• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 5 اسفند 1404, 7 رمضان 1447, Tuesday 24 February 2026
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 12892
منتشر شده در دوشنبه, 19 خرداد 1399 00:57
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
قیمت سکه اصلاح شد

روزهای بی‌زور در بازار ارز

توضیحات

در دومین روز هفته، بازارها جانی برای نوسان قابل توجه نداشتند و در بازه محدودی تغییرات خود را به ثبت رساندند. روز یکشنبه‌، دلار در دامنه ۱۷ هزار و ۶۷۰ تا ۱۷ هزار و ۷۳۰ تومان زندانی بود و حرکات رفت و برگشت اندکی را در این دامنه انجام می‌داد. حدود ساعت ۴ بعدازظهر، شاخص ارزی روی عدد۱۷ هزار و ۶۸۰ تومان قرار گرفت که افزایشی ۱۰ تومانی نسبت به روز ابتدایی هفته داشت.

با این حال،‌ چنین رشدی نیز نتوانست تغییری در سمت و سوی انتظارات بازیگران ارزی ایجاد کند. اکثر آنها عنوان می‌کردند بازار نه جانی برای بالا رفتن دارد و نه توانی برای پایین رفتن. وضعیت بازار در دو روز ابتدایی هفته نیز صحبت آنها را تایید می‌کرد. به نظر می‌رسد، در شرایط فعلی معامله‌گران باید صبر کنند که تکلیف دلار در دامنه ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومانی روشن شود. بازار از هر سمت این بازه خارج شود، انتظارات کاهشی یا افزایشی بیشتر مشخص خواهند شد. در حال حاضر معامله‌گران از نبود توانایی در سمت عرضه و تقاضا برای ایجاد تغییرات قابل توجه صحبت می‌کنند.

در شرایط کنونی، افزایشی‌های بازار به‌طور مشخص به رفتار صعودی نرخ حواله درهم خوشبین هستند. از نظر آنها نرخ حواله درهم مدت‌هاست بالای محدوده ۴ هزار و ۸۵۰ تومانی نوسان می‌کند و در مواقعی حتی خود را بالای مرز ۴ هزار و ۹۰۰ تومانی تثبیت کرده است. درهم ۴ هزار و ۹۰۰ تومانی به معنای آن است که دلار در بازار داخلی توان آن را دارد که بالای محدوده ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومانی قرار بگیرد. با این حال، در روزهای اخیر بازار داخلی با این سطح از قیمت درهم خود را هماهنگ نکرده است و همین مساله از نگاه کاهشی‌های بازار نشان می‌دهد که تقاضای نقدی خاصی در بازار وجود ندارد. حتی تقاضا از شرایط عادی هم کمتر است و نمی‌تواند افزایش درهم را در بازار داخلی اثرگذار کند. البته عده‌ای هم باور دارند عرضه بازارساز و سیاست‌های او در کاهش نوسانات بازار موثر بوده است. بازارساز بر تابلوی صرافی‌های منتخب سعی کرد قیمت دلار را به نرخ بازار نزدیک کند و از این طریق مانع ورود تقاضای کاذب به بازار شود. دیروز دلار در صرافی ملی ۱۶ هزار و ۹۳۰ تومان به فروش می‌رفت که ۵۰ تومان کمتر از روز شنبه بود. کاهش قیمت دلار در صرافی‌های منتخب سیگنالی به بازیگران بازار است که بازارساز به دنبال افت قیمت بیشتر است. همچنین بالاآمدن قیمت دلار در سامانه نیما انگیزه صادرکنندگان برای عرضه ارز را افزایش داده است.  بیشتر معامله‌گران باور دارند،‌ آنچه در اردیبهشت ماه موجب شد نوسان قیمتی دلار و سکه افزایش پیدا کند، تحرک سمت تقاضا نبود و بیشتر ضعف عرضه بود که محرک بالا رفتن قیمت‌ها شد. از نظر این دسته از معامله‌گران، در خردادماه ‌وضع عرضه ارز کمی بهترشده است و همین عامل آرامش بیشتری را بر بازارها حاکم کرده است. البته وضعیت در بازارهای موازی نیز به گونه‌ای نبوده است که سرمایه‌ای به سوی بازار ارز و سکه سرازیر شود. در این میان محدود شدن نوسان نیز موجب شده است که افراد کمتری تمایل برای حضور در این بازارها داشته باشند.  در این میان، در بازار سکه نیز همچون دلار نوسان زیادی وجود نداشت. روز یکشنبه فلز گرانبهای داخلی ۳۰ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۷ میلیون و ۳۳۰ هزارتومان رسید. این افزایش در حالی رقم خورد که سکه تمام بهار آزادی در اولین روز هفته ۱۴۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود و برخی فعالان انتظار داشتند که بازار به سطح حمایتی ۷میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی حرکت کند. با این حال، دیروز وقت اصلاحی برای سکه بود و معامله‌گران در انتظار روند بازار طلای جهانی در روز جاری خواهند بود. در صورتی که طلا بتواند بار دیگر خود را به سطح هزار و ۷۰۰ دلاری نزدیک کند، احتمال افزایش بیشتر قیمت سکه دور از ذهن نیست ولی افت اونس، سکه را تحت فشار بیشتری قرار خواهد داد. به گفته فعالان، بازار سکه برای رشد نیاز به محرک‌های قوی‌تری دارد، ‌مخصوصا که قبلا نسبت به دلار بیشتر رشد کرده بود.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

آفتاب شرق؛ الگویی برای بومی‌سازی انرژی خورشیدی
خط بخار اختصاصی كوره بلند یك ذوب آهن اصفهان احداث شد
تلاش ذوب آهن اصفهان برای رسیدن به دوران طلایی؛
سامانه یکپارچه مدیریت شوراهای شهرهای استان رونمایی شد
صاحب تكنولوژی شدن یكی از مأموریت‌های گروه فولاد مباركه
تمركز گروه فولاد مباركه بر توسعه زیرساخت‌های دانشی با راه‌اندازی پارك تخصصی فناوری و نوآوری فولاد
دست‌یابی به رکورد بازده‌وزنی جدید در ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه
اعتراف به یک خلأ تاریخی در مدیریت مهم‌ترین میدان جهانی ایران
تصمیم‌های پرهزینه، مخزن‌های خالی
رکورد 45 سالۀ احداث نیروگاه برق شکست
چماق جنگ بر سر بورس
تعرفه‌هاي ترامپ زير تيغ كنگره
کمای صنعت در اقتصاد ایران
226هزار مترمربع به فضای آموزشی استان اضافه شده است
تولید ورق پر استحکام S۶۵۰MC در فولادسبا
الگوی نوین سرمایه‌گذاری کارکنان؛ فولاد مبارکه طلایه‌دار مشارکت اجتماعی در توسعه انرژی
تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر شفافیت توزیع کود شیمیایی
پرداخت بخش دیگری از مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان
شریح اقدامات شاخص منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران در سال ۱۴۰۴ به مناسبت ایام دهه مبارك فجر
ساماندهی سیستم حفاظت کاتدی ایستگاه‌های تقویت فشار گاز پتاوه
۶ تصفیه‌خانه برای تأمین آب پایدار فضای سبز اصفهان در مسیر بهره‌برداری
استانداردی نو در بسته‌بندی هوشمند و قابل‌اعتماد با ترام چاپ
سهام «فولاد» مبارکه؛ گزینه‌ای مطمئن و سودآور
۱۲هزار سهامدار؛ الگوی نوین مشارکت صنعتی
ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری محصولات ایرانی با خلق زیبایی و تمایز در بسته بندی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا