• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: چهارشنبه 7 آبان 1404, 7 جمادی‌الاول 1447, Wednesday 29 October 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 14726
منتشر شده در شنبه, 24 آبان 1399 09:35
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل

چرا چین مقام اول بازار صادراتی ایران را از دست داد

توضیحات

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با تشریح دلایل مختلف کاهش صادرات ایران به چین در هفت ماهه نخست امسال، عمده این موضوع را ناشی از کاهش تقاضا در بازارهای جهانی و افت قیمت مواد اولیه دانست.

 

مجیدرضا حریری روزز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اگزیم نیوز درباره اینکه چرا عراق جای چین را به عنوان اولین مقصد کالاهای صادراتی ایران گرفته است، اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا باعث شده تا تقاضای جهانی برای مواد خام کاهش یابد و می‌بینیم که رشد صنایع در تمام دنیا منفی شود.

وی با بیان اینکه تمام اقتصادهای بزرگ جهانی به جز چین در سال 2020 با رکود و رشد منفی مواجه شده‌اند، تصریح کرد: تقاضای جهانی برای کالا و خدمات بعد از شیوع ویروس کرونا کاهش یافته است. عمده محصولاتی که ایران به چین صادر می‌کند نیز مواد اولیه مانند محصولات پتروشیمی، فلزات و مواد معدنی هستند.

این فعال اقتصادی ادامه داد: نه تنها تقاضا برای خرید کالا و خدمات در دنیا کاهش یافته بلکه از ارزش کالاهای صادراتی نیز کاسته شده به نحوی که قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی نسبت به سال گذشته 20 تا 30 درصد کاهش یافته است. بنابراین صادرات ایران هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی با کاهش مواجه شده است.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: قدر مطلق صادرات ایران هم به چین و هم به عراق کاهش یافته اما دلیل صدرنشینی عراق در فهرست کشورهای هدف صادراتی این است که ما به عراق مواد اولیه صادر نمی‌کنیم و عمده صادرات ایران را محصولات نهایی و کشاورزی تشکیل می‌دهند.

حریری درباره تاثیر ساخت واکسن کرونا و تاثیر آن بر بازارهای کامودیتی در سطح دنیا و خوشبینی‌های ایجاد شده درباره آن، گفت: واکنش‌های اولیه در بازارهای سهامداری یا کامودیتی، بیشتر نوعی از سفته‌بازی است و این موضوع نیز دارای علل روانی و نوعی خوشبینی نسبت به بهبود شرایط اقتصادی با کنترل کرونا است.

وی خاطرنشان کرد: برای ارزیابی پیشبینی تاثیر واکسن باید تا ماه ژانویه سال آینده آینده میلادی صبر کرد و در عمل دید که ادعای این شرکت درباره تاثیر واکسن ساخته شده را سازمان بهداشت جهانی هم تایید می کند یا نه؟ نوسانات کنونی و خوشبینی ها را بیشتر از رفتار هیجانی می‌دانم.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

فولاد مبارکه در مسیر نوآوری و پایداری
رشد ۲۵ درصدی مهارت شغلی زنان در برنامه هفتم توسعه
پدافند غیرعامل بدون آموزش عمومی و مشارکت آگاهانه مردم به نتیحه نمی‌رسد
هنر مدیریت در نیم‌سال خاموش
افزوده شدن بیش از ۲ هزار کیلومتر خطوط انتقال و ۳۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری به شبکه برق کشور در سال
ورق رنگی فولاد مبارکه جایگزین شایسته ورق‌های وارداتی کره‌ای و چینی/ کاهش هزینه تولید لوازم خانگی
اجرای پروژه‌های دانش‌بنیان تضمین‌كننده توسعه پایدار و افزایش كمی و كیفی محصولات
تولید گرید S235J2W مطابق با استانداردهای جهانی در فولاد مباركه
میزبانی اصفهان از نوزدهمین نمایشگاه صنعت خودرو باحضور بیش از ۳۴ شرکت بزرگ
وضعیت خانه‌ها، مراکز فرهنگی، اجتماعی و املاک شهرداری نیازمند بازبینی و دقیق‌سازی جدی است
هم‌افزایی برای رونق صادرات طلا و جواهر اصفهان
سامانه‌ ساماندهی اسناد غیررسمی هنوز راه اندازی نشده است
افزایش ۵۰۰برابری نرخ برنج
سونامی اخراج در غول‌های فناوری
تصویر جنگی اقتصاد روسیه
رویای ۵۵ میلیونی در زنجیره آهن
غافلگیری سرخ سهامداران
بازتعريف قدرت دريايي ایران
پایان «آینده»
بنیاد مسکن استان اصفهان ستون استوار بازسازی‌های کشور است
رشد ۴ هزار مگاواتی تقاضا و برنامه احداث ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه جدید تا تابستان1405
ایران در جمع كشورهای پیشرو جهان در فناوری هوشمندسازی برق
دوره تخصصی “تجهیزات انتقال شرکت فانا”
فولادمبارکه آماده همکاری استراتژیک با چین
پیام مدیرعامل گروه فولاد مبارکه به مناسبت «روز سپاهان»
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا