومان قیمت خورد. یورو نیز در معاملات پایانی امروز بین 14000 تا 14050 تومان و پوند انگلیس 16650 تا 16750 تومان معامله شد.

قیمت حدودی معاملات در بازار ارز تهران برای دلار کانادا  9750 تومان، دلار استرالیا 8700 تومان، فرانک سوییس 12950 تومان، یوان چین 1850 تومان، لیر ترکیه  2240 تومان و درهم امارات 3470 تومان ثبت شد.

امروز 10 آذرماه 1398 صرافی بانک ملی نرخ خرید و فروش دلار و یورو را با کاهش 100 تا 150 تومانی به شرح زیر اعلام کرد:

  قیمت خرید دلار آمریکا:  12300 تومان (100-)         قیمت فروش دلار آمریکا:  12,400 تومان (150-)

  قیمت خرید یورو:  13.500 تومان (100-)                    قیمت فروش یورو:  13,600 تومان (150-)

آخرین قیمت طلا و سکه

عصر امروز سکه طرح جدید به 4 میلیون و 440 هزار تومان و سکه طرح قدیم 4 میلیون و 380 هزار تومان قیمت خورد. قیمت نیم‌سکه 2 میلیون و 350 هزار تومان و ربع‌سکه یک میلیون و 520 هزار تومان بوده است. سکه گرمی هم با قیمت 890 هزار تومان به فروش می‌رسد.

امروز بهای اونس طلا در بازار جهانی تا حدود 1465 دلار ریزش کرد. اما در بازار داخلی هر  مثقال طلای آبشده به رقم یک میلیون و 925 هزار تومان صعود کرد، که این رقم معادل هر  گرم طلای ۱۸ عیار حدود 444 هزار تومان است.

نرخ‌های امروز در بازار طلا و ارز تهران به شرح زیر است:

عنوان

قیمت امروز

بالاترین

پایین‌ترین

دلار آمریکا در بازار آزاد

12.770

12.450

دلار صرافی ملی

12.400

12.300

یورو صرافی ملی

13.600

13.500

نرخ حواله درهم امارات

3.470

3.400

سکه طرح جدید

4.440.000

4.370.000

سکه طرح قدیم

4.380.000

نیم‌سکه

2.350.000

ربع سکه

1.520.000

سکه گرمی

890.000

مثقال طلای آب‌شده

1.925.000

1.899.000

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

تمرکز بر فرصت‌های سرمایه‌گذاری و کاهش موانع بروکراسی
رشد ۸۸ درصدی درآمد /صادرات ۱۵۲ میلیون دلاری گمرکات استان اصفهان
کشف بيش از 150ميليارد ريال انواع کالاي قاچاق
بر نتیجه محوری نخستین نمایشگاه سرمایه گذاری اصفهان
حل مشکلات مالیاتی در صدر مطالبات اصناف اصفهان
ترديد چيني‌ها
بانک‌های ایران، دور از جهان
بورس زير سايه بي‌ثباتي
تعرفه ها شمشیر دولبه
«سووشون» تازه ترين قرباني مميزي
۵۰‌ هزار درخواست و یک ساختار ناکار‌آمد
مقاومت نسخه‌نویسان سنتی در برابر فناوری‌
۷ غول بازار انرژی
از انفجار بندر تا سفر کیش!
پسر شیکاگویی در باب‌همایون
مانورمدرک‌گرایی در کشور
سمفونی گرانی
پایان سیاسی مرد‌ میلیارد دلاری
دولت بشنود
قدرت‌‌ نمایی طالبان با آب
ماجرای خودکشی تا مسمومیت تتلو
نشان ملی اقتصاد مقاومتی به فولامبارکه رسید
معماري ماليات در دنياي رمزارزها
کی طلا بخریم تا ضرر نکنیم؟
خودكفايي با طعم شكر و موز
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا