یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است.
نرخ دلار طی آخرین روز کاری هفته با رشد ۲/ ۰ درصدی به ۱۳ هزار و ۱۹۰ تومان رسید. به این ترتیب شاخص ارزی کشور هفته گذشته افزایش ۷/ ۱ درصدی را تجربه کرد. بسیاری از کارشناسان عقیده دارند بازار ارز طی هفته اخیر آرامتر شده است. برخی باور دارند رفتار بازارساز و نوع قیمتگذاری صرافیهای رسمی در کاهش نوسانات موثر بوده است. از سوی دیگر میتوان احتیاط و انتظار فعالان بازار ارز را برای اخبار بیشتر از حوزه سیاست خارجی در این مساله دخیل دانست. گروهی دیگر از تحلیلگران فروکش تقاضای تجاری با فرارسیدن سال نو میلادی را دلیل آرامش نسبی بازار دانستند. از این رو به نظر میرسد با پایان فصل اوجگیری تقاضا، توانایی بازارساز برای مدیریت بازار ارز افزایش یابد.
سکه طرح جدید پنجشنبه اخیر با رشد یک درصدی به قیمت 4میلیون و 600 هزار تومان معامله شد. سکه و دلار هفته گذشته به ترتیب صعودی 3 و 7/ 1 درصدی را به ثبت رساندند. میتوان شتاب بیشتر سکه در مسیر صعودی نسبت به نرخ ارز را به اوجگیری قیمت طلای جهانی تا نزدیکی سقف دو ماهه مرتبط دانست. طلای جهانی هفته قبل با رشد ۲ درصدی همراه شد که بیشترین میزان در حدود ۵ ماه اخیر است. اخباری از پیشرفت در روند توافق تجاری چین و آمریکا و آمارهای اقتصادی مثبت این دو کشور در کنار حجم کممعاملات بازار جهانی طی هفته کریسمسی در شکستن مرزهای روانی طلای جهانی موثر بوده و قیمت سکه را در سقف دو هفته قرار دادند.
بهای هر بشکه نفتخام آمریکا ساعت 16 جمعه به 8/ 61 دلار رسید. به این ترتیب شاخص WTI در اوج سه ماهه خود قرار گرفت. پنجشنبه آمارها رشد بیسابقه مخارج آنلاین مصرفکنندگان آمریکایی را طی فصل تعطیلات نشان دادند. از این رو خوشبینی به بهبود وضع اقتصاد این کشور رالی طلای سیاه را در مسیر صعودی شتاب بخشید. پیشتر گزارش موسسه API از کاهش ۹/ ۷ میلیون بشکهای موجودی تجاری نفتخام ایالاتمتحده طی هفته گذشته، از قیمت نفت حمایت به عمل آورده بود. آمار رسمی موجودیهای تجاری تا لحظه تنظیم این گزارش منتشر نشده است. امیدواری به حل اختلافات باقیمانده پکن و واشنگتن در سال آینده میلادی از دیگر عواملی بود که رشد قیمت نفت را رقم زد.