مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان در نشست صمیمی با اصحاب رسانه، دو معضل کمبود نیرو و مجوز استخدام در اداره کل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان و سختی شغل خبرنگاران را مطرح نمود و گفت:  تعداد کارمندان ما در استان ۲۵۱ نفر بود که از سال گذشته تاکنون به دلیل بازنشستگی تعداد همکاران به ۲۳۲ نفر رسیده و این درحالی است که مجوزی برای جایگزینی نیروهای بازنشسته نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، سیدمهدی سیدین نیا ادامه داد: امسال برای استخدام هفت نفر نیرو به اداره کل ارشاد اصفهان مجوز داده شد که ۶ نفر برای بکارگیری در شهرستان‌های غرب استان و یک نفر در اداره کل است.

او با بیان اینکه مشکل جذب نیروی متخصص از معضلات مجموعه فرهنگ و ارشاد کشور است، ابراز داشت: به دلیل همین مساله بسیاری از مجموعه‌های فرهنگی- هنری زیر مجموعه ارشاد از جمله مجتمع هنری استاد فرشچیان، به کسب و کارهای مختلف واگذار و بنگاه اقتصادی شده است اما تاکنون ندیدیم رسانه ای ما را نقد کند!

سیدین‌نیا خطاب به رسانه‌ها، گفت: ما را نقد کنید و به داد مجموعه فرهنگی هنری استاد فرشچیان برسید زیرا به دلیل کمبود نیرو، بخش‌های این مجتمع یا سایر مجموعه‌های فرهنگی با مبالغی بسیار کم اجاره داده شده اما زمانی که تخلیه می‌شود به دلیل آسیب‌هایی که ایجاد شده بایستی چندین میلیون هزینه کنیم.

خبرنگاری شغل سخت و پرچالشی است 

او با اذعان به اینکه خبرنگاری در رده مشاغل سخت و زیان آور است، اظهار کرد: باید به شرایط اقتصادی و معیشتی این قشر و نیازهای واقعی آنان پاسخ داده شود.

او افزود: در طرح مسکن خبرنگاران استان، ایتدا با تشکیل یک کارگروه، طرح مسکن تصویب و فراخوان آن طراحی شد اما تنها ۱۰۵ نفر ثبت نام کردند و اکنون این اسامی به وزارت راه و شهرسازی ارسال و یک زمین ۸۵۰ هکتاری برای آن در نظر گرفته شده و این طرح تاکنون پیشرفت خوبی داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان در باره بیمه خبرنگاران اظهار داشت: قانون، خبرنگاران را جزو مشاغل سخت می‌شناسد، اما اجرای آن بخوبی صورت نمی‌گیرد و برخی مشکلات در زمینه بیمه همچنان باقی است. وی افزود: بیمه خبرنگاران از سال ۸۱ مصوب شده است، اما بدلایل مختلف، خبرنگاران با مشکلات جدی در این زمینه مواجهند و هنوز بسیاری از آنها مشمول مشاغل سخت نشده‌اند.

اختصاص 700 میلیون به مرمت هنرستان هنرهای زیبا

او  به تشریح وضعیت هنرستان هنرهای زیبا واقع در خیابان مطهری اصفهان پرداخت و گفت: بخش‌هایی از این مجموعه متاسفانه موریانه زده بود و طی سال‌های اخیر بخش‌هایی با کاهگل و قیرگونی و ایزوگام بالاخره مرمت شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه برای بازسازی هنرستان هنرهای زیبا وعده‌های متعددی در سالهای گذشته داده شده و نیاز به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار دارد، خاطرنشان کرد: در بودجه ۱۴۰۳ اداره کل ارشاد اصفهان ۷۰۰ میلیون تومان برای مرمت این هنرستان در نظر گرفته شده اما تاکنون تخصیص‌ها داده نشده است.

سیدین‌نیا افزود: برای تخصیص اعتبار پیگیری‌هایی در وزارتخانه داشتیم که هرچند وعده‌هایی در این رابطه داده شده اما نیاز به مطالبه‌گری دارد زیرا هر روز تاخیر آسیب به این میراث ملی است.

