پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: شنبه 8 دی 1403, 26 جمادی‌الثانی 1446, Saturday 28 December 2024
کد خبر: 7472
منتشر شده در شنبه, 11 خرداد 1398 01:41
تعداد دیدگاه: 0
تقاضای سکه‌های کوچک افزایش می‌یابد؟

در آخرین روز هفته، دلار تغییر مسیر داد و پس از ۲ کاهش متوالی، راه افزایشی را در پیش گرفت. سکه تمام بهار آزادی نیز از کف ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی فاصله گرفت و به سطح ۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان قدم...

در آخرین روز هفته، دلار تغییر مسیر داد و پس از ۲ کاهش متوالی، راه افزایشی را در پیش گرفت. سکه تمام بهار آزادی نیز از کف ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی فاصله گرفت و به سطح ۴ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان قدم گذاشت.
 

روز پنج‌شنبه، شاخص ارزی ۱۶۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و روی عدد ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان ایستاد. به‌رغم این رشد، دلار در هفته گذشته ۵/ ۳ درصد از ارزش خود را از دست داد. سکه نیز با وجود افزایش روز آخر، ۵/ ۲ درصد افت قیمت را طی هفته گذشته تجربه کرد. در این میان کاهش قیمت نیم سکه به ۷/ ۰درصد محدود شد و ربع سکه برعکس آن دو روند افزایشی را تجربه کرد. ربع سکه هفته گذشته ۳/ ۰درصد رشد را ثبت کرد و در انتهای هفته روی عدد یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قرار گرفت. برخی از فعالان بازار انتظار دارند که در ۳ روز کاری هفته جاری قیمت سکه‌های کوچک در سطوح بالاتری قرار بگیرد. آنها عنوان می‌کنند، در آستانه عید فطر، معامله‌گران انتظار دارند تقاضا برای انواع سکه و طلا افزایش پیدا کند و با توجه به کاهش قدرت خرید، تصور می‌کنند به جای سکه تمام، تقاضا برای سکه‌های کوچک‌تر و با قیمت کمتر، افزایش بیشتری داشته باشد.

در مورد بازار ارز برخی تحلیلگران عنوان می‌کنند که بازار می‌تواند هفته کم نوسانی را سپری کند، مگر آنکه تغییر مشخصی در سمت عرضه و تقاضا رخ دهد. از نظر آنها، از ابتدای خردادماه بازار عمدتا در مسیر کاهشی قرار گرفته است، ولی در همین مدت یک کف و سقف قیمتی جدید برای خود پیدا کرده است و در سه روز آتی نیز به احتمال زیاد در همین بازه نوسان خواهد کرد. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، دلار روز چهارشنبه در مقاطعی از روز حتی تا سطح ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومانی پایین رفت ولی با حمایت معامله‌گران به سطوح بالاتر بازگشت. با توجه به اینکه قیمت‌های پایین روز چهارشنبه از اوایل فروردین ماه سابقه نداشت و حمایت محکمی از سوی بازار از آنها صورت گرفت، برخی فعالان عنوان می‌کنند که بازار در شرایط کنونی یک سطح حمایتی برای خود پیدا کرده است. در مورد سقف قیمت فعلی دلار تمایز ظریفی در بین دیدگاه فعالان وجود دارد. عده‌ای باور دارند نقطه ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومانی نقطه مقاومتی برای این ارز است و گروه دیگری عدد ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومانی را در نظر می‌گیرند. به گفته یکی از فعالان در این نقاط فروش‌ها افزایش پیدا کرده است. در واقع برخی معامله‌گران اعتقاد دارند دلار در کوتاه مدت می‌تواند در بازه ۱۳ هزار و ۳۰۰ تا ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومانی نوسان کند.

در این میان، معامله‌گران دیگری در بازار اعتقاد دارند، عوامل مختلفی در خردادماه می‌توانند قیمت دلار را تحت‌تاثیر قرار دهند و در این شرایط نمی‌توان سقف و کف مشخصی را برای بازار تعیین کرد. به باور آنها، پیش‌بینی‌پذیری بازار زمانی که تحت تاثیر وقایع سیاسی قرار دارد دشوارتر از همیشه است و ممکن است یک خبر بازار را غافلگیر کند. شماری از فعالان معتقدند، مهم‌ترین فاند خبری که پیش روی بازار قرار دارد، سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران است. براساس اخبار، شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن چهارشنبه ۲۲ خرداد به مدت ۳ روز به ایران سفر می‌کند. عنوان شده است که این نخست‌وزیر حامل پیامی از آمریکا برای ایران است و برخی معامله‌گران باور دارند این اتفاق می‌تواند به منزله آغازی بر مذاکرات ایران و ژاپن باشد. در این میان، عده دیگری باور دارند، جوسازی غربی‌ها پیرامون حادثه بندر الفجیره دیگر عاملی است که می‌تواند جو معاملات را تحت تاثیر قرار دهد.

در حالی که برخی از معامله‌گران روی تاثیر اخبار تاکید می‌کنند، گروهی باور دارند منابع ارزی بانک مرکزی بیش از هر عامل دیگری تعیین‌کننده قیمت دلار خواهد بود. یکی از نشانه‌هایی که ممکن است نظر معامله‌گران را جلب کند، اظهارات دیروز رئیس کل بانک مرکزی بود. وی عنوان کرد، آمریکا تلاش می‌کند فروش نفت ایران را کاهش دهد، اما ما مسیر‌هایی را برای دریافت درآمدهایمان پیدا کرده‌ایم. در گذشته برخی فعالان عنوان می‌کردند، بزرگ‌ترین محدودیت ایران کاهش درآمدهای ارزی نیست، بلکه دریافت آن است.

محدودیت صرافی‌ها و بازار سیاه ارز

رئیس هیات‌موسس کانون صرافان گفت: محدودیت‌های وضع شده برای فروش قانونی ارز به افراد حقیقی و مردم توسط صرافی‌های مجاز باعث شده است افرادی که به هر دلیلی نیاز به خرید ارز دارند به سراغ بازار سیاه ارز و مراکز غیر رسمی بروند. به گزارش «ایرنا» نوسان شدید نرخ ارز در سال گذشته و جولان دلالان در این بازار سبب شد که نهادهای ذی‌ربط محدودیت‌هایی را برای معاملات ارز اعمال کنند که از جمله آنها تعیین سقف برای فروش ارز به افراد حقیقی و مردم بود. این تصمیم اگرچه توانست جلوی برخی از سوءاستفاده‌ها را بگیرد و نوسان ارز را محدود کند، اما مشکلاتی را برای متقاضیان و افرادی که نیاز واقعی به ارز دارند ایجاد کرده است. از مشکلات دیگری که این تصمیم در پی داشته، رونق دادن به بازار سیاه ارز و افزایش شمار دلار و سایر ارزهای تقلبی در بازار است، زیرا متقاضیان زمانی که با در بسته صرافی‌های مجاز مواجه می‌شوند به سراغ بازار سیاه و غیر‌رسمی می‌روند.

مصائب محدودیت‌های داد و ستد ارز در صرافی‌های مجاز

اصغر سمیعی، رئیس هیات موسس کانون صرافان با اشاره به محدودیت قانونی خرید ارز و وجود دلارهای تقلبی در بازار گفت: متقاضیان باید ارز مورد نیاز را از صرافی‌های دارای مجوز خریداری کنند تا مشکلی رخ ندهد. رئیس سابق کانون صرافان افزود: اما مشکلی که وجود دارد مربوط به محدودیت در میزان فروش و تعیین سقف سالانه فروش ارز به مشتریان حقیقی است. وی اظهار کرد: در شرایطی که هر شخصی می‌تواند فقط یک بار در سال و حداکثر ۲۲۰۰ دلار ارز از منبع رسمی و قانونی تهیه کند، وقتی به هر دلیلی نیاز به ارز اضافه‌تر داشته باشد، باید به بازار غیر رسمی مراجعه کند که در آن بازار نیز انواع خطرات از جمله دلارهای تقلبی وجود دارد. سمیعی با بیان اینکه مقررات مربوط به خرید ارز شفاف نیست، گفت: محدودیت‌های وضع شده برای خرید ارز باعث شده است که خریداران ارز به سوی بازار سیاه که در آن احتمال فروش دلار و سایر ارزهای تقلبی وجود دارد سوق پیدا کنند.

13-01

 
 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید