به گزارش اقتصادبازار به نقل از ایرنا، فریدون اللهیاری با تاکید بر اینکه باید نگاه مردم به صنایعدستی تغییرکند، افزود: امکان استفاده از بسیاری از محصولات صنایعدستی در زندگی عادی و روزانه وجود دارد بهعنوان مثال میتوان برخی از پوششهای سنتی را طبق میل و سلیقه امروز مردم احیا و از پارچههای مختلف مانند قلمکار برای تولید انواع لباس استفاده کرد.
وی افزود: مردم از صنایعدستی فاصله گرفتهاند و ما میتوانیم از شیوع بیماری کرونا بهعنوان فرصتی برای آشنایی و اُلفت مردم با صنایعدستی استفاده کنیم که لازمه آن، تنوع، نوآوری و خلاقیت در تولید و عرضه محصولات آن است.
اللهیاری، شناسایی بازارهای هدف و سلیقه مشتریان داخلی و خارجی در صنایعدستی را بسیار مهم خواند و تصریح کرد: لازم است تمهیداتی اندیشیده شود تا صنایعدستی به زندگی مردم کشورمان برگردد که بخشخصوصی نقش بسزایی در تبلیغ و فرهنگسازی در این زمینه دارد.
وی افزود: لازم است از روشها و فناوریهای نوین نیز برای بازاریابی و فروش محصولات صنایعدستی بهره بیشتری گرفت، امروزه دیگر فروش سنتی صنایعدستی پاسخگو نیست و باید از تجارت الکترونیک و بسترهایی مانند شبکههای اجتماعی برای آن استفاده کرد.
اللهیاری گفت: اگر میز صادرات صنایعدستی کشور به اصفهان واگذار شود، در این پیوند، سیاستگذاری و پژوهش در حوزه تولید، بازاریابی و صادرات صنایعدستی به اصفهان واگذار میشود و این استان میتواند ایدههای خود را بهعنوان الگوی کشوری ارائه کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تاکید کرد: در دوران پسا کرونا، کشورها و جوامعی برنده هستند که از بسترهایی مانند تجارت الکترونیک برای فروش محصولات صنایعدستی خود استفاده کنند.
وی همچنین اظهار کرد: سال ۹۸ حدود ۴.۵ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به فعالان صنایع دستی استان اصفهان بهویژه در بخش مشاغل خانگی پرداخت شد و برای حمایت از هنرمندان صنایع دستی استان، زمینه حضور آنها در ۳۰ نمایشگاه داخلی فراهم شد.
اللهیاری بیانکرد: خرداد سال ۹۸ یک نمایشگاه بینالمللی صنایعدستی نیز در اصفهان برگزار شد، که۴۵۰ مجوز جدید مشاغل خانگی صنایعدستی و ۲۰۰ فقره کارت شناسایی هنرمندان صنایعدستی در استان صادر شد.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان افزود: حدود ۶ هزار و ۷۰۰ هنرمند صنایع دستی در این استان در سه سال گذشته بیمه شدند و تاکنون از حدود ۶۰ هزار هنرمند صنایعدستی استان بیش از ۱۵ هزار نفر بیمه شدهاند.
وی با تاکید براینکه لازم است تمهیدات ویژهای برای پوشش بیمهای همه هنرمندان صنایعدستی اتخاذ شود، گفت: تاکنون حدود ۴۰ هزار نفر از بین هنرمندان فعال صنایعدستی استان، شناسنامهدار شدهاند.
اللهیاری، میزان صادرات صنایعدستی استان اصفهان در سال ۹۸ را ۳۹ میلیون دلار اعلام و اضافه کرد: بیشتر صنایعدستی صادراتی اصفهان شامل خاتم، پارچه قلمکار، فیروزهکوبی، قلمزنی، میناکاری و نگارگری است.
وی گفت: خسارتی که به بخش صنایعدستی اصفهان بهدلیل شیوع بیماری کرونا وارد شده است، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است و هنرمندان و واحدهای فعال در این بخشضرر کردند اما مقرر است با همکاری بنیاد برکت، تسهیلاتی در اختیار آنها برای جبران این خسارت پرداخت شود.
بیستم خرداد(دهم ژوئن) توسط سازمان جهانی صنایعدستی به روز جهانی «تجلیل از صنایع دستی و هنرمندان سنتی» نامگذاری شده است.
اصفهان در سال ۱۳۹۴ بهعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو(سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایعدستی و هنرهای مردمی درآمد.
از ۶۰۲ رشته صنایعدستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۹ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.
استان اصفهان به لحاظ حجم، ۶۰ درصد تولید صنایعدستی کشور را به خود اختصاص داده که از جمله این رشتهها زریدوزی و قلمکاری، ترمه و نُقرهکاری، تذهیب و تحریر انواع کتاب، قرآن، قطعات نگارگری و نقاشی است و در خاتمکاری، میناکاری، منبت و قلمزنی روی انواع فلز شهرت جهانی دارد.
بیش از ۶۰ هزار هنرمند صنایعدستی در این استان فعالیت میکنند که تاکنون حدود ۴۰ هزار نفر از بین آنها شناسنامهدار شدهاند.