• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: سه شنبه 13 خرداد 1404, 6 ذی‌الحجه 1446, Tuesday 3 June 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 23674
منتشر شده در یکشنبه, 15 بهمن 1402 08:22
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
روند بازار‌ها تغییر کرد

زمینه‌سازی برای فرود دلار؟

توضیحات

به‌نظر می‌رسد بازار ارز تهران در حال تخلیه ریسک‌های سیاسی است. در حالی که شاخص‌های ارزی غیر‌رسمی در بازار هفته گذشته رشد قیمت‌های چشمگیری را تجربه کرده بودند، با شروع بازار در روز کاری جدید روند‌های کاهشی آغاز کردند. به عقیده برخی از تحلیلگران ارزی بازار در هفته گذشته از سیگنال‌های منفی اشباع شد‌ و منتظر یک اتفاق برای تخلیه این ریسک‌ها بود. پس از صورت گرفتن رویداد‌های نظامی در جمعه شب، فضا برای تخلیه ریسک‌های سیاسی فراهم شد و نرخ شاخص‌های ارزی افت کرد.  

 در بازار روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد با حدود هزار و ۶۵۰تومان کاهش نسبت به نرخ پایانی هفته گذشته در رقم ۵۶هزار و ۷۵۰ تومان معامله شد. این افت قیمت چشمگیر در معاملات بازار سکه و طلا نیز منعکس شد به‌صورتی که قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز گذشته با افت قیمتی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۳۲ میلیون تومان معامله شد.

 وضعیت قرمز بازار روز شنبه

دیروز شنبه ۱۴ بهمن ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیر‌رسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. دلار آزاد که در بازار روز‌های پایانی هفته گذشته در سقف تاریخی خود قرار گرفته بود، در بازار دیروز هزار و ۶۵۰ تومان افت قیمت را تجربه کرد. یورو و پوند نیز در بازار روز گذشته افت قیمت‌های قابل توجهی را تجربه کردند. کارشناسان معتقدند انتظارات تورمی موجود در میان فعالان بازار در روز‌های اخیر در سطح بالایی قرار داشته و اکنون که با گذشت زمان از تحولات نظامی هفته‌های اخیر ریسک مهم جدیدی متوجه کشور نشده، زمان تخلیه این انتظارات است. البته فعالان بازار سناریو‌های مختلفی برای این روند کاهشی جدید متصور می‌شوند. برخی از این افراد معتقدند که در صورت فشار بازار‌ساز در جهت افزایش ارزش پول ملی امکان بازگشت نرخ ارز به سطوح قیمتی پاییز جاری (بازه ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان برای دلار آزاد) وجود دارد. اما برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند که افت بیش از حد نرخ ارز و بازگشت به سطوح قیمتی پاییز با توجه با نرخ تورم اقتصادی نیست و بهتر است که بانک مرکزی اجازه تعدیل نسبی نرخ ارز را صادر کند. حال باید دید در ادامه روز‌های هفته سوم بهمن ماه روند نرخ ارز به چه شکل ادامه خواهد یافت و آیا نرخ به سطوح قیمتی پیش از نوسانات اخیر بازخواهد گشت یا خیر؟ روز گذشته روند بازار سکه و طلا نیز کاهشی بود. قیمت سکه طلا طرح جدید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افت کرد. نیم و ربع سکه نیز هر یک با افت قیمت یکسان ۵۰۰ هزار تومانی نسبت به نرخ‌های پایانی هفته گذشته به ترتیب در ارقام ۱۸ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان برای نیم سکه و ۱۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان برای ربع سکه معامله شدند. گرم طلا ۱۸ عیار در این روز ۶۱ هزار تومان افت کرد و به رقم ۲ میلیون و ۸۳۶ هزار تومان رسید. حباب سکه طلا طرح جدید نیز در سطح ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان محاسبه شد.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

ترديد چيني‌ها
بانک‌های ایران، دور از جهان
بورس زير سايه بي‌ثباتي
تعرفه ها شمشیر دولبه
«سووشون» تازه ترين قرباني مميزي
۵۰‌ هزار درخواست و یک ساختار ناکار‌آمد
مقاومت نسخه‌نویسان سنتی در برابر فناوری‌
۷ غول بازار انرژی
از انفجار بندر تا سفر کیش!
پسر شیکاگویی در باب‌همایون
مانورمدرک‌گرایی در کشور
سمفونی گرانی
پایان سیاسی مرد‌ میلیارد دلاری
دولت بشنود
قدرت‌‌ نمایی طالبان با آب
ماجرای خودکشی تا مسمومیت تتلو
نشان ملی اقتصاد مقاومتی به فولامبارکه رسید
معماري ماليات در دنياي رمزارزها
کی طلا بخریم تا ضرر نکنیم؟
خودكفايي با طعم شكر و موز
فروکش شتاب رشد اجاره‌‌‌بها
بورس آماده صعود؟
متهم بی‌برقی کیست؟
یک افتضاح کامل!؛ با پدیده بیرو چه باید بکنیم؟
حرکت بنگاه‌ها به‌سوی آینده‌ای هوشمند
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا