• درباره ما
  • تماس با ما

پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: دوشنبه 3 آذر 1404, 3 جمادی‌الثانی 1447, Monday 24 November 2025
  • صفحه اصلی
  • اقتصاد کلان
  • مسکن
  • بورس
  • بازرگانی
  • گردشگری
  • فولاد
  • صنعت
  • اقتصاد شهری
  • بازار
  • اقتصاد بین الملل
کد خبر: 10397
منتشر شده در شنبه, 16 آذر 1398 10:34
تعداد دیدگاه: 0
  • چاپ
  • ایمیل
فراخوان «معرفی نقاط توریستی ایران» منتشر شد

لیدرهای افتخاری در بازار گردشگری

توضیحات

 هر شهروند ایرانی در هر نقطه از کشور با اعلام یک فراخوان عمومی در بازار گردشگری به یک «راهنمای افتخاری برای جذب گردشگر» در شهر یا روستای خود تبدیل می‌شود و با معرفی جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی شهر یا روستای خود در شناساندن منطقه خود و جذب گردشگران داخلی و خارجی ایفای نقش می‌کند. آسیب‌شناسی بازار سفر در بین خانواده‌های ایرانی نشان می‌دهد، این بازار دست‌کم به سه علت با رکود مواجه است به‌طوری‌که ایرانی‌ها به رغم تمایل و علاقه بالا برای ایرانگردی و خروج از محل سکونت‌شان به شهرها و روستاهای کشور، با موانعی همچون «خلأ تعطیلات منظم از نوع تعطیلی مناسب سفر»، «بی‌اطلاعی از نقاط مناسب گردش از نوع مناطق در استطاعت گردشگران» و همچنین «ناآگاهی از مراکز اقامتی ارزان در مقاصد سفر» روبه‌رو هستند.

سفرهای داخلی ایرانی‌ها طی ماه‌های اخیر به دلایلی همچون مشکلات معیشتی خانواده‌ها، کاهش سطح درآمد، گرانی محصولات سفر و ناآگاهی از مناطق مختلف گردشگری و در فصل‌های پاییز و زمستان به دلیل سردی هوا و کمی تعطیلات به شدت کاهش پیدا کرده است. وزارت گردشگری هیچ آمار مشخص و منظمی از روند افت و خیز جریان سفرهای داخلی گردشگران ایرانی منتشر نمی‌کند اما تحقیقات میدانی و پرسش از خانوارها، ابعاد این رکود را به خوبی مشخص می‌کند. در این میان تجربه‌های جهانی نشان داده است «افزایش اطلاعات جغرافیایی گردشگران درباره نقاط توریستی کشورشان و همچنین اطلاع از ویژگی‌های تفریحی، اقامتی و هزینه‌ای آن نقاط» اثر مستقیم بر تقویت نبض گردشگری داخلی در آن کشور دارد. هر چقدر حجم این اطلاعات در فضای عمومی برای طبقات مختلف اجتماعی در سراسر کشور افزایش پیدا کند، دامنه انتخاب مقاصد سفر برای گروه‌های مختلف -دهک‌های کم‌درآمد، دهک‌های متوسط و در عین حال پردرآمدها- ابعاد بیشتری می‌گیرد و در نتیجه احتمال رونق سفرهای داخلی در طول سال تقویت می‌شود. در کشورهای پیشرو گردشگری جهان همچون فرانسه، اسپانیا و ترکیه تبلیغات و معرفی جاذبه‌های گردشگری مناطق مختلف کشورشان توسط افراد بومی و عرضه محصولات گردشگری آن به تمامی نقاط کشور و جهان منجر به جذب توریسم از تمامی نقاط جهان به آن مناطق شده است و در نتیجه در توسعه و رونق آن شهر و روستا تاثیرگذار بوده و اکنون به یکی از جاذبه‌های گردشگری آن کشور تبدیل شده‌اند. ایران کشوری چهار فصل، با جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی فراوان یکی از بهترین مناطق گردشگری جهان به شمار می‌رود که با ثبت ۲۴ اثر میراثی در رتبه دهم جاذبه‌های تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی در جهان قرار گرفته است.

با توجه به پراکندگی جاذبه‌های گردشگری و وجود ظرفیت‌های گوناگون در انواع گردشگری طبیعی، تاریخی، مذهبی، درمانی، تجاری، تنوع زیست‌محیطی و مستعد بودن کشور برای استفاده تفریحی از منابع طبیعی به منظور دستیابی به منبع پایدار حوزه گردشگری و همچنین توسعه و رونق گردشگری، باید به شناخت مناطقی پرداخت که از جاذبه‌های بسیاری برخوردار بوده اما به جهت مجهول ماندن آن مناطق یا عدم معرفی صحیح ظرفیت‌های گردشگری آن مغفول مانده است. به دلیل برخورداری ایران از تنوع اقلیمی امکان سفر در تمامی فصول به نقاط مختلف کشور فراهم است و می‌توان از تمامی جاذبه‌های گردشگری آن بهره‌مند شد. گروه گردشگری روزنامه «دنیای‌اقتصاد» که طی چند سال اخیر سعی در بررسی تمامی ابعاد حوزه گردشگری در همه بخش‌های محلی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی داشته اینک برآن است، در راستای دستیابی به رونق بازار گردشگری کشور و استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در کشور و تحقق اهداف کلان اقتصادی، شناسایی بازارهای گردشگری بکر و معرفی آنها در جهت رونق گردشگری خانواده ایرانی، اشتغال‌زایی و استفاده از ظرفیت‌های بومی و شهری و روستایی، از علاقه‌مندان به گردشگری و آشنا به محیط دعوت به عمل آورد نسبت به معرفی عمومی مناطق مختلف ایران برای جذب گردشگران اقدام شود. «دنیای‌اقتصاد» با هدف پایان دادن به رکود سفرهای داخلی و ساماندهی بازار گردشگری، با انتشار یک فراخوان سراسری خطاب به ساکنان نقاط مختلف کشور به خصوص شهرها و روستاهای مستعد جذب توریست که جاذبه‌های گردشگری آن به دلیل ناشناخته بودن مورد غفلت گردشگران قرار گرفته؛ به دنبال دریافت اطلاعات مناسب برای «راهنمایی موثر» گردشگران است.  این فراخوان، گروهی از افراد ساکن در نقاط مختلف کشور را مخاطب قرار می‌دهد که از دو ویژگی برخوردار باشند. کسانی که در پاسخ به فراخوان «دنیای‌اقتصاد» قصد معرفی شهر یا روستای محل سکونت خود برای گردشگران را دارند باید «شناخت کامل به همه مختصات بازار گردشگری منطقه خود» داشته و در عین حال از «توانایی شرح و روایت ویژگی‌های توریستی منطقه» برخوردار باشند. ورود توریست‌ به یک نقطه از کشور به شکل طبیعی باعث افزایش درآمد شغل‌های مختلف در آن نقطه می‌شود که مهم‌ترین آنها، فعالیت‌های مرتبط با تولیدات بومی، صنایع دستی،‌ آثار هنری، سوغاتی‌ها و البته «خوراک و غذاهای محلی و میوه‌ها و محصولات کشاورزی» آن منطقه است. در قالب این فراخوان، هر ایرانی به یک «راهنمای افتخاری» در بازار گردشگری تبدیل می‌شود که می‌تواند در رشد و رونق بازار گردشگری کشور تاثیرگذار باشد و همچنین با جذب گردشگران از نقاط مختلف کشور و حتی جهان در ایجاد اشتغال و کسب درآمد در منطقه خود موثر باشند و در سطح کلان به رونق بازار گردشگری کشور و بالا بردن وجهه حوزه گردشگری کشور در سطح جهانی منجر شوند. ساکنان مناطق مختلف کشور به‌خصوص شهرها و روستاهای مستعد جذب گردشگر می‌توانند ضمن معرفی کامل مقصد و تشریح تمامی ظرفیت‌های محیطی به بررسی زیرساخت‌ها، نحوه خدمات‌دهی عرضه‌کنندگان، انواع مراکز تجاری، اقامتی، سیاحتی، مذهبی و همچنین معرفی صنایع دستی، غذاهای محلی و سوغاتی‌های آن منطقه بپردازند و منجر به جذب گردشگران از تمامی نقاط کشور در شهر یا روستای خود شوند.

همچنین با توصیف کامل جاذبه‌های منطقه نظیر جاده‌ها و طبیعت رودهای شهر یا روستای خود تصویر روشنی از منطقه را در ذهن خواننده ایجاد کنند. این امر علاوه بر شناسایی منطقه مورد نظر با اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی می‌تواند سهمی در بازار گردشگری داشته باشد و به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری ایران به ایفای نقش بپردازد. علاقه‌مندان می‌توانند ضمن بررسی تمامی نکات مطرح شده با توصیفی شیوا و قلمی روان، به معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری شهر و روستای خود بپردازند و به نشانی پستی tourism.economicnews@gmail.com  ارسال کنند. همچنین نگارندگان با ذکر کامل نام و نام خانوادگی شماره تماس خود را نیز ذکر کنند.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

ارسال
لغو
JComments

آخرین اخبار

بازدید نخبگان دانشگاهی از پیشرفته‌ترین مرکز تله‌متری آب و فاضلاب کشور در اصفهان
هوشمندسازی و دیجیتالی شدن فرآیندها
«تری‌دی‌پانل»؛ انقلاب بی‌صدا در صنعت ساختمان ایران
«استفاده از بانک‌های اطلاعاتی برای شناسایی محکومین غایب و متواری»
برنامه ۱۴ مگاپروژه (۲) برای عبور ایمن از اوج بار تابستان ۱۴۰۵ اعلام شد
تولید سالانه حدود ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان اصفهان
صنعت ساختمان موتور محرکه اقتصاد و نیازمند تحول و پویایی است
ضرورت تشکیل خانه احزاب در استان های مختلف
پروژه عظیم« FRW» در پالایشگاه نفت سپاهان افتتاح شد
فراخوان شرکت در چهارمین «پرسش شادابی» ویژه دانش‌آموزان، اولیاء و مربیان
علویجه در مسیر تحول؛ تفرجگاه چهارکوه به قطب اکوتوریسم کشور تبدیل می‌شود
افتتاح فاز نخست پروژه FRW پالایشگاه نفت سپاهان
بررسی راهکارهای توسعه صادرات در بخش تعاون
قابلیت کشت 200هکتار اراضی ملی در نتیجه طرح های کنترل سیلاب
آخرین آرزوی ممکن جوانان
وضعیت بحرانی موتور صنعتی اروپا
تناقض در بازار خودرو
وقتی مزیت پاشنه‌‌آشیل می‌شود
تدبیر برای عبور از بحران آب
بورس و دلار؛ بازی باخت-باخت
افشای اطلاعیه بسیار مهم نفت سپاهان بر روی سامانه کدال؛
فولاد مبارکه یکی از نقاط امیدآفرین صنعت کشور است
استاندار اصفهان، برگزیده ملی «جوانی جمعیت» شد
نظام بانکی باید شریک باشد، نه ناظر
۲.۵ میلیون راس دام در اصفهان علیه بیماری «تب برفکی» واکسینه شدند
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمامی حقوق این سایت برای اقتصاد بازار محفوظ است

 

 

طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی، طراحی فروشگاه اینترنتی و طراحی سایت فروشگاهی توسط پونه مدیا