او اضافه کرد: قطع به یقین اقدام کارشناسی در خصوص بازسازی هنرستان هنرهای زیبا انجام می‌شود و تاکید کردیم به گونه‌ای مرمت کنید که تا ۵۰ سال دیگر نیازی به مرمت نباشد.

شهر هنر در انتظار اخذ مصوبه شورای هنر کشور

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان درباره پروژه شهر هنر گفت: مطالعات این طرح ۱۰ سال پیش انجام شده و جزو مطالباتی است که باید توسط رسانه‌های استان پیگیری شود.

سیدین نیا خاطرنشان کرد: طبق طرح مطالعاتی، شهر هنر به زمینی با مساحت بین ۸۰۰ تا یکهزار هکتار نیاز دارد اما طی این سال ها متاسفانه دولت ها همکاری نکردند در حالی که این طرح سرمایه گذاری داشت که بسیار پیگیر بود و اکنون که به عمان رفته است دنبال اجرای این طرح در آن کشور است.

او افزود: ایده‌پرداز این پروژه بنده بودم و به متقاضی سرمایه‌گذاری گفتم پروژه شهر هنر برای مردم اصفهان است و در حالی که بسیاری از شهرهای کشور از جمله پایتخت خواهان این طرح بودند اما دولت ها، هیچکدام همکاری نکردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه طرح شهر هنر در حال اخذ مصوبه شورای هنری کشور است، اظهار داشت: قرار است از محل یک درصد بودجه شرکت‌های دولتی که بالغ بر ۳۷ هزار میلیارد تومان است، به اجرای این پروژه کمک شود.‌

سیدین‌نیا افزود: امید است طی سفری که وزیر ارشاد برای جشنواره فیلم کودک و نوجوان به اصفهان خواهند آمد این موضوع پیگیری شود و به نتیجه برسد زیرا اجرای این پروژه نیازمند همکاری، همدلی و پشتوانه بخش دولتی و خصوصی است.

او خاطرنشان کرد: شهر هنر ۳۰ هزار شغل ایجاد خواهد کرد و لازم است این پروژه مطالبه خبرنگاران اصفهان شود زیرا این شهر سالانه می‌تواند پاسخگوی ۲۰ میلیون توریست باشد.

ممانعت از حضور خبرنگار در جلسات اقدامی غیرقانونی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان تصریح کرد: یکی از ضعف‌هایی که در این استان وجود دارد، نبود تشکیلات اطلاع رسانی دولت است و از اسفند ماه سال گذشته تاکنون جلسه شورای اطلاع رسانی استان تشکیل نشده در حالی که طی آخرین جلسه قرار شد به صورت فصلی جلسه مدیران استان با اصحاب رسانه برگزار و هر مساله ای که پیرامون رسانه و خبرنگاران وجود دارد، در این جلسات مطرح و راه حل داده شود.

سیدین‌نیا ابراز داشت: در حال حاضر ارتباط خوبی با مجموعه فرمانداران داریم و چنانچه در شهرستانی از ورود خبرنگاری به جلسه‌ای جلوگیری شد، با ما در تماس باشید و زود اعلام کنید که پیگیری شود.

وی تصریح کرد: جلوگیری از خبرنگار برای حضور در جلسه نه تنها عرف نیست بلکه غیرقانونی است و می توانیم دلیل بخواهیم و با حساسیت روی این مسائل، پیگیری خواهم کرد.

در ادامه، حجت الاسلام ابوالفضل یعقوبی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان به چالش‌های اخذ مجوز سرپرستی روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری اشاره کرد و خواستار اصلاح قوانین در این زمینه شد.

او گفت: در ۲ سال گذشته کمتر از پنج درصد مجوز صادر شده و از طرف دیگر بسیاری از افرادی که مجوز سرپرستی می‌گیرند، تجربه کافی ندارند و این وضعیت باید تغییر کند.

به گفته حجت الاسلام یعقوبی، کل اعتبار آگهی‌های مطبوعاتی در سال گذشته را بالغ بر ۲۶۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: قانون گرفتن مجوز و سرپرستی روزنامه راحت است و کسی که سابقه مطبوعاتی ندارد براحتی مجوز می‌گیرد که باید این قانون تغییر کند، چرا که برخی حتی حضور فیزیکی در استان ندارند اما امتیاز سرپرستی گرفته اند.

فرزانه افسرطه