جذب سرمایه یکی از مهمترین فعالیتهای هر کشوری برای رونق بخشیدن به چرخههای اقتصادی مختلف محسوب میشود که یکی از آنها جذب سرمایهگذاران خارجی است که از اهمیت ویژهای برخوردار است از همین رو ایران نیز همانند سایر کشورهای جهان در حوزه گردشگری خود به جذب سرمایهگذاران خارجی اقدام کرده که در همین راستا و جهت ایجاد اعتماد بیشتر به تضمین اصل سرمایه سرمایهگذاران خارجی پرداخته است.
حسین اربابی، معاون سرمایهگذاری، امور حقوقی و مجلس وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری روز گذشته گفت: برای جذب و افزایش سرمایهگذاری خارجی راههای تشویقی قابل توجهی را با تنقیح و تغییر قوانین در نظر گرفتهایم که یکی از آنها علاوه بر ایجاد قوانین تسهیل جهت سرمایهگذاری، تضمین اصل سرمایه سرمایهگذاران خارجی است زیرا با توجه به تبلیغات منفی و دروغینی که از ایران شده است یک نوع نگرانی در میان سرمایهگذاران خارجی شکل گرفته که برای از بین بردن این ترس وزارتخانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دست به کار شده و اکنون اصل سرمایه سرمایهگذاران را تضمین میکند بهطوری که هر زمان که تمایل داشته باشند میتوانند اصل سرمایه خود را از بخش گردشگری ایران دریافت کنند.
وی درخصوص حجم سرمایهگذاریهای خارجی در حوزه گردشگری افزود: سرمایهگذاران خارجی طی دو سال گذشته معادل یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در حوزه گردشگری ایران سرمایهگذاری کردهاند که این سرمایهها در بخشهای متنوعی همچون هتل، ساخت مجتمعهای گردشگری و استارتآپها بوده است. معاون سرمایهگذاری امور حقوقی و مجلس وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۴۰۰ پروژه گردشگری در کشور در حال اجرا است که ارزش آن حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود علاوه بر آن در دولت یازدهم تنها ۱۱هتل پنج ستاره ساخته شده بود که با رشد ۴۰۰ درصدی در سرمایهگذاری این بخش در دولت دوازدهم ۴۴ هتل پنج ستاره به بهره برداری رسیده است.
اربابی گفت: با وجود اینکه از نظر اقتصاد گردشگری ایران رشد قابلتوجهی داشته است اما همچنان یکی از بزرگترین چالشهای ما در این حوزه نگرش حاکمیت است؛ زیرا هنوز ذهن مجموعههای حاکمیتی و مدنی در جستوجوی درآمدهای نفتی است در صورتی که باید ذهنیت و نگاه افراد نسبت به گردشگری کاملا مثبت شود زیرا گردشگری تنها حوزهای است که علاقهمندان آن میتوانند با کمترین سرمایه ایجاد اشتغال کنند بهطوری که در حال حاضر افراد میتوانند تنها با ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان یک اقامتگاه، بومگردی و... راهاندازی کنند. این صنعت میتواند به لحاظ ارزآوری جایگزین نفت شود. وی در راستای سفر ارزان و راهکار افزایش سفر تصریح کرد: طبق تفاهمنامهای که با بانک گردشگری در راستای سفر ارزان امضا کردهایم این بانک ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه جهت تامین زیر ساختهای لازم برای «سفر ارزان» و ۵۵۰ میلیارد تومان جهت ارائه وام سفر به خانوارهای ایرانی اختصاص داده تا با رونق گرفتن «سفر ارزان» چرخه اقتصاد گردشگری نیز فعال شود